عباس اقوامی امروز در حاشیه افتتاح طرح نفس در آمل در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: طرح ملی نفس با هدف کمک به کمیت جوانی جمعیت درجامعه از سوی بسیج جامعه پزشکی سپاه به استانها ابلاغ شده و تاکنون در چند استان کشور راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در استان مازندران بسیج جامعه پزشکی شهرستان آمل پیشگام راه اندازی طرح نفس بوده است، گفت: این طرح درامتداد و ادامه طرح موفق سردارشهید سلیمانی در زمان همه گیری کرونا برای کمک به کنترل این بیماری و نیز کمک به توزیع بستههای معیشتی در کشور بوده که به صورت آزمایشی از آذرماه امسال فعالیت رسمی خود را در شهرستان آمل شروع کرد.
کاهش شدید رشد جمعیت به زیریک درصد
مدیربسیج جامعه پزشکی آمل، به تشریح طرح مرکز مردمی نفس اشاره کرد و گفت: این طرح با توجه به بحران کاهش جمعیت کشور که طی دهههای ۷۰ و ۸۰ به صورت بی سرو صدا آغاز شد و در دهه ۹۰ با کاهش شدید رشد جمعیت و رسیدن آن به زیر یک درصد رسیده است، باید مورد اهتمام قرار گیرد.
اقوامی ادامه داد: متاسفانه ۹۵ درصد از سقطهای جنین جناحی یا به عبارتی بدون مجوز پزشکی و آزادانه انجام میشود، ولی برآوررد اجرای طرح در صورت موفقیت شامل پیشگیری حداقل ۱۰ تا ۵۰ درصد سقط جنینها خواهد بود.
وی با بیان اینکه یکی از علل کاهش جمعیت، سقط جنین است، گفت: آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد زیرا بخشی از سقطها، غیر قانونی و به اصطلاح زیر زمینی سقط میشود که عدد بسیار قابل توجهی است.
وی این طرح را شامل سه بخش فرهنگسازی، حمایت و شناسایی خواند و تصریح کرد: این طرح نیازمند عزم جدی و شبکه سازی تمام عیار تمام بخشها است.
حمایت از خانوادههای دارای مشکل مالی
مدیربسیج جامعه پزشکی آمل، در بخش دیگری با اشاره به اینکه ریشه برخی سقطهای جنین و نداشتن تمایل زوجهای جوان برای نگهداری بچه را عمدتا مشکلات مالی خانوادهها بیان کرد و گفت: باتوجه به اینکه مشکلات اقتصادی فرهنگی درجامعه وجود دارد و متاسفانه قصد برخی خانوادهها نیز به علت فقرمالی و مشکلات اقتصادی سقط جنین صورت میگیرد، که این عمل نوعی قتل خاموش محسوب میشود.
اقوامی ادامه داد: باتوجه به بکارگیری کارشناسان امور مربوطه از جمله متخصصان زنان، ماماها، روانشناسان و کارشناسان مشاوره در این مرکز، در مرحله نخست جامعه هدف در این طرح شناسایی و مشاورههای لازم ازخانوادههایی که به هر شکلی قصد سقط دارند، مشاوره داده میشود.
وی افزود: البته اگر هدف خانوادهها برای سقط جنین، مشکلات مالی باشد، این مرکز با کمک خیرین و تامین مالی که میشود، از خانواده مربوطه برای انصراف آنها ازاین اقدام به صورت ویژه حمایت مالی و کمکهای معیشتی دراختیار آنها قرار خواهد داد.
مدیر بسیج جامعه پزشکی آمل، اضافه کرد: در این طرح حتی از رابطین بسیج در محلات و ارتباط با خانواده برای بهرهمندی از خدمات دارویی و پزشکی ایجاد خواهد شد تا به معنای واقعی از خانواده برای پیشگیری از سقط جنین صورت گیرد.
اقوامی افزود: حتی در مراحل بارداری خانم، همه امورات آنها از جمله درمانی و تصویر برداری تا زایمان و پس از تولد نوازد نیز در حد توان مرکز حمایت خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با اجرای این طرح و آگاهی بخشی زوجهای جوان بخشی از مشکلات جامعه ناشی ازکاهش جمعیت جبران شود.
انتهای پیام