غربالگری شنوایی بیش از ۲۰ هزار نوزاد قزوینی

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون، ۲۰ هزار و ۵۰۰ نوزاد در استان قزوین غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۱۵۰ نوزاد به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده‌ شده‌اند.

علی دهباشی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پیشگیری از آسیب و معلولیت‌های جسمی از اولویت‌های بهزیستی در دولت سیزدهم است که در این راستا اقدامات قابل‌توجهی صورت گرفته که مهم‌ترین آن برنامه غربالگری نوزادان و شیرخواران است.

وی بابیان اینکه برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران از سال ۱۳۸۶ در قزوین آغازشده است، گفت: انجام غربالگری شنوایی نوزادان از این‌ روی حائز اهمیت است که زمان و فرصت طلایی برای درمان و کاشت حلزون را هرچه زودتر مهیا می‌کند. این غربالگری هم‌اکنون در سطح بیمارستان‌هایی که تولد نوزاد در آن اتفاق می‌افتد انجام می‌شود.

این مسئول ادامه داد: طی این برنامه نوزادان پس از تولد و قبل از ترخیص، توسط سنجش‌گران تحت‌نظارت بهزیستی مستقر در بیمارستان‌ها و بخش نوزادان غربال می‌شوند و در صورت مشکوک شناخته شدن به مراکز تخصصی شنوایی‌سنجی ارجاع شده و در آنجا پس از انجام آزمایش‌های تشخیصی تحت درمان قرارگرفته و درنهایت در صورت نیاز به پزشکان متخصص ارجاع داده می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون، ۲۰ هزار و ۵۰۰ نوزاد غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۱۵۰ نوزاد به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده‌ شده‌اند.

دهباشی‌پور بیان کرد: پس از غربالگری شنوایی نوزادان، غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال در دستور کار است که این برنامه نیز به‌طور آزمایشی از سال ۱۳۹۴ شروع‌ شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، بالغ‌بر ۲۰ هزار کودک سه تا پنج سال مورد غربالگری قرار گرفتند که ۴۲۰ کودک به پزشک متخصص برای دریافت خدمات تخصصی‌تر ارجاع داده شد.

مدیرکل بهزیستی قزوین در ادامه به طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) اشاره کرد و افزود: این طرح که مختص کودکان سه تا ۶ سال است، از ابتدای شروع دولت سیزدهم تاکنون ۴۴ هزار و ۱۶۹ کودک را غربالگری بینایی کرده است که از این تعداد بالغ‌بر ۲ هزار و ۹۵۲ کودک مشکوک به این اختلال شناسایی شد.

وی اظهار کرد: برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی در کودکان بسیار مهم است و خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به پایگاه‌های دائمی و غیردائمی از وضعیت و سلامت بینایی فرزندان خود مطلع شوند. همچنین خانواده‌ها این نکته را به یاد داشته باشند؛ طلایی‌ترین سن درمان این اختلال زیر پنج سالگی است.

مدیرکل بهزیستی قزوین بیان کرد: کودکانی که در طول طرح پیشگیری از تنبلی چشم سنجش بینایی می‌شوند در صورت نیاز به کمک‌هزینه عینک و جراحی چشم از طرف سازمان بهزیستی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی تأکید کرد: مشاوره ژنتیک از دیگر طرح‌های پیشگیرانه بهزیستی در کاهش آسیب‌های جسمی و معلولیت‌های مختلف است. این مشاوره در خصوص تشخیص، پیش‌آگاهی و کنترل بیماری با هدف پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک در دستور کار بهزیستی قرار گرفته است. همچنین بررسی روش به ارث رسیدن بیماری و خطر تکرار آن در سایر افراد خانواده، شناسایی روش‌های موجود برای کاهش عوامل خطرزا از دیگر مزایای مشاوره ژنتیک است که از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۷۰۰ شهروند قزوینی از خدمات مراکز مشاوره ژنتیکی استفاده کرده‌اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401120100213
  • خبرنگار : 50560