احمد محمدی زاده، استاندار بوشهر پنجشنبه ۲۷بهمن در آیین افتتاحیه نمایشگاه تخصصی صنایع شیلات ایران در محل نمایشگاه های بین المللی بوشهر اظهار کرد: تولیدکنندگان وعوامل موثر در صنعت آبزیان و پرورش میگو و ماهی باید تجارب موفق خود را به بقیه انتقال دهند.
وی درباره شرایط جغرافیایی ایران خاطرنشان کرد: کشور ایران با ۲۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی که ۲۰۰۰ کیلومتر آن در جنوب و ۷۰۰ کیلومتر در شمال است ودر جوار خلیج فارس و دریای خزر فعالیتهای اقتصادی و تجاری بسیاری انجام میدهد.
محمدی زاده عنوان کرد: در حوضه آبزی پروری و پرورش میگو سابقا در مرزهای دریایی ایران هیچ اقدامی انجام نگرفته بود، ولی خوشبختانه اکنون به برکت جمهوری اسلامی ایران عملکرد بسیار خوبی در این حوزه داریم.
استاندار بوشهر تصریح کرد: در حوضه آبزیان دریایی با پذیرش بهره وری، در محوریت اصلی قرار دادن پرورش دهندگان و غذای مناسب آبزیان تولیدات خود را گسترش دادیم و در افزایش بهره روی روند خوبی داشتیم.
محمدی زاده خاطرنشان کرد: با تغییرات زیرساختی و نوآوریهای نوین در صنعت آبزی پروی، پرورش دهندگان غذای میگو از ۲۸هزارتن در سال۱۴۰۰ به ۳۶هزارتن در سال۱۴۰۱ افزایش دادند که آمار قابل توجهی در این حوزه است.
استاندار بوشهر خطاب به تولیدکنندگان در زمینه آبزیان گفت: توجه شما تولید کنندگان باید به حوضچههای میگو بیشتر باشد و نیازهای آبزیان در این زمینه از طریق حوضچهها برطرف شود که در نهایت پتانسیل تولید هزار تن میگو از طریق حوضچهها فراهم است.
محمدی زاده تاکید کرد: حوضچههای میگو باید با افزایش بهره روی همراه باشد نه با افزایش واحدهای مزارع، چون به حداکثر رساندن تولیدات ملی در زمینه پرورش میگو از طریق افزایش بهره وری ممکن است.
استاندار بوشهر افزود: با روند خوب پرورش میگو و تغییرات مثبت زیرساختها امید داریم که در سال آینده ۱۵۰۰هکتار واحد تولید جدید به واحدهای کنونی اضافه شود.
وی ادامه داد:علاوه بر کارخانههای بزرگ تولید غذای آبزیان در استان بوشهر، در دهه فجر سه کارخانه دیگر در این زمینه کلنگ زنی شد و روند اجرایی آنها پیش گرفته شده است.
محمدی زاده گفت: ولیدات غذای زیرپلهای آبزیان باید حذف شود و در کارخانههای استاندارد غذای باکیفیت آبزیان تولید شود.
استاندار بوشهر تصریح کرد: تولید غذای استاندارد آبزیان، افزایش بهره وری وشگردهای بهتر پرورش میگو، فناوری و سردخانه، پخت و پز و صادرات بهینه از برنامههای مهمی است که در این زمینه پیش گرفته ایم.
محمدی زاده عنوان کرد: از ظرفیتهای خوب کشور ایران در جنوب، ظرفیت پرورش ماهی در قفس است و بسیار هزینه کمتری نسبت به بقیه روشهای پرورش ماهی دارد.
استاندار بوشهر درباره پرورش ماهی در قفس ادامه داد: بهینه بودن مصارف جهت تولیدات ماهی در قفس از این جهت است که کانالهای انتقال آب، زهکش، برق و جادههای دسترسی در این روش مورد نیاز نیست.
محمدی زاده درباره شرایط جوی خلیج فارس عنوان کرد: ویژگیهای منحصربه فرد خلیج فارس از جمله دمای مناسب و املاح لازم و موج کم این محیط را به شرایط مطلوبی برای پرورش ماهی در قفس تبدیل کرده است.
به گزارش ایسنا، نخستین نمایشگاه تخصصی صنایع شیلاتی ایران و جشنواره برگزیدههای صنعت شیلات با حضور ۲۱ استان کشور امروز در محل نمایشگاه بین المللی بوشهر آغاز به کار کرد و تا ۳۰ بهمن ماه ادامه دارد.
انتهای پیام