به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، او برای پیروزی در دوره دوم، با چالشهای متعددی روبرو است. محبوبیتش همچنان کمتر از ۵۰ درصد است و چندین جمهوریخواه از جمله دونالد ترامپ هستند که خیلی دلشان میخواهد او را شکست بدهند و نامش را در فهرست روسای جمهوری یکدورهای مثل جیمی کارتر و جورج اچ دبلیو بوش بگنجانند.
اما مانع بزرگتری هم وجود دارد: سن بایدن.
با وجود تمام اصرارش مبنی بر اینکه برای دوره دوم توانایی جسمی و روحی دارد، اکنون ۸۰ ساله است و غالبا هر یک روزش به چشم میآید. اگر در دوره دوم پیروز شود، تا زمانی که کاخ سفید را ترک کند، ۸۶ ساله میشود.
یک آدم ۸۰ و چند ساله برای اینکه نشان دهد هنوز توان لازم را دارد، چه راهی بهتر از اینکه در ماموریتی مخفی به منطقهای جنگی برود و کنار زلنسکی، کمدین سابق که به "رهبر تمامعیار زمان جنگ" تبدیل شده است، حضور پیدا کند.
مهم نیست که ترامپ درباره سفر بایدن به سبک ماموریت غیرممکن چه میگوید. مشخص است از اینکه بایدن بهجای او در اوکراین حضور دارد، خشنود نیست. همین حس در مورد افرادی مثل نیکی هیلی و ران دیسانتیس نیز قطعا صدق میکند؛ یکی از آنها رسما نامزدیاش برای انتخابات سال ۲۰۲۴ را اعلام و با این کار ترامپ را عصبانی کرده است و دیگری نیز احتمالا همین کار را میکند.
بایدن با عینک آفتابی خلبانیاش و زلنسکی در لباس سبز ارتشیاش در کییف قدم میزدند که هشدار حمله هوایی به صدا درآمد.
فقط یک آدم بدبین میگوید که کاخ سفید پیشتر این را از آنها خواسته بود، اما آنان بیتردید به حس نمایشی این موقعیت افزودند. (ظاهرا ایالات متحده آمریکا چند ساعت پیش از ورود بایدن، در مورد سفر برنامهریزیشده او به روسیه اطلاع داده بود تا مطمئن باشد آنها حمله مهم خارج از کنترلی انجام نمیدهند.)
بایدن نخستین رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا نیست که با امید به افزایش حمایت سیاسی، از یک منطقه درگیر جنگ بازدید میکند. گمان میرود که دستکم ۱۲ رئیسجمهوری چنین دیدارهایی داشتهاند که از آبراهام لینکلن در جنگ داخلی آمریکا شروع شد.
اما اکثریت قریببهاتفاق آنها در کشورهایی مثل عراق و افغانستان، که افرادی مانند جورج دبلیو بوش با سربازان عکس میگرفتند، دستکم درظاهر، مناطق جنگی تحت کنترل ارتش ایالات متحده آمریکا بودند.
کاخ سفید همواره تاکید کرده است که هیچ نیروی آمریکایی در اوکراین وجود ندارد.
و وقتی رونالد ریگان در روزهای پایانی دور دوم ریاستجمهوریاش در سال ۱۹۸۸ به مسکو سفر کرد، بیشک از رفتاری جدی با یک رهبر روس، میخاییل گورباچف، که ۲۰ سال از او کوچکتر بود، لذت میبرد.
آیا زلنسکی ۴۵ ساله که بیش از هرچیز به چاک نوریس، بازیگر رزمی، شبیه است، متوجه میشود که از او بهمنزله بخشی از کارزار انتخاباتی مجدد بایدن استفاده میشود؟
شاید؛ بعد از شکست مفتضحانه خروج ایالات متحده آمریکا از افغانستان، بایدن بیشتر بهدلیل برخوردش با تهاجم روسیه و متحدسازی همپیمانان ناتو تحسین شده است.
همه اینها خطرهایی هم دارند. با علنی شدن حمایت از اوکراین، موفقیت ریاستجمهوری اوــ و امید به انتخاب مجددــ به اتفاقهایی که در اوکراین رخ میدهد، بستگی دارد.
به بیان سادهتر، جو بایدن نمیتواند اجازه دهد اوکراین از روسیه شکست بخورد.
انتخاب مجدد او به این امر بستگی دارد.
انتهای پیام