نیوزویک: روسیه یکی از خطرناک‌ترین سلاح‌های جهان را در اوکراین مستقر کرده است

کارشناسان آمریکایی معتقدند، ارتش روسیه تسلیحات خطرناک‌تری نسبت به پرتابگر هیمارس دارد که در مناطق جنگ در اوکراین مستقر کرده است.

به گزارش ایسنا، مجله نیوزویک آمریکا نوشت، ایالات متحده راکت‌انداز هیمارس را به اوکراین تحویل داده که یکی از قدرتمندترین سلاح‌های توپخانه‌ای غربی به حساب می‌آید. به گفته کارشناسان نظامی ایالات متحده، روسیه هم سیستم‌های راکت‌انداز قدرتمندتری در اوکراین مستقر کرده است که از جمله آنها می‌توان به سامانه راکت‌انداز TOS-1A Solnetsbek اشاره کرد.

روزنامه نگاران آمریکایی نیوزویک در این باره می‌نویسد: راکت‌های شلیک شده از TOS-1A با سر جنگی ترموباریک(گرمافشاری) یک موج شوک بسیار قوی ایجاد می‌کنند که می‌توانند ساختمان‌ها را تخریب کنند.

TOS-1A "Solentsebek در واقع نسخه ارتقا یافته راکت‌انداز سنگین TOS-1 است که در سال ۲۰۰۱ توسط ارتش روسیه به خدمت گرفته شد. به نوشته روزنامه نیوزویک، در میان کارشناسان نظامی غربی این عقیده رایج وجود دارد که Solentsebek یکی از خطرناک‌ترین سلاح‌های غیر هسته‌ای موجود است.

جردن کوهن، تحلیلگر آمریکایی معتقد است که پرتابگر هیمارس که به اوکراین منتقل شده است به اندازه سلاح‌های گرمافشاری روسیه قدرتمند نیست، زیرا سلاح‌های روسیه شعاع ضربه بسیار بیشتری دارند.

از راکت‌های TOS-۱A علاوه بر تخریب استحکامات، می‌توان برای از کار انداختن تجهیزات و ادوات نظامی دشمن هم استفاده کرد. راکت‌های این سلاح ۳.۷ متر طول دارد پرتابگر روی یک شاسی زرهی قرار گرفته است و می تواند ۳۶۰ درجه بچرخد. پرتاب خودکار راکت‌ها توسط TOS-1 شش ثانیه و پرتاب دستی ۱۲ ثانیه طول می‌کشد.

کارشناسان غربی معتقدند که سلاح‌های گرمافشاری، برخلاف سلاح‌های معمول، موج انفجار بسیار بیشتری دارند. در این سلاح‌ها، پس از انفجار اولیه موجی از مواد قابل اشتعال در شعاع زیاد با اکسیژن هوا ترکیب می‌شود و انفجار دوم این مواد به شدت قابل اشتعال را به آتش می‌کشد، که همین امر علاوه بر ایجاد موج بزرگ انفجار و تخریب در شعاعی بزرگ، باعث ایجاد خلاء در محیط نیز می‌شود و همین خلاء و فقدان اکسیژن، برای آنان که از موج انفجار جان سالم به در برده‌اند به ویژه خدمه ادوات زرهی، بسیار کشنده است. جردن کوهن می‌گوید، مقاومت در برابر این سلاح پس از آتش گشودن آن تقریبا غیرممکن است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401113022509
  • خبرنگار : 71592