در این افتتاحیه عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران، رؤسای فدراسیون کشورهای شرکت کننده، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران، فرماندار و شهردار رامسر در مجموعه تله کابین این شهرستان، حضور داشتند.
اما مراسم افتتاحیه این رویداد بزرگ بینالمللی که برای نخستینبار در ایران و شهرستان رامسر برگزار میشد، به اذعان بسیاری از شرکت کنندگان و کارشناسان، در حد و اندازه و استانداردهای یک مراسم بینالمللی نبود.
این افتتاح در حالی برگزار شد که عملا ۲ روز از آغاز مسابقات سپری شده و تقریبا رقابتها در بیشتر رشتههای ورزشی بانوان و برخی گرایشهای مردان پایان یافته بود.
شاید نبود حضور یک مقام عالی از جانب دولت (وزیر ورزش یا استاندار مازندران) در آیین افتتاحیه این رویداد بزرگ بینالمللی که عالیترین مقام فدراسیون جهانی رشته پرورش اندام در آن حضور داشت را بتوان علامت سوال بزرگ این مراسم تلقی کرد.
از دیگر نواقص برگزاری این آیین میتوان به بیش از «یک ساعت و نیم» تاخیر در شروع مراسم اشاره کرد که هیچ تدبیری برای این وقتهای تلف شده آن اندیشیده نشده بود.
اما لحظه تلخ این رویداد و شاید قابل تاملترین آن، تلاوت آیاتی از قرآن کریم برای آیین افتتاح رسمی مسابقات بود که همگان را به یاد مصرعی از حکایت شنیدنی استاد سخن، سعدی شیراز انداخت، آنجا که وی در باب چهارم از کتاب «گلستان» و در فواید خاموشی فرمود: «گر تو قرآن بر این نمط(شیوه) خوانی/ ببری رونق مسلمانی».
انتخاب مجری نامناسب برای برگزاری این رویداد بینالمللی نیز دیگر نکته قابل تامل این مراسم بود، بانوی مجری سرشناسی که بهرغم توانایی در اجرای تلویزیونی اما به وضوح نشان داد که در اجرای صحنه توانایی لازم را ندارد؛ گواه این مدعا نداشتن توفیق او و مترجمش در جلب و همراهی تماشگر حاضر در سالن بود.
انتخاب نامتناسب موسیقی و ناهماهنگی در پخش حین اجرای برنامه، انتخاب سالن نامناسب برای اجرا، استقبال اندک حضار در این مراسم و خالی ماندن "دو سوم" سالن از نقاط پر رنگ دیگری بود که چشم و گوش هر بینندهای را به خود جلب میکرد. نکته جالب دیگر اینکه بسیاری از شهروندان در شهرستانهای مجاور رامسر از برگزاری این رویداد بینالمللی بیخبر بودند که نشان از اطلاعرسانی ضعیف در برگزاری این رویداد داشت.
انصاف نیست اگر به حضور پر رنگ و بسیار خوب بانوان در این مراسم اشاره نشود، از نقاط قوت این مراسم افتتاح که حتی مورد توجه «رافائل سانتونخا» هم قرار گرفت میتوان از اجرای بسیار دلنشینن کودکان رامسری با دو زبان فارسی و انگلیسی یاد کرد که باعث شور و هیجانی قابل قبول در بین حضار شد.
در پایان اما باید اذعان کرد، برگزاری مسابقات بینالمللی مِستریونیورس برای نخستین بار در ایران آن هم به میزبانی رامسر که میراثدار بزرگترین کنوانسیون جهانی تالابها در جهان است، شاید نقطه عطفی باشد برای حضور بیشتر و بهتر دیگر رویدادهای بینالمللی و معرفی جاذبههای دیدنی و توریستی و فرهنگی این دیار کهن به دنیا، همان نکته که رئیس فدراسیون جهانی پرورش اندام به آن اشاره کرد: «من چندین نوبت به ایران سفر کردم و باید بگویم این سفر بینظیری است از سبزی جنگلها تا آبی دریا؛ من احترام زیادی برای کشور شمال قائل هستم. من به فرهنگ شما و کشور شما احترام زیادی میگذارم، ایران عاشق ورزش است و من این شوق و روحیه شما را تحسین میکنم».
انتهای پیام