امیر دریادار شهرام ایرانی امروز، ۲۲ بهمن در آیین رونمایی از کتاب «غلامعلی بایندر» نوشته محمد مریوانی، گفت: نیروی دریایی امروز با بهره مندی از توان و دانش داخلی و بهترین تجهیزات نظامی در کنار تأمین امنیت کشور حافظ امنیت اقتصاد کشور نیز است.
وی به دستاوردهای بزرگ این نیرو اشاره کرد و افزود : ورود به دورترین دریاهای جهان و تأمین امنیت محموله های دریایی صادراتی و وارداتی کشور از مبدأ تا مقصد و بر افراشتن پرچم پر افتخار کشور و نظام حاصل از خود گذشتگی فرزندان برومند نیروی دریایی این سرزمین میباشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دسترسی به دریا را از مهمترین عوامل توسعه کشورها دانست و تأکید کرد: امروز ما با بهرهمندی از این پتانسیل در شمال و جنوب و با امنیت کامل با دیگر کشورهای جهان مبادله داریم.
وی ضمن تمجید از نویسنده کتاب دریابان بایندر به بخشی از وصیتنامه این فرمانده دلاور ایرانی اشاره کرد و گفت: توجه این فرمانده به مقوله دریا و تلاش در جهت ارتقای نیروی دریایی در این برهه از تاریخ نشان از عمق دانش و تخصص دریابان بایندر به اهمیت دریا است.
امیر ایرانی افزود: روحیه استکبار ستیزی از نکات پر اهمیت زندگی این فرمانده دلاور بوده، که در وجود ایشان و دیگر برادرانشان نهفته بود که بخش عمده آن از ایمان و باور دینی عمیقی در وجودشان نشأت میگیرد.
وی ادامه داد: در تلاشیم تا بتوانیم با طی مراحل شرعی که به انجام رسیده است آرامگاهی در خور شأن و جایگاه این انسان والامقام درست کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از تلاش مسئولین استان درچاپ این اثر ارزشمند از ساخت فیلمی سینمایی به سفارش نیروی دریایی در خصوص زندگی این شهید خبر داد.
دریابان غلامعلی بایندر، یکی از ۵ فرزند علی اکبر خان دبیر دربار از سران طائفه بایندر بیجار گروس و از نوادگان فاضل خان گروسی است که در ۲۳ آذر ۱۲۷۷ در تهران متولد و پس از گذراندن دوره های مختلف در داخل و کشورهای ایتالیا و فرانسه و در دو دوره مختلف فرماندهی نیروی دریایی جنوب را برعهده داشته است.
کتاب خلیج فارس در سال ۱۳۱۷ و جغرافیای خلیج فارس ۱۳۱۹ از تألیفات ایشان محسوب میشود. وی در سال ۱۳۲۰ در راه وطن و ایستادگی در برابر قوای انگلیس به شهادت رسید.دریافت نشان ذوالفقار بالاترین نشان نظامی در سال ۱۳۰۴ ، نشان افتخار درجه ۳ سپه در سال ۱۳۰۵؛ نشان ناج از کشورایتالیا در سال ۱۳۱۰ بخشی از افتخارات این فرمانده دلاور ایرانی است.
یادآور میشود؛ کتاب غلامعلی بایندر، نوشته محمد مریوانی در ۱۴۴ صفحه مهر ماه ۱۴۰۱ توسط انتشارات سوره مهر حوزه هنری منتشر و روانه بازار شده است.
انتهای پیام