در آستانه سال نو

۵ میلیون قطعه ماهی قرمز به بازار کرمانشاه می‌آید

کارشناس شیلات اداره کل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به عرضه حدود پنج میلیون قطعه ماهی قرمز در آستانه سال نو، به خانواده‌ها توصیه کرد، اگر قصد خرید ماهی قرمز دارند، ماهی‌های پرجنب و جوش با رنگ روشن‌تر را خریداری کنند.

سعید بابایی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه هر ساله در آستانه نوروز حدود پنج میلیون قطعه ماهی گلی(قرمز) در بازار کرمانشاه عرضه می‌شود، گفت: امسال هم عرضه پنج میلیون قطعه ماهی گلی در استان آغاز شده است.

 بابایی با بیان اینکه ماهی گلی عرضه شده در بازار شب عید کرمانشاه از طریق کاشان و استانهای شمالی و مرکزی  کشور تامین می‌شود، گفت: کرمانشاه مرکز تکثیر ماهی قرمز ندارد، لذا ماهی گلی مورد نیاز بازار عید استان از دیگر استانها تامین می‌شود.

بابایی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های ماهی قرمز سالم، اظهار کرد: ماهی قرمز سالم دارای تحرک و جنب و جوش زیادی بوده و پولک‌های آن سالم و فاقد هرگونه ضایعه پوستی مثل زخم است، ضمنا باله‌های شنای ماهی سالم قائم بوده و دُم آن کشیده است.

بابایی با بیان اینکه خرید یک ماهی قرمز چابک با رنگ روشن‌تر انتخاب مناسب‌تری خواهد بود، افزود: توصیه می‌شود خانواده‌ها از خرید ماهی‌های قرمزی که دارای علائم بیماری بوده یعنی فلس آن‌ها ریخته، لکه‌هایی روی پوست دارند، برای تنفس به سطح آب می‌آیند، کم تحرک بوده، بیرون زدگی چشم و پوسیدگی باله دارند و یا انگل به صورت علنی بر روی پوست ماهی قابل دیدن است، صرف نظر کنند.

کارشناس شیلات اداره کل شیلات استان کرمانشاه  تصریح کرد: از خانواده‌ها درخواست می‌شود ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز و فروشگاه‌های معتبر که دارای مجوز هستند، خریداری کنند.

وی در ادامه با اشاره به نکاتی برای نگهداری ماهی قرمز، گفت: برای تعویض آب ماهی قرمز باید آب را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت کنار گذاشته تا کلر آن خارج شود، سپس نسبت به تعویض آب ماهی اقدام شود، چون کلر برای ماهی مسمومیت زا است.

وی افزود: برای انتقال ماهی به ظرف دیگر حتما باید آب آن ظرف با آب ماهی هم دما باشد، چون اختلاف زیاد دمایی باعث وارد آمدن شوک به ماهی شده و امکات تلف شدن ماهی وجود دارد.

بابایی با بیان اینکه پس از تعویض آب تنگ ماهی باید حتما دست‌ها با آب و صابون شسته شود، افزود: خانواده‌ها توجه داشته باشند به هنگام تعویض آب تنگ ماهی، باید دستکش بپوشند و از تماس دست با آب تنگ و یا دستکاری ماهی خودداری کرده و آب را هم در ظرفشویی نریزند.

وی با بیان اینکه ظروف نگهداری ماهی قرمز باید دهان گشاد باشد، گفت: برای نگهداری هر ماهی قرمز بین یک تا سه لیتر آب نیاز است. البته ماهی کوچکتر آب کمتر و ماهی بزرگتر باشد آب بیشتری نیاز دارد.

وی اضافه کرد: بعضی از ماهی‌ها نیاز به ضدعفونی دارند که داروی آن‌ها در مراکز فروش ماهیان زینتی وجود دارد و می‌توان از آن مراکز بسته به نوع بیماری دارو تهیه کرد.

این کارشناس شیلات با بیان اینکه توصیه می‌شود از غذای مخصوص ماهی برای نگهداری ماهی قرمز استفاده شود، گفت: امکان نگهداری ماهی در ظروفی که گیاه در آن رشد می‌کند، هم وجود دارد.

ماهی قرمز برای سلامت انسان خطر ندارد 

وی با بیان اینکه ماهی قرمز برای  سلامت انسان هیچ خطری ندارد، گفت: بر اساس تحقیقات و بررسی‌هایی که در این زمینه انجام شده، تاکنون هیچ موردی مبنی بر وجود بیماری مشترک بین ماهی قرمز و انسان گزارش نشده است.

بابایی با اشاره به خونسرد بودن ماهی‌ها، ادامه داد: اگرچه  بیماری مشترک انسان با آبزیان نداریم و از این جهت نگرانی برای نگهداری ماهی گلی در خانه ها وجود ندارد، اما احتمال بروز بیماریهای پوستی در صورت تماس ماهی با پوست وجود دارد، لذا باید از دستکاری کردن ماهی صرف نظر کنیم.


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401120100490
  • خبرنگار : 50180