سیدجواد موسوی در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری بین جهاددانشگاهی خراسان رضوی، پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲ هزار هنرمند صنایعدستی در سطح استان، شهرها و روستاها مشغول به فعالیت هستند، اما در کنار این هنرمندان، افرادی که به نوعی ایدهپرداز و بازاریاب باشند و بتوانند به این هنرمندان کمک کنند، وجود ندارد. حقیقتا ارتباط میان هنرمندان صنایعدستی با ایدهپردازان، نوآوران و بازاریابان تنها به صورت سنتی و از طریق نمایشگاه ممکن است و تعدادی از این افراد در نمایشگاه گردشگری امسال با همکاری ما شرکت کردند تا در انجا ارتباطاتی میان آنها شکل گیرد.
وی اضافه کرد: اگر مکانهایی وجود داشته باشد که تمام هنرمندان صنایعدستی و ایدهپردزان در کنار هم قرار گیرند، رابطهای شکل خواهد گرفت و در نهایت محصولاتی نیز تولید خواهد شد و در ادامه ما شاهد ایجاد کارگاههای کوچک و اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: در واقع به واسطه همین ارتباطات نیز از یک سو هنرمندان انگیزه بیشتری برای اینکه در کارگاهها کار کنند و درآمدزایی داشته باشند، پیدا میکنند و در سویی دیگر افراد زیادی از این هنرها استقبال خواهند کرد. این استقبال باعث میشود عدهای به آموزش هنرهای موجود تمایل پیدا کنند و همین امر نیز موجب درآمدزایی بیشتر خواهد شد.
موسوی ادامه داد: از اینرو باید به لحاظ ایدهپردازی به هنرمندان حوزه صنایعدستی کمک کرد تا بتوانند وارد بازار کار شوند و تولیدات خود را در حوزه ایدههای صنایعدستی ارائه کنند. همچنین در این راه این افراد میتوانند با سلیقههای مختلف آشنا شوند و محصولاتشان را بر اساس سلیقههای مختلف تولید کنند. در واقع اگر این کار صورت گیرد خدمت بزرگی به جامعه هنرمندان صنایعدستی خواهد شد.
ما در روش خلق کردن از دل فرهنگهای جدید با مشکلاتی مواجه هستیم
دکتر جواد سخدری، مدیر مرکز رشد جهاددانشگاهی خراسان رضوی در ادامه این نشست اظهار کرد: اگر به تاریخ توسعه اقتصادی نگاهی داشته باشیم متوجه دو نقطه عطف تاریخی خواهیم شد؛ یکی از این نقاط عطف مربوط به اواخر قرن نوزدهم است که بزرگترین اختراع بشر در این دوران رخ داده و آن هم اختراع روش اختراع بود، به این معنی که چگونه ما میتوانیم تفکری خلاق داشته باشیم. البته میتوان از این مورد به عنوان تکنیک خلاقیت یاد کرد که پس از آن در حوزههای اقتصادی رخ داده است.
وی اضافه کرد: اما دومین نقطه عطف مربوط به اواخر قرن بیستم، یعنی شروع نوآوری است که به نوعی در خدمت محصول و بازار جدید متبلور میشود و بسیاری از کسب و کارها را تحت تاثیر خود قرار داد و امروزه هم اینگونه است.
مدیر مرکز رشد جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگر از این منظر به این موضوع نگاه کنیم، یک کار بسیار مهم است، در حالیکه ما در حوزه اول که روش فکر و خلق کردن از دل فرهنگهای جدید است با مشکلاتی مواجه هستیم.
سخدری عنوان کرد: اگر بگوییم که همه چیز داریم سوال مطرح میشود که چگونه باید این موارد را به یکدیگر متصل کرد تا شاهد نتایج خوب باشیم. باید به این حوزه توجه خاص داشت و همواره تلاش کرد که این اتفاق رخ دهد؛ در واقع ظرفیتهای ما سرمایههایی هستند که باید به یکدیگر متصل شوند تا نتیجه مطلوب به دست آید.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروزه مصالح و مواد لازم برای این مهم وجود دارد، اما فقط نیازمند مدل طراحی خوبی از این مسئله هستیم تا بتوانیم به آن نتایجی که مورد توجه است، برسیم و امیدواریم که این باری که بر دوش ماست را پیش ببریم و با کمک یکدیگر بتوانیم این کار را انجام دهیم.
سخدری خاطرنشان کرد: در همین راستا آمادگی داریم تا از افرادی که نقش کارگزار دارند، استفاده کنیم و با همکاری یکدیگر این کار را به سمت خوبی پیش ببریم و ساختاری را ایجاد کنیم تا علاوه بر انعطافپذیری زیاد قابل کنترل نیز باشد و در ادامه نیز بتوان از امکانات آن استفاده کرد.
انتهای پیام