به گزارش ایسنا، باوجود ثبات نسبی در بازار مرغ، اما مشکلات تولیدکنندگان در این حوزه به پایان نرسیده است و قطعا افزایش نرخ دلار در چند ماه اخیر تاثیر خود را بر تولید و قیمت محصول خواهد گذاشت.
با اجرای طرح کارآمدسازی یارانهها، توزیع نهادههای دامی با قیمت ارز دولتی در بین مرغدران متوقف شد و این قشر باید نهاده مورد نیاز خود را با ارز آزاد تهیه کنند، بنابراین بالا رفتن نرخ ارز نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت نهاده بهعنوان یکی از مهمترین عامل در تولید خواهد گذاشت.
زمان زیادی تا فرا رسیدن نوروز و همچنین پس از آن ماه مبارک رمضان نمانده است، تجربه ثابت کرده است که در این ایام تقاضا برای مصرف مرغ در استان و بالتبع آن کشور افزایش پیدا میکند، اگر از هماکنون برنامهریزی مناسبی برای جوجهریزی در استان صورت نگیرد در این ایام قطعا با چالش مواجه خواهیم شد.
خرید مرغ مازاد تولیدی از مرغداران و ذخیرهسازی آن نیز قطعا یکی از روش مطمئن برای جبران کمبود این محصول در زمانهایی است که تولید دچار وقفه میشود و یا تقاضا در بازار افزایش پیدا میکند.
تولید برای مرغدار بهصرفه نیست
اسدی- یکی از صاحبان واحد مرغداری در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه قیمت تمام شده مرغ و تخممرغ بالاتر از قیمت مصوب این محصول برای فروش است، اظهار کرد: بنابراین تولید با این وضعیت به سود دامدار نیست.
وی با اشاره به بالا بودن قیمت نهادههای دامی، گفت: قیمت هر کیلوگرم ذرت در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است که با هزینه حمل به ۱۲ هزار تومان میرسد و همچنین قیمت تمام شده هر کیلوگرم سویا برای دامدار و مرغدار ۱۸ هزار تومان است، هزینههای تولید با قیمت عرضه مرغ همخوانی ندارد.
اسدی بیان کرد: در حال حاضر هیچ نهاده دامی ارزان قیمت در اختیار مرغداران قرار نگرفته است و از این موضوع اطلاعی نداریم.
این صاحب واحد تولیدی در پایان تاکید کرد: اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند و دامدار بهصورت مداوم متضرر شود، برای تولید با مشکل مواجه خواهیم شد.
برای تامین مرغ در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان مشکل نداریم
حسین برزگر- رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت تولید مرغ در استان، اظهار کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک واحد مرغداری نیز در استان وجود نداشت، اما امروز ۲۲ واحد مرغداری در استان فعال است که تولید گوشت سفید توسط این واحدها به ۲۷ هزار تن در سال میرسد.
وی در خصوص آخرین وضعیت جوجهریزی در چهارمحال و بختیاری، گفت: از ابتدای سالجاری ۱۱ میلیون جوجهریزی در استان انجام شده که یک میلیون آن مربوط به دیماه سالجاری است، موجودی مرغ منجمد در استان ۴۵۰ تن است.
برزگر با بیان دو روش برای خرید مرغ مازاد مرغداران وجود دارد، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد تنها با نژاد آرین را خریداری میکند و از حدود ۴۰ روز گذشته خرید بهصورت مستمر و روزانه از چهار تن تا ۱۲ تن تا ایام نوروز ادامه دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اتحادیههای مرغدران مرغ مازاد را با توان مالی و سرمایه خود خریداری میکنند، بنابراین برنامهریزیهایی صورت گرفته تا برخی منابع بخش کشاورزی در اختیار صندوقهای حمایت از این بخش قرار بگیرد و باتوجه به اینکه این اتحادیهها زیرمجموعه این صندوق هستند، میتوان از این طریق نقدینگی را در اختیار آنها قرار داد تا بتوانند خرید مرغ مازاد مرغداران را انجام بدهند، اما هنوز منجر به نتیجه نشده است.
وی با اشاره به تامین مرغ گرم و منجمد خانوارها برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، توضیح داد: تمهیدات لازم برای این منظور اندیشیده شده است، ذخایر مرغ منجمد به اندازه کافی است و همچنین در ۱۱ ماه گذشته ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون جوجهریزی در کشور بهصورت ماهانه انجام شده و در دیماه نیز حدود ۱۰۵ میلیون جوجهریزی در کشور و در استان نیز یک میلیون جوجهریزی انجام شد و در هفته اول و دوم بهمن نیز جوجهریزی مطلوب بود و برای آن ایام مشکل چندانی نخواهیم داشت.
برزگر در پایان با بیان اینکه با اجرای طرح کارآمدسازی یارانهها قیمت نهادههای دامی در کشور به سه برابر افزایش پیدا کرد، گفت: ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش در قالب دامدار کارت برای خرید نهادههای دامی به دامداران پرداخت شد و برای حمایت از تولید ۶۶۰۰ تن نهاده دامی ارزان قیمت در بین کشاورزان توزیع میکنیم.
انتهای پیام
از مشکلات مرغداران تا میزان ذخیره کافی مرغ در چهارمحال و بختیاری
با افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز در سالهای اخیر و بالا بودن قیمت آبزیان، گوشت مرغ در سفرههای مردم جایگزین این دو محصول شده است، بنابراین هرگونه افزایش قیمت و کمبود تولید میتواند خانوارهای ایرانی را دچار مشکل کند، خانوارهایی که توان خرید گوشت قرمز را ندارند، مرغ را جایگزین این محصول کردهاند، بنابراین اهمیت ثبات تولید این محصول بسیار بالا است.