به اتهام دست داشتن در ترور؛

دختر مالکوم ایکس از اف.بی.ای، سیا و پلیس نیویورک شکایت کرد

دختر مالکوم ایکس، فعال مسلمان حامی حقوق مدنی و سیاهپوستان در آمریکا که ۵۸ سال قبل در ۲۱ فوریه ۱۹۶۵ ترور شد از سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا شامل سازمان سیا، اف.بی.آی و پلیس نیویورک به خاطر مرگ پدرش شکایت کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ ایلیاسا شاباز، دختر مالکوم ایکس، رهبر مسلمان جنبش سیاه پوستان آمریکا چند سازمان فدرال و ایالت نیویورک را متهم به پنهانکاری متقلبانه اسناد و مدارک "دسیسه چینی آنها برای ترور مالکوم ایکس و اجرای این طرح از سوی خودشان" کرد.

شاباز در یک کنفرانس خبری در محل ترور پدرش که حالا یک بنای یادبود برای مالکوم ایکس است گفت: "سالها خانواده ما برای روشن شدن حقیقت پیرامون قتل او جنگیده است."

مالکوم ایکس به عنوان سخنگوی ملی یک گروه سیاهپوستان مسلمان آمریکا تحت عنوان گروه "ملت اسلام" که از جدایی طلبی سیاه پوستان حمایت می کرد، به شهرت رسید.

او بیش از یک دهه با این گروه بود اما بعدا از روی نارضایتی در سال ۱۹۶۴ به طور علنی از آن جدا شد و برخی از دیدگاه‌های قبلی خود درباره مساله تفکیک نژادی تعدیل کرد. این کار او خشم برخی از اعضای گروه "ملت اسلام" و تهدیدات جانی علیه وی را برانگیخت.

در ۲۱ فوریه ۱۹۶۵،  در حالی که او ۳۹ سال داشت سه مرد مسلح او را در حالی که آماده سخنرانی در سالنی در نیویورک میشد با گلوله ترور کردند. شاباز که در آن زمان دو ساله بود، به همراه مادر و خواهرانش در آنجا حضور داشت. بلافاصله پس از این کار، برخی از همکاران مالکوم ایکس گفتند که معتقدند سازمان‌های دولتی مختلف از طرح ترور آگاه بوده و اجازه داده‌اند این اتفاق بیفتد.

تالماج هایر، از اعضای سابق گروه ملت اسلام، در دادگاه اعتراف کرد که یکی از قاتلان است.

سال ۲۰۲۱، یک قاضی در ایالت نیویورک حکم محکومیت دو مرد دیگر را که به اشتباه چندین دهه در ارتباط با قتل مالکوم ایکس در زندان محبوس بودند لغو و اعلام کرد در پرونده آنها  تخلف قضایی رخ داده است. هایر مدتها قبل گفته بود که این دو مرد بی گناه هستند و همدستان او چند تن دیگر از اعضای گروه هستند.

این دو مرد به درخواست دفتر دادستان منطقه منهتن تبرئه شدند. این دفتر گفت تحقیقات نشان داده دادستان ها و سازمان های مجری قانون، مدارکی را پنهان کردند که اگر ارائه می شدند، احتمالاً به تبرئه این دو نفر منجر می شد.

شاباز در اسناد طرح شکایتش از نهادهای آمریکایی که طبق قانون نیویورک باید قبل از طرح دعوی رسمی به سازمان‌های دولتی ارائه شوند، گفت به دنبال خسارت ۱۰۰ میلیون دلاری است.

بن کرامپ، وکیل او گفت، این اسناد به سازمان‌هایی که موکلش  قصد شکایت از آنها را بر مبنای اطلاعات جدیدا فاش شده دارد در روز سه شنبه ارائه شدند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401120302032
  • خبرنگار : 71415