اگر برای فرهنگ شاخصههایی تعریف کنیم، گفتگو شاخصه اصلی این مقوله است و مسابقات مناظره مدلی برای تمرین گفتگو و درست شنیدن است
در مسابقات مناظره دانشجویی کار تیمی شکل میگیرد و گروهها با پشتوانه علمی ساعتها درباره گزارهها بحث میکنند، آنها یاد می گیرند علاوه بر آنکه در فضایی به دور از تنش و توهین خواسته های خود را مطرح و از آن دفاع کنند نظرات مخالف را هم بشنوند و در نهایت در خلال بحث و گفتگو پاسخ سوالات خود را دریابند.
یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی روز گذشته با حضور هشت تیم از دانشگاه های سراسر گلستان به میزبانی دانشکده مائده گرگان برگزار و دانشجویان در قالب گروه های مخالف و موافق با هم به رقابت پرداختند.
بهناز جاویدی دانشجوی آموزش ابتدایی دانشگاه علی آباد کتول در گفتگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه که برای بار دوم است در مناظرات دانشجویی شرکت می کند، گفت: با شرکت در مناظرات یاد گرفتم در موضوعات مختلف نظرات خودم را آزادانه بیان کنم و در قالب بحث و مناظره به نقاط اشتراکی با دوستانم دست پیدا کنم.
مناظره و تقویت فن بیان
وی افزود: بعد از شرکت در مناظرات فن بیان ما تقویت و نقش ما به عنوان یک دانشجو در دانشگاه پررنگتر شده به طوری که بسیاری از اساتید دانشگاه در موضوعات مختلف از ما نظرخواهی می کنند.
جاویدی ادامه داد: شرکت در مناظره دانشجویی بهانهای شد تا با هم گروه های خود به دنبال مطالعه و تحقیق برویم و در مورد موضوعات مناظره به صورت هدفمند و روشمند تحقیق کنیم.
شرکت در مناظرات تمرین مطالبه گری
محمد سلیمان دوست هم در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه سومین بار است که در مناظرات دانشجویی شرکت می کند، گفت: حضور در مناظرات دانشجویی تمرین مطالبه گری است و دانشجویانی که در این مناظرات شرکت می کنند، بهتر با دیگران ارتباط برقرار کرده و خواسته های خود را بیان می کنند.
این دانشجوی دانشگاه آزاد گرگان، افزود: موضوعاتی که در مناظرات دانشجویی مطرح می شود، مسائل و مشکلات روز جامعه است و دانشجویان با شرکت در مناظره در اوج جوانی با مسائل آشنا می شوند و در آینده شغلی بهتر می توانند مسائل را تحلیل کنند.
محمد علی شفیعی دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد گرگان هم گفت: برای سومین بار است که در مناظره شرکت می کند و این حضور در مناظرات از بعد اجتماعی و فردی در زندگی او اثرات زیادی داشته است.
شرکت در مناظرات و افزایش سواد رسانه ای
وی ادامه داد: شرکت در مناظرات باعث افزایش مهارت سخنوری، درک و تحلیل بهتر مسائل و افزایش سواد رسانه ای دانشجویان می شود.
معصومه رستمی دانشجوی رشته طراحی دوخت دانشکده مائده فنی و حرفه ای گرگان هم به خبرنگار ایسنا گفت: برگزاری مناظرات دانشجویی فرصتی را فراهم می کند تا دانشجویان نظرات خود را در مورد شرایط جامعه بیان و نقد و نظرات خود را بیان کنند.
وی افزود: شرکت در مناظرات باعث می شود دانشجویان برای پذیرش مسئولیت های شغلی و اجتماعی آماده شوند و باعث افزایش امید و انگیزه در جوانان می شود.
امیر حسین رزاقی دیگر دانشجوی شرکت کننده در مناظره هم به خبرنگار ما گفت: شرکت در مناظره شرایطی را فراهم می کند تا دانشجویان صدای خود را به گوش مسئولان برسانند و تحلیل ها و نقد خود را از مسائل مختلف بیان کنند.
دانشجوی گلستانی گفت: دولتمردان با شنیدن نقدها و نظرات سازنده دانشجویان می توانند در مورد مسائل مختلف تصمیمات بهتری گرفته و زمینه رشد و شکوفایی کشور را فراهم کنند.
مناظره فرصتی برای پاسخگویی به ذهن پرسشگر دانشجو
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای مائده گرگان هم به خبرنگار ایسنا گفت: ما دانشجویان پرسشگری داریم و با توجه به شرایط روز جامعه نیاز است که به پرسش های دانشجویان پاسخ داده شود.
وی بیان کرد: شرکت در مناظره فرصتی را فراهم می کند که دانشجویان پاسخ سوالات خود را از زبان همسن و سال های خود بشنوند و زمانی که جواب سوالات خود را از زبان دوستان همسن و سال خوشان می شوند پذیرش بهتری دارند.
مومنی مقدم با اشاره به اینکه جوانان ما در مناظرات می آموزند، نقد ها و مطالبات خود را از مسیر درست بیان کنند، گفت: دانشجویان در مناظره نظرات مخالف خود را می شنوند و پس از شنیدن پاسخ های مختلف به دنبال تحقیق برای یافتن سوالات خود می روند و با این کار زمینه رشد دانشجویان فراهم می شود.
رییس دانشکده فنی و حرفه ای مائده یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: امیدوارم این مناظرات هرچه بیشتر در دانشگاه های سطح کشور برگزار شود تا دانشجوبان هم سوالات خود را مطرح و هم جواب خود را دریافت کنند.
مهدی باقریان هم در گفتگو با خبرنگار ایسنا گفت: مرحله مقدماتی یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره با حضور هشت تیم از دانشگاه های مختلف سراسر گلستان در دانشکده مائده گلستان برگزار شد و نفرات برتر برای شرکت در مناطرات کشوری اعزام خواهند شد.
مناظرات دانشجویی فرصتی برای نزدیک شدن گفتگوی بین نسلی
وی با بیان اینکه این مناظرات در برخی لحظات به سمت تریبون آزاد رفت، افزود: پس از حوادث اخیر این مناظرات می تواند فرصتی ارزشمند برای نزدیک کردن گفتگوی بین نسلی باشد.
مسئول برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی گلستان روند برگزاری مسابقات را مثبت ارزیابی کرد و در ادامه گفت: دانشجویان نشان دادند حرفهای نشنیده زیادی دارند و از تریبون مناظرات برای بیان گفته های خود استفاده کردند.
به گزارش ایسنا؛ یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی در دانشکده مائده برگزار و شرکت کننده بهعنوان گروههای موافق و مخالف درباره گزارههای «شاغل بودن مادران تربیت فرزندان را مختل می کند»، «برای حل مشکلات اقتصاد ایران پیش از هرچیز باید تحریم ها لغو شود » و « عملکرد ضعیف رسانه ملی در بازتاب واقعی اخبار باعث گرایش مردم به پیگیری اخبار از کانال های غیر رسمی شده است» و « برای جلوگیری از آسیب های جنسی در جامعه باید آموزش های مربوط به این حوزه از سنین کودکی شروع شود» با یکدیگر به مناظره پرداختند.
انتهای پیام/