به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این خبر در حالی منتشر شده که مناقشات بین چین و آمریکا بر سر ورود بالونهای جاسوسی چینی بر فراز ایالات متحده شدت گرفته است.
ارتش آمریکا چهارم فوریه سال جاری میلادی یک بالون را که جاسوسی میداند، بر فراز کارولینای جنوبی ساقط کرد.
چین گفته که این بالون برای انجام تحقیقات و بررسیهای هواشناسی به کار گرفته میشد و به دلیل وزش باد از مسیر اصلی خود منحرف شده بود.
همچنین دولت پکن، واشنگتن را متهم کرد که بالونهای جاسوسی خود را به سمت چین میفرستد؛ اما آمریکا این اتهام را رد کرده است.
در این میان، یکی از افسران اطلاعات ارتش تایوان اعلام کرد که نیروهای مسلح این جزیره هیچ بالون جاسوسی از سوی چین در نزدیکی تایوان را رهگیری نکرده که مشابه با آن بالونی باشد که آمریکا ساقط کرده است.
این افسر اطلاعاتی در یک نشست خبری در تایپه با بیان اینکه بالونهای هواشناسی، تهدید امنیتی جدی به حساب نمیآیند، گفت: اکثر بالونهای نزدیک به آبهای ما برای اهداف آب و هوایی و رصد وضعیت جوی به کار میروند.
وی افزود، ارتش بالونی را که تهدید امنیتی جدی برای قلمروی تایوان باشد منهدم میکند؛ اما تاکنون چنین ضرورتی احساس نشده است. بالونهایی که به نزدیکی تایوان میآیند ظرفیتی برای تهدید امنیتی ندارند و بعید است که برای جاسوسی باشند.
روزنامه فایننشال تایمز اخیرا از سوی منابع ناشناس تایوانی گزارش کرده بود که این جزیره دهها بالون ارتش چین را در حریم هوایی خود در سالهای اخیر رصد کرده است.
اما وزارت دفاع تایوان از اظهارنظر در این باره امتناع کرد.
پکن مدعی مالکیت تایوان است و آن را استانی از خود میداند و گفته که در صورت لزوم از زور برای بازگرداندن آن استفاده میکند.
انتهای پیام