به گزارش ایسنا به نقل از نشنال، زلزله روز دوشنبه ۱۷ بهمنماه، به بسیاری از ساختمانها در سوریه و ترکیه، که هر دو خااستگاه گنجینههای باستانشناسی، فرهنگی و تاریخی هستند، آسیب جدی وارد کرده است که وضعیت آنها را قبل و بعد از آن زلزله ویرانگر، مشاهده میکنید.
قلعه «غازیان عنتپ»
این قلعه متعلق به دوران رومی، یکی از نخستین بناهای تاریخی بود که تصویر آن پس از وقوع زلزله منتشر شد. در نخستین تصاویری که پس از زلزله دوشنبه هفته گذشته از این مکان تاریخی منتشر شد، بخش اعظمی از دیوار بیرونی قلعه نابود شده بود و ویرانههایی در گذرگاه نزدیک قلعه پراکنده شده بودند.
در عکسهای بعدی مشخص شد که بخش زیادی از این قلعه همچنان پابرجاست، با این حال بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی «آناتولی»، آسیبهایی به استحکامات شرقی و جنوبی این بنا وارد شده است.
بر اساس گزارشها، مسجد شیروانی نزدیک به این قلعه که قدمت آن به قرن هفدهم میلادی میرسد، نیز متحمل خسارات قابلتوجهی شده و بخشهایی از گنبد و دیوار شرقی آن فروریخته است.
وقوع پسلرزهها، تلاش برای امدادرسانی و مرمت این مکان تاریخی را دشوار کرده است.
«مسجد جدید» (Yeni Cami) ملطیه
مسجد جدید در مرکز «ملطیه» نیز به شدت آسیب دیده است. این مسجد در محل مسجد «حاجی یوسف» (Haciyusuf) بنا شده است که در سال ۱۹۸۴ بر اثر زلزله ویران شده بود. این مسجد سال گذشته مرمت و بازگشایی شد.
یونسکو اعلام کرد که چندین ساختمان در محل قلعه دیاربکر و باغهای هوسال ویران شدهاند.
ارگ حلب
یونسکو همچنین اعلام کرده است درباره وضعیت شهر باستانی حلب واقع در سوریه نگران است که پیش از زلزله در فهرست "میراث جهانی در خطر" قرار داشت. تصاویری که از شرایط بعد از وقوع زلزله در حلب منتشر شده است، ترک بزرگی را نشان میدهد که روی یکی از برجهای ارگ حلب ایجاد شده است.
انتهای پیام