سیدمحمود حسینیپور شامگاه پنجشنبه در هفتمین همایش فرصتهای سرمایه گذاری شهرستانهای آمل، محمودآباد و نور در محل دانشگاه شمال آمل برگزار شد، گفت: با شرایطی جدیدی که در شهرهای استان برای شناسایی قابلیتهای فراوان در بخشهای مختلف صنعتی، تولیدی، گردشگری و توسعهای فراهم شده، باید با هم افزایی و عملگرایی زمینه حضور و استقبال از سرمایه گذاران در شهرها فراهم شود.
وی با تاکید براینکه متاسفانه برخی از مدیران در سیستمهای اداری استان ناکارآمد و بیانگیزه هستند، افزود: سیستم اداری در مازندران باید تغییر کند، نباید بابت پاسخگو نبودن و ساختار سنتی دستگاههای اداری استان، از سرعت تحولات لحظهای و رو به جلو مازندران عقب بماند.
استاندارمازندران درعین حال از مردم نیز درخواست کرد، همانند گذشته با دستگاههای اداری همراه باشند و نظارتهای خود را برعملکرد مدیران اعلام کنند.
ایجاد امنیت سرمایه گذار در مازندران
حسینیپور با تاکید براینکه انقلاب در سیستم اداری مازندران باید ایجاد شود، گفت: باید از روشهای سنتی در ادارات استان در حمایت از سرمایه گذاران و روند کارهای اداری برای مردم برچیده شود و به نخبگان و جوانان میدان داده شود.
وی تصریح کرد: در روش مدیریتی جدید استان باید سرمایه گذار با احساس حداکثری امنیت به استان بیاید و اگر این فرایند انجام شد، یعنی به روش مدیریتی رسیدیم.
فاینانس برقی مازندران با چینیها
استاندارمازندران با اشاره به اینکه این استان در بخش پذیرش سرمایه گذار در سطح کلان از سال گذشته وارد مرحله اجرایی شده است، گفت: در یکسال گذشته مازندران، نخستین استان در کشور بوده که توانسته ۷ هزار میلیارد تومان برای زیرساختهای برقی استان با کشور چین در قالب فاینانس سرمایه گذاری را اجرایی کند.
حسینیپور افزود: برای توسعه صنعت گردشگری و کشاورزی مازندران باید زیر ساخت برق، ریل، کشتیرانی را توسعه داده شود و به همین خاطر در برنامه دیپلماسی منطقهای مازندران با کشورهای همسایه دریای خزر برای عقب افتادگی اقتصادی مازندران با همکاری تجاری کشورهای منطقه فراهم و جبران خواهد شد.
وی با بیان این که دیپلماسی متوزان، منطقه گرایی و توسعه دیپلماسی اقتصادی سه اصل مهم در دولت سیزدهم است، گفت: موقعیت و فرصتی که اکنون ایجاد شده، باعث شده تا زمینه جبران عقب افتادگی اقتصادی با همکاری تجاری کشورهای منطقه برای استان فراهم باشد.
استاندارمازندران اضافه کرد: دولت سیزدهم ریل گذاری روابط بینالملل را تغییر داده است، یعنی روابط بینالملل با اروپا که کلید آن در دست آمریکا است را با کشورهای همسایه تغییر داد و با دیپلماسی متوازن علاوه بر حفظ ارتباط با غربیها، با کشورهای همسایه و شرق نیز روابط ایجاد کنیم.
وی با بیان این که دیپلماسی متوزان، منطقه گرایی و توسعه دیپلماسی اقتصادی سه اصل مهم در دولت سیزدهم است، تصریح کرد: به همین دلیل اگر مازندران براساس این سه اصل راهبردی دولت برنامه ریزی نکند، عقب خواهد افتاد و همه به خصوص دولت، سرمایه گذاران و مردم باید مازندران را برای این شرایط آماده کنیم.
