دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در آیین افتتاحیه این کنفرانس که امروز (۲۶ بهمنماه) در دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، بیان کرد: تولید و مصرف مواد معدنی و فولادی یکی از شاخصهای توسعه یافتگی در جوامع بشری است و حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرآیند توسعه، اشتغالزایی و پژوهش تاثیر بسزایی دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: از سال ۱۳۹۶ به واسطه فعالیت این صنایع در استان خوزستان و به پیشنهاد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزاری کنفرانس مواد، متالوژی و معدن به منظور ایجاد شرایط مناسب برای ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و تبادل نظر اندیشمندان، محققان و دانشجویان با همکاری و مشارکت گروه مواد و متالوژی دانشگاه شهید چمران اهواز در دستور کار قرار گرفت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در پنج سال گذشته بیش از یک هزار نفر از مدیران، استادان، پژوهشگران و فعالان صنایع کشور گرد هم آمدند تا آخرین دستاوردهای این حوزه را در قالب مقالات به اشتراک گذاشته و چالشهای این حوزه را مورد بررسی قرار دهند.
کیاست عنوان کرد: امروز شاهد آغاز دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن در دانشگاه شهید چمران اهواز هستیم که علاوه بر سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان، شرکت فولاد خوزستان، گروه ملی فولاد خوزستان و فولاد اکسین در برگزاری این کنفرانس همکاری داشتهاند.
دکتر رضا دهملایی دبیر دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن نیز بیان کرد: این کنفرانس هر ساله روند فزایندهای داشته است و در کمیت و کیفیت شاهد رشد و پویایی آن بودهایم.
وی افزود: اندیشمندان حوزههای مختلف صنعتی با گرد هم آمدن و تبادل دانش و تجربه، جدیدترین دستاوردهای علمی، صنعتی و پژوهشی را ارائه میدهند و در صورت برگزاری مطلوب، ارائه این دستاودرها میتواند در توسعه و اعتلای استان و کشور تاثیرگذار باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: متالوژی و معدن دو رشته مادر و کلیدی در دنیا محسوب میشود و بدون تکیه بر تولید مواد با خواص مطلوب امکان پیشرفت تکنولوژی وجود نخواهد داشت.
دهملایی بر لزوم راهاندازی رشته مهندسی معدن در دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد و گفت: امیدواریم به زودی در کنار رشته مهندسی مواد شاهد فعالیت این رشته در دانشگاه مادر استان خوزستان باشیم.
وی، خاطرنشان کرد: همچنین قطبهای علمی و مراکز تحقیقاتی زیادی وجود دارد که از جمله آن میتوان به مرکز تحقیقات فولاد اشاره کرد که این مرکز توانسته است همکاریهای موثری با صنایع کلان استان در حوزه فولاد داشته باشد.
دکتر محمدرضا توکلی دبیر علمی دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن نیز بیان کرد: دبیرخانه دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن فروردینماه امسال در گروه مواد دانشکده مهندسی ایجاد شد و مقرر شد که این کنفرانس برای دومین بار به صورت بینالمللی برگزار شود.
وی افزود: ۱۹۷ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد که پس از داوریهای انجام شده ۱۶۳ مقاله پذیرفته شده است. از این تعداد ۷۰ مقاله در حوزه معدن و ۹۳ مقاله در حوزه متالوژی است.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: این کنفرانس به صورت برخط و در سه اتاق «خواص مواد، عملیات حرارتی و شکلدهی»، «معدن و فرآوری مواد معدنی»، «مهندسی سطح، خوردگی و جوشکاری» برگزار میشود.
بنا بر اعلام دانشگاه شهید چمران اهواز، در ادامه غلامرضا محمدیپور دبیر اجرایی دومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی مواد، متالوژی و معدن و کامران طاهر مدیر تحقیقات، تکنولوژی و بهینهسازی شرکت فولاد خوزستان به ارائه مطالبی درباره فعالیتهای صادرات و واردات صنایع استان و همچنین نیازهای پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی صنعت فولاد استان پرداخت.
انتهای پیام