به گزارش ایسنا، برف یک جاذبه گردشگری محسوب میشود و میتواند ورزشهای زمستانی مانند اسکی را رونق دهد، پیست اسکی کوهرنگ از سالیان دور و دراز مقصد ورزشکاران و گردشگران به ورزش اسکی بود، اما همیشه گلایهها برای ارائه خدمات مطلوب وجود داشت.
پیست اسکی بارده نیز بهعنوان دومین پیست اسکی استان مطرح است، اما بسیاری از مسئولان میگویند که این پیست برای ورزش اسکی استاندارد نیست و بنابراین زیرساختها و خدمات مورد نیاز در این پیست به گردشگران ارائه نمیشود، بهنظر میرسد باید تکلیف این پیست یکبار برای همیشه روشن شود و اگر این پیست مورد تائید است پس باید خدمات جانبی نیز به گردشگران ارائه شود.
البته در برف امسال شاهد حضور گردشگران در محیطهای برفی که پیست نام گرفتهاند در روستاهایی مانند هرچگان، ارجنک، مرغملک، شهر سورشجان و ... بودیم و بهنوعی در هر شهر و روستای چهارمحال و بختیاری یک پیست اسکی کلید خورده است، قطعا تبعات حضور گردشگران بدون تامین امنیت و خدمات میتواند دردسر آفرین شود.
ساماندهی و تقویت پیستهای اسکی در چهارمحال و بختیاری میتواند یک ظرفیت بسیار عالی برای تقویت گردشگری زمستانه در استان باشد، اما این مسئله در این سالها مورد غفلت واقع شده و پیست اسکی بارده حتی از امکانات اولیه مانند پارکینگ و سرویس بهداشتی محروم است.
نباید نام پیست بر روی محیطهای برفی در روستاها و شهرها گذاشت
سیامک فرامرزی- رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیست برفی با محیط برفی متفاوت است، اظهار کرد: مردم از محیطهای برفی بدون اینکه تغییراتی در آن ایجاد و یا خدماتی ارائه شود، استفاده میکند، اما در پیستهای اسکی باید یکسری امکانات به مردم ارائه شود.
وی افزود: پیستهای اسکی دارای امکاناتی رفاهی و خدماتی مانند بالابر، پیستکوب، مراکز ارائه خدمات امدادی و بهداشتی هستند، ورزش اسکی باید در یک محیط استاندارد انجام شود.
رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نباید نام پیست بر روی محیطهای برفی مانند منظریه، بهشت رحمت و تعدادی از روستاها و شهرهای دیگر گذاشت، توضیح داد: شاهدیم که بسیاری از مردم در محیطهای برفی اقدام به تیوپسواری میکنند، اما هیچکس در این محیطها اقدام به ورزش اسکی نمیکند و تنها در پیست کوهرنگ ورزش اسکی انجام میشود، حتی در پیست بارده نیز تیوپسواری انجام میشود، اما در پیست کوهرنگ عمده مراجعهکنندگان ورزش اسکی را انجام میدهند.
فرامرزی با تاکید بر اینکه باید پیستهای اسکی محصور باشند، خاطرنشان کرد: اگر فردی در پیست دچار حادثه شد، متولی پیست باید فورا اقدام به انتقال بیمار به مراکز درمانی کند، همچنین باید نیروهای امدادی و اورژانس در محل پیست حضور داشته باشند.
رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیست بارده و کوهرنگ تنها پیستهای اسکی استان محسوب میشوند، یادآور شد: اما متاسفانه با سرمایهگذار بارده همکاری لازم برای ایمنسازی پیست و ارائه خدمات صورت نگرفت، مقرر بود دستگاههای بالابر این پیست ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: پیشنهاد شد قطعه زمینی در غرب روستای بارده به سرمایهگذار واگذار شود، این زمین دارای ارتفاع برف بالاتری بود و همچنین محیط مناسبتری برای ایجاد زیرساخت داشت، اما این قطعه زمین دارای مشکل اجتماعی است و مقرر شد که شورای روستا مردم معترض را در مکانی جمع و مشکل را حل کند، پیست بارده به مرکز استان نزدیک است و دسترسی به آن راحتتر خواهد بود.
فرامرزی با تاکید بر اینکه دستگاههای موجود در پیست اسکی مانند بالابر و پیستکوب کوهرنگ فرسوده شدند و نیاز به تعمیر دارند، خاطرنشان کرد: اقداماتی برای بینالمللی کردن پیست انجام شد، اما این کار نتیجهبخش نبود، مقرر بود یک دستگاه بولدوزر به پیست اسکی کوهرنگ اختصاص دهند، اما این اتفاق رخ نداد.
رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مقرر بود یک قطعه زمین در جوار پیست اسکی کوهرنگ به ادارهکل ورزش و جوانان و به سرمایهگذار پیست واگذار شود، اما این اتفاق رخ نداد و ارزش ریالی زمین بالاتر رفت.
وی با بیان اینکه ورزش اسکی میتواند گردشگران بسیاری را به شهرستان کوهرنگ در فصل زمستان جذب کند، عنوان کرد: اما در سالجاری اقدام خاصی در این خصوص صورت نگرفت، باید کاری کنیم تا مردم بهجای تیوپسواری به ورزش اسکی روی بیاورند و پس از انجام این ورزش از مناطق گردشگری کوهرنگ مانند چشمه دیمه و آبشار شیخ علیخان نیز استفاده کنند.
فرامرزی در پایان تاکید کرد: ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای تقویت پیست اسکی کوهرنگ در نظر گرفته شد، اما بعد از گذشت بیش از یکسال هنوز این اعتبار اختصاص پیدا نکرده است، باید تخصیص اعتبار به پیست اسکی کوهرنگ از وزارتخانه پیگیری شود.
تاکنون پیشنهادی مبنی بر تغییر مکان پیست بارده به منطقه غربی روستا ارائه نشده است
رضا علیبیگی- فرماندار بن در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه کارگروه ساماندهی پیست بارده در شهرستان تشکیل شده است، اظهار کرد: تاکنون پیشنهادی مبنی بر تغییر مکان پیست به منطقه غربی روستا ارائه نشده است، قطعا برای این کار باید تمامی شرایط برای تخصیص زمین در نظر گرفته شود.
وی افزود: یک طرح توسط ادارهکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری برای ساماندهی پیست بارده در سالیان گذشته تهیه شده بود، اما این طرح هنوز به کارگروه ساماندهی پیست ارائه نشده است.
علیبیگی با بیان اینکه تعدادی سرویس بهداشتی در پیست اسکی بارده مستقر شد، توضیح داد: مقرر بود ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز تعدادی سرویس بهداشتی را اختصاص دهد که تاکنون این وعده محقق نشده است.
فرماندار بن با بیان اینکه احداث پارکینگ و تعریض جاده پیست اسکی بارده در دستور کار قرار دارد، گفت: نیروهای امدادی، اورژانس، نیروی انتظامی و هلالاحمر در روزهای تعطیل در پیست حضور پیدا میکنند و در صورت بالا رفتن حجم مسافران جاده یکطرفه میشود.
وی در پایان یادآور شد: پس از تعطیلات نوروز برای ساماندهی پیست بارده با سرمایهگذار جلساتی برگزار خواهد شد.
تلاشهای خبرنگار ایسنا، برای برقراری ارتباط با فرماندار کوهرنگ تاکنون بینتیجه بوده است و این رسانه آمادگی دارد تا صحبتهای وی در خصوص تخصیص اعتبار برای ساماندهی پیست اسکی کوهرنگ را منتشر کند.
انتهای پیام