انصارالله: ائتلاف عربی به سوءاستفاده از پرونده انسانی برای منافع سیاسی بازگشته است

انصارالله یمن اعلام کرد عربستان به عنوان کشوری که ائتلاف عربی را رهبری می‌کند از پرونده انسانی به عنوان ورقی جهت دستیابی به منافع سیاسی استفاده می‌کند و این کشور را نه میانجی که یکی از طرف‌های درگیر در جنگ یمن دانست و تهدید کرد، عملیات نظامی خود را از سر می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از تلویزیون المسیره، جلال الرویشان، معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در سخنانی اظهار کرد: پرونده انسانی یک حق مردمی است که ربطی به مذاکرات نظامی یا سیاسی ندارد؛ اما جامعه بین‌المللی هنوز از این پرونده به عنوان کارت مذاکره استفاده می‌کند.

وی افزود: ما جدیت روشنی در جدایی موضع عربستان از تمایل آمریکا ندیده‌ایم و این دست دست کردن به نتیجه نمی‌رسد. کشورهای عضو ائتلاف عربی دوباره از پرونده انسانی به عنوان ورقی برای دستیابی به دستاوردهای سیاسی استفاده می‌کنند.

الرویشان آمریکا را به بهره برداری از جنگ یمن در راستای منافع خود متهم کرد و گفت، در دستورکار آمریکا یمن بخشی از صحنه بین‌المللی است و به نظر می‌رسد در یمن همان اهدافی را دنبال می‌کند که در جنگ اوکراین و سایر جنگ‌ها به دنبال آن است و تلاش می‌کند از عملیات ائتلاف عربی در یمن استفاده کند.

وی گفت: اینکه عربستان را بعد از این همه جنایات و تجاوزاتش به عنوان یک میانجی معرفی کنیم، دور از ذهن یا غیر منطقی است. تبدیل شدن یک متجاوز به میانجی موضوعی است که نه دین، نه منطق و نه عقل آن را می‌پذیرد، بنابراین عربستان سعودی نباید نقشی را بر عهده بگیرد که مناسب آن نیست. عربستان باید برای خروج از این بن بست محاصره را بردارد و نیروهایش را از یمن خارج کند.

معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در پایان با تهدید به بازگشت به گزینه نظامی گفت، در صورت تداوم تعلل عربستان و آمریکا، نیروهای مسلح در آمادگی کامل قرار دارند تا موضع لازم را اتخاذ کنند.

الرویشان این اظهارات علیه عربستان را یک روز پس از صحبت‌های عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله مطرح می‌کند که اعلام کرد، عمان تلاش زیادی برای میانجی گری بین انصارالله و عربستان جهت توقف جنگ یمن دارد. وی به کشورهای ائتلاف هشدار داد که «اگر تفاهم جدی و عملی در پرونده انسانی و معیشتی حاصل نکنند صبر آنها (انصارالله) تمام خواهد شد». الحوثی تاکید کرد، محروم کردن ملت یمن از منابع ملی خود، نفت و گاز و عدم استفاده از درآمد حاصل از آنها در پرداخت حقوق و خدمات رسانی غیرقابل قبول است.

انصارالله مشروط کرده که پرونده انسانی شامل پرداخت حقوق کارمندان دولت و لغو محدودیت‌های ائتلاف عربی بر بنادر و فرودگاه‌های تحت مدیریت این جنبش در اولویت قرار بگیرد و تاکید کرده است، پرونده انسانی کلید روند صلح در یمن است.

از زمانی که هانس گروندبرگ، نماینده ویژه سازمان ملل در یمن در ماه اکتبر اعلام کرد که دولت مستعفی یمن و انصارالله برای تمدید و گسترش آتش بس شش ماهه سازمان ملل در این کشور به نتیجه نرسیده‌اند، یمن شاهد یک آرامش شکننده است.

اوایل ماه اکتبر انصارالله اعلام کرد که مذاکرات برای تمدید آتش بس سازمان ملل به بن بست رسیده است.

از سپتامبر ۲۰۱۴، گروه «انصارالله» کنترل اکثر استان‌های مرکزی و شمالی یمن از جمله صنعا، پایتخت این کشور را در دست دارد و ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی ۲۶ مارس ۲۰۱۵ عملیات نظامی را برای حمایت از ارتش دولت مستعفی یمن آغاز کرد تا مناطق تحت کنترل انصارالله را پس بگیرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401113021960
  • خبرنگار : 71592