استاندار مازندران گفت: در تحقق این برنامهها، متاسفانه برخی از مدیران آنقدر خمود و خواب هستند، که حتی داد هم میزنیم نمی توانیم بیدارشان کنیم، یقین کنید مردم مدیرانی را که نتوانند این مشکلات را حل و فصل کنند کنار میزنند و به همین خاطر باید دستگاههای اداری استان از حالت سنتی خارج شود.
قول استاندار مازندران برای استقرار دو صنایع مادر در استان
حسینیپور، با بیان این که نیاز امروز مردم استان ایجاد اشتغال است و نباید خانواده امروز دغدغه بیکاری فرزندان تحصیل کرده دانشگاهی خود را داشته باشد، گفت: سرمایه گذاران بدانند اقدامات خوبی طی سالهای پس از انقلاب در استان افتاده است، اما کافی نیست؛ چراکه سرعت تحولات بالا است و مازندران باید با سرعت تحولات دنیا حرکت کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه متاسفانه مازندران در برخورداری از برخی صنایع بالادستی و بزرگ در مقایسه با استانهای دیگر عقب افتاده است و در دولت فعلی این شرایط برای جبران عقب ماندگی استان کاملا فراهم است، ادامه داد: در تلاش هستیم تا حداقل در دوره دولت سیزدهم، نبود صنایع بزرگ و مادر در مازندران به بهانه مختلف برطرف و حداقل دو صنایع مهم با حمایت همه نمایندگان، نخبگان و مسئولان در استان عملیاتی شود.
برای توقف ۲ ساعته گردشگر در آمل امکانات داریم؟
استاندارمازندران در بخش دیگری به ظرفیتهای بالای این استان در بخش جذب گردشگر اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی شهرستانها با همه توانمندی هایی که دارند در برخی حوزهها عقب ماندگی مشهود است.
حسینیپور با اشاره به این که هر شهرستان مازندران برای کشور نگین توسعه و شکوفایی اقتصادی است، افزود: ورودی مسافران به هر شهرستان این استان چشمگیر است، اما پرسش این است که برای ۲ ساعت توقف مسافران در شهرآمل چه امکاناتی داریم که مسافر به محمودآباد نرود؟
نیاز دریای مازندران به ۱۰۰ فروند کشتی باری و مسافری
استاندار مازندران با اشاره به اینکه، کشاورزی استان در اولویت تمامی فعالیتهای اقتصادی است، گفت: تغییر نگاه در ۶ ماهه امسال در کشور سبب شد تا ۸۴درصد صادرات به آذربایجان و۳۱ درصد به روسیه افزایش یابد، ریل گذاری صادرات از بندر جنوب به شمال به خصوص در بندر امیرآباد رسیده است، پس اگر مازندران نتواند از این فرصت استفاده کند، عقب افتادگی دو چندان خواهد شد.
وی توسعه ارتباط دریایی در مازندران را یکی دیگر از رویکردهای مناسبات صادراتی استان با کشورهای همسایه خزر اعلام و ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای رونق فعالیتهای دریایی در استان، گفت: درحال حاضر کمتر از ۸ کشتی دریایی دراستان وجود دارد که حداقل به ۱۰۰فروند کشتی برای تبادل تجارت با کشورهای منطقه نیاز است.
استاندارمازندران اضافه کرد: علاوه بر کشتیهای تجاری باید کشتیهای تفریحی و گردشگری را نیز رونق بدهیم، از طرفی مازندران را باید برای رسیدن به منطقه آزاد آماده کنیم.
حسینی پور، ایجاد ترانزیت سبز، همکاری حمل و نقل و تعرفه گمرگی از موضوعهای مهم در توسعه اقتصادی در این خطه دانست، گفت: اکنون با کمک دولت توافقهای تجاری در کریدور شمال جنوب بین کشورها در حال تبدیل به قانون شدن است، این یعنی مازندران میتواند با کشورهای cis همکاری بیشتری داشته باشد، اکنون مازندران با ۷۵۶کیلومتر مربع وسعت فقط چهار درصد تولید ناخالصی کشور را دارد و این وضعیت خوبی نیست.
انتهای پیام