به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، بریتانیا تعدادی از سیستمهای هواپیمای بدون سرنشین(UAS) را برای پشتیبانی از اوکراین توسعه داده و آزمایش کرده است.
در میان این پهپادها یک پهپاد انتحاری قرار دارد که با فناوری چاپ سهبعدی تولید میشود و به عنوان بخشی از برنامه توسعه سریع برای جلوگیری از حمله روسیه به اوکراین در نظر گرفته شده است.
پهپاد انتحاری(suicide drone) یا پهپاد کامیکازه(kamikaze) یا مهمات پرسهزن، نوعی سامانه تسلیحاتی است که در آن مهمات برای مدتی در محدودهای هدف را جستجو میکنند و اصطلاحا پرسهزنی میکنند و پس از یافتن هدف به آن حمله میکنند.
پهپادهای انتحاری زمان واکنش در برابر اهداف پنهانی که ممکن است برای لحظاتی پیدا شوند را پایین میآورند، بدون اینکه نیازی به نزدیک کردن سکوی تسلیحات ارزشمند به منطقه هدف باشد و همچنین هدفگیری را گزینشیتر میکنند، چرا که میتوان عملیات را در هر زمان دلخواه لغو کرد.
پهپادهای انتحاری در ردهبندی تسلیحات بین موشک کروز و پهپاد رزمی قرار میگیرند و در برخی از خصوصیات با هر دوی این تسلیحات اشتراک دارند. تفاوتشان با موشک کروز این است که نسبتا مدت طولانیتری را به جستجوی هدف اختصاص میدهند و تفاوتشان با پهپادهای رزمی نیز این است که کلاهک انفجاری دارند و خودشان در عملیات مصرف میشوند.
گابریل مولینلی روزنامهنگار مستقر در ایتالیا میگوید: بریتانیا بارها هواپیماهای بدون سرنشین را به اوکراین عرضه کرده است.
اکنون شرکت QinetiQ که به ساخت و اجرای آزمایشهای این پهپادها کمک کرده است، از یک پهپاد انتحاری بال دلتا چاپ سهبعدی شده منحصربهفرد نام برده است.
شرکت QinetiQ یک شرکت فناوری دفاعی است که مقر آن در بریتانیا است.
این پهپاد که به صورت یک بار مصرف طراحی شده است، قادر است یک محموله انفجاری را قبل از منفجر شدن به سمت هدف حمل کند.
برنامه KINDRED انگلیس
تولید پهپادها با فناوری چاپ سهبعدی بخشی از ابتکار عمل بزرگتر دولت بریتانیا به نام KINDRED است که به بررسی انواع سلاحها و فناوریهایی میپردازد که میتواند طی چهار ماه آینده به اوکراین کمک کند.
اکنون برنامه هواپیماهای بدون سرنشین در زمانبندی کوتاهتری مدیریت شده و گروه تحت رهبری شرکت QinetiQ تنها طی سه هفته انواع پهپادهای جدید خود را از جمله همین پهپاد انتحاری به مقامات ارشد وزارت دفاع بریتانیا معرفی کرد.
مولینلی میگوید: بریتانیا مدتی است که در حال آزمایش پهپادهای چاپ سه بعدی شده است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۵، هواپیمای بدون سرنشین لیزری دانشگاه ساوتهمپتون(SULSA) اولین پهپاد چاپ سه بعدی جهان شد که از یک کشتی به پرواز درآمد.
شرکت QinetiQ به تازگی آمادگی خود را اعلام کرده و گفته است که تمام آزمایشات را پشت سر گذاشته است.
بریتانیا میگوید هدف از این برنامه، ارائه سیستمهای هواپیمای بدون سرنشینی است که میتوانند به راحتی توسط ارتش اوکراین استفاده شوند.
ساخت پهپاد با فناوری چاپ سهبعدی
بر اساس گزارشها، این برنامه قابلیتهای مختلفی از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت و شناسایی را بررسی کرده است.
پهپادها در یک مرکز آزمایشی موسوم به MOD Boscombe Down متعلق به شرکت QinetiQ در جنوب غربی انگلیس ساخته شدهاند.
اگرچه این برنامه محرمانه بود، اما این شرکت اخیراً اطلاعاتی را در مورد آن افشا کرده است.
با توجه به اینکه فناوری چاپ سه بعدی، ساخت سریع اشکال و اجزای پیچیده را امکانپذیر میکند، ممکن است از این پس بیشتر در ساخت سیستمهای هواپیمای بدون سرنشین و پهپادها از آن استفاده شود.
انتهای پیام