استاندار مازندران:

موسیقی اصیل اقوام و ملی برجسته‌تر از گذشته نواخته شود

استان مازندران گفت :دولت سیزدهم نگاهی فرهنگی به موسیقی دارد که برهمین اساس موانع و ضعف‌ها باید کنار رود و موسیقی اصیل اقوام محلی و ملی برجسته‌تر از گذشته نواخته شود تا روح مردم صیقل پیدا کند به همین دلیل سند ملی موسیقی در کشور درحال تدوین است.

سیدمحمود حسینی‌پور امشب در مراسم اختتامیه موسیقی فجر که در سالن سلمان هراتی ساری برگزار شد با اشاره به اینکه متولیان فرهنگ و هنر باید برای حوزه موسیقی برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشند چراکه موسیقی از پرمصرف‌ترین کالاهای فرهنگی در کشور ما و در جهان است، اظهار کرد :مردم در حوزه موسیقی مطالبه دارند و می‌خواهند که بیشتر موسیقی گوش بدهند لذا جشنواره‌های موسیقی با نگاه محلی و مبتنی بر الگوی اسلامی-ایرانی باید به صورت فصلی برگزار شود.

وی افزود: امروزه موسیقی یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های زندگی بشر است. مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشاره داشته و فرموده‌اند: «موسیقی یکی از حقایق عالم است»

استاندار مازندران به قدمت چندین هزار ساله موسیقی در مازندران اشاره کرد و گفت: امیری خوانی با نوایی محلی برگرفته از اقلیم طبیعی، فرهنگ غنی و طبع بلند مردم مازندران است.

این مسئول افزود: موسیقی فولکلور مازندران با توجه به پیشنیه‌ی تاریخی قوم ساکن در منطقه، وسعت جغرافیایی، طبیعت زیبا و متنوع از گستره و تنوع زیادی برخوردار است.

حسینی‌پور با اشاره به اینکه یکی از مولفه‌های اصلی مردمی سازی در دولت استفاده از ابزارهنر است، اظهار کرد: چرا که هنر موجب نزدیکی و همدلی بیشتر می‌شود لذا از اصلی‌ترین برنامه‌های دولت مردمی در مازندران ترویج بیش از پیش موسیقی بومی محلی است.

وی خاطرنشان کرد: موسیقی اصیل ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانی دارد یکی از قدیمی‌ترین منابع موجود در باب موسیقی ابونصر فارابی ملقب به معلم ثانی با عنوان رساله موسیقی کبیر نوشته است که نشان از توجه ویژه فلاسفه بزرگ اسلامی به موسیقی است.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران باید از فضای رخوت و انفعال به رویکردی فعال و پویا تغییر جهت دهد، اضافه کرد :امروزه دشمن از ابزار موسیقی برای تسخیر قلب‌ها و ذهن‌های جوانان ما استفاده می‌کند در حالی که موسیقی اصیل و ریشه‌دار برای ملت ایران و به ویژه مازندران است.

این مسئول با ابراز عقیده مبنی بر اینکه نوای مازندرانی برای هر سلیقه و هر فضای روحی نیز آوازی دارد، تصریح کرد: موسیقی مازندرانی فضای غم و اندوه، شادی و نشاط را در برمی‌گیرد، بنابراین باید بتوانیم در گسترش این فرهنگ اصیل در راستای اهداف والای خود بهره ببریم در غیر این صورت دشمنان و معاندان از این ابزار در راستای مقاصد شوم خود استفاده می‌کنند.

استاندار مازندران با اظهار نظر مبنی بر اینکه مازندران باید به یکی از قطب‌های اصلی هنر اول یعنی موسیقی در کشور تبدیل شود، گفت: هنر اصیل باید مبتنی بر الگوی‌های بومی محلی باشد.

این مسئول یادآور شد: بعضی از کشورهای منطقه به دلیل نداشتن غنای فرهنگی لازم و قرارگرفتن در جغرافیای تاریخی و هویتی ایرانی؛ در صدد معرفی خود به عنوان مقصد اول هنرهای هفتگانه هستند، این درحالی است که رنگ و بوی هنر ایرانی-اسلامی در تمام اقدامات آنان نهفته است لذا شایسته نیست که ایرن قوی از داشته‌های خود بهره برداری درستی نداشته باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۱:۳۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401113022593
  • خبرنگار : 50377