سیب زمینی اردبیل سالانه ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش می‌یابد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل گفت: به دلیل کمبود آب، کشت سیب زمینی هر سال ۱۰ الی ۱۵ درصد در اردبیل کاهش می‌یابد.

حسین پیرموذن ۲۷ در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به کاهش  کشت سیب زمینی در اردبیل گفت: در پنج سال گذشته سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی در اردبیل تولید می‌شد که این میزان در سال جاری به ۶۸۰ هزار تن رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه مجوز آبیاری باید بصورت عادلانه صادر شود، افزود: برای افزایش کشت سیب زمینی باید آب مورد نیاز سیب زمینی کاران تامین شود..

پیرموذن با بیان اینکه زیرساخت‌های صنایع تبدیلی و تامین مواد اولیه در استان به دلیل نبود امکانات لازم فراهم نشده است، یادآور شد: در بحث کشت سیب زمینی نژاد آگرویا تنها در اردبیل تولید می‌شود که قابلیت صادرات دارد و جزو گران‌ترین سیب زمینی در دنیا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت بازسازی ماشین‌آلات واحدهای تولیدی استان با هدف رقابت در بازارهای جهانی گفت: برای اینکه محصولات صادراتی با زمان ماندگاری بالا در استان تولید شود، لازم است علاوه بر ایجاد صنایع تبدیلی تجهیزات و ماشین‌آلات واحدهای تولیدی هم نوسازی شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی در استان به ویژه در حوزه کشاورزی بیشتر در مورد سیب‌زمینی تحقق یافته و هنوز در زمینه فرآورده‌های دیگر از جمله تولیدات دامی به این موضوع توجه کافی نشده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1401112720865
  • خبرنگار :