گروه امداد و نجات اسرائیل نسخه‌های خطی را از ترکیه به سرقت برد!

رسانه‌های ترکیه‌ای اعلام کردند که گروه امداد و نجات اسرائیل که برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان به ترکیه رفته بود، نسخه‌های خطی تاریخی را به اراضی اشغالی قاچاق کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت "خبرلر" ترکیه، پس از وقوع زلزله در قهرمان ماراش، اسرائیل نیز گروهی را برای کمک به عملیات جستجو و نجات به مناطق زلزله‌زده ترکیه اعزام کرد؛ اما زمان بازگشت این گروه به اراضی اشغالی پس از اتمام کارش در ترکیه، اتفاق جالبی رخ داد و مشخص شد که زاکا، یکی از اعضای این گروه یک نسخه خطی توراتی را که دو قرن قدمت دارد و در کنیسه انطاکیه نگهداری می‌شد، از یک کنیسه ویران شده در اثر زلزله در شهر انطاکیه به سرقت برده و با خود به اراضی اشغالی برده است!

همچنین اخبار و عکس‌های آثار تاریخی که قاچاق شدند، در رسانه‌های اسرائیلی منتشر شدند.

دو سایت اسرائیلی "وای‌نت" و اورشلیم پست اعلام کردند، هاییم اوتمازجین، فرمانده گروه جستجو و نجات زاکا مدعی شد، یک فرد سالخورده در انطاکیه او را مامور این کار کرد.

اوتمازجین که یک اثر تاریخی را نمایش می‌داد، گفت: چندین دهه است که در زاکا به عنوان نیروی داوطلب هستم و این یکی از تاثیرگذارترین لحظات زندگی‌ام بود. بسیار مفتخرم که توانستم از چنین سند تاریخی مهمی حفاظت کنم و مطمئن شوم که میراث یهودیان در انطاکیه به حال خود باقی مانده حتی پس از آنکه زلزله تقریبا آن را نابود کرد.

با انتشار این خبرها و تصاویر در رسانه‌های رژیم صهیونیستی، بسیاری از مردم ترکیه در رسانه‌های اجتماعی واکنش نشان دادند.

جامعه یهودیان ترکیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که نسخه‌های خطی را از اراضی اشغالی بازگردانده و در حال حاضر در موسسه مرکزی یهودیان ترکیه نگهداری می‌شود و پس از بازسازی کنیسه انطاکیه به آنجا بازگردانده خواهد شد.

یحیی کوشکن، معاون مدیرکل میراث فرهنگی و موزه‌های ترکیه در صفحه شخصی خود تاکید کرد: "سرمایه‌های فرهنگی در کشور ما صرف نظر از ماهیت دینی‌شان متعلق به کشور است، خارج کردن اشیایی که دارای ارزش فرهنگی هستند، از کشور ممنوع است و هر کسی که سرمایه‌های فرهنگی ما را به خارج انتقال دهد، تمامی اقدامات لازم در موردش انجام خواهد شد".

سازمان خصوصی "یونایتد هاتزالا" رژیم صهیونیستی ۴۰ داوطلب را برای شرکت در عملیات امداد و نجات در جنوب ترکیه اعزام کرد و قرار بود این گروه بعد از ۱۰ روز بازگردند؛ اما آنها به دلیل آنچه "خطر محسوس و فوری" خوانده شد، زودتر بازگشتند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401120100137
  • خبرنگار : 71496