«مرتضی فتاحی» در گفتوگو با ایسنا در خصوص پیشبینی حمله ملخها به کشور در اردیبهشت ماه سال آینده و میزان خطری که استان یزد را از این بابت تهدید میکند، گفت: به طور کلی احتمال دچار شدن باغات و اراضی استان به آفت ملخهای مهاجر وجود دارد اما با توجه به سوابقی که از ریزشهای قبلی این آفت در چند سال گذشته داشتیم، با وجود درگیری استانهای جنوبی و جنوب غربی، استان یزد از این آفت در امان بوده است.
وی با اشاره به این که ملخ های مهاجر در دو مرحله ریزش میکنند، تصریح کرد: پس از حمله اول ملخها، افزایش جمعیت در حمله دوم اتفاق میافتد ولی به محض مشاهده آفت و احساس خطر، نسبت به کانونکوبی آفت، اقدامات لازم را انجام داده و عملیات سم پاشی اتفاق میافتد.
فتاحی در ادامه اظهار کرد: جهت کنترل و دفع آفات نیازمند حمایت ستاد بحران استانداری و تخصیص اعتبارات برای خرید سم و همچنین سم پاشی هستیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در بخش دیگری از سخنانش زمستان سرد و یخبندانهای امسال را در کاهش جمعیت عوامل خسارتزای گیاهی موثر خواند ولی در عین حال اظهار کرد: جمعیتی از آفتهای خسارت زا که در فصل زراعی گذشته از وضعیت تغذیه مناسبتری برخوردار بودند، با وجود زمستان سرد امسال کاهش نیافته و به امسال منتقل میشوند لذا هچنان احتمال خسارت وجود دارد.
فتاحی در پایان با تاکید بر این مهم که استان یزد سطح آمادگی مناسبی را در برابر دفع آفات دارد، مهم ترین آفات استان را مربوط به باغات پسته و شامل پروانه چوب خوار پسته، پسیل پسته و سنهای زیان آور و همچنین آفات باغات انار که عمدتاً مگس مدیترانه و کرم گلوگاه انار است، ذکر کرد.
انتهای پیام