محمد موحدیان عطار، در گفتوگو با ایسنا و با بیان اینکه ۲۲۰ پوستر در اندازه A۴ در این نمایشگاه ارائهشده است، اظهار کرد: این آثار گرافیکی با ماژیک قرمز و مشکی کارشده و مجموعهای تاریخی هستند که سیر نهضت امام خمینی (ره) از سال ۴۰ تا سال ۶۰ را به تصویر میکشند.
او ادامه داد: این آثار در فاصله سالهای ۵۷ تا ۶۰ اجراشده اما به نمایش درنیامد. اوایل انقلاب به سفارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با وسایلی که آنها در اختیار ما قراردادند، آثار در ابعاد بزرگ ۸۰ در ۱۴۰ سانتی متر چاپشده و همراه با متون توضیحی با عنوان «فریاد انقلاب» در سال ۶۰ بارها در اصفهان، تهران و دیگر شهرها به نمایش درآمد.
موحدیان عطار گفت: این مجموعه، اولین کار ما در حوزه تولیدات گرافیکی بود و بعد از آن به تولید پوسترها و محصولات گرافیکی و هنری به مناسبت انقلاب و دفاع مقدس با تکنیک تمامرنگی پرداختیم و در ادامه از سال ۸۰ تاکنون بر مجموعه «کتیبههای ماندگار» که به نمادسازی، معماری و کتیبههای بهکاررفته در ساختمانها و معماری، بار رویکردی تازه میپردازد، تمرکز کردهام.
این هنرمند با بیان اینکه این آثار همراه با توضیحات، از سوی حوزه هنری استان اصفهان در کتابی به چاپ خواهد رسید، افزود: این مجموعه هم جنبه هنری و بصری و هم جنبه تاریخی دارد، زیرا از یکسو روایتگر تاریخ انقلاب است و از سوی دیگر تاریخ گرافیک انقلاب را روایت میکند. پیشازاین کتابهایی در حوزه گرافیک انقلاب کارشده که چندان مورد استقبال قرار نگرفته و بخش زیادی از تاریخ هنر انقلاب را هم مغفول گذاشته است، به همین دلیل چاپ این کتاب میتواند گام ارزشمندی در حوزه روایت تاریخ هنر و گرافیک انقلاب باشد.
او ادامه داد: من از دوران دبستان علایق هنری داشتم و کار نقاشی آبرنگ انجام میدادم، درعینحال به علت فضای مذهبی و سیاسی خانواده از دوران بلوغ با مسائل سیاسی و مبارزات حضرت امام آشنا شدم. بعد از شروع انقلاب در سال ۵۶ با فضای جامعه همراه شده و با اطلاعاتی که داشتم شروع به کار در زمینه وقایع انقلاب و تهیه پوسترها کردم، بعد از پیروزی انقلاب اداره ارشاد، با در اختیار قرار دادن امکاناتی درخواست تکمیل این مجموعه را مطرح کرد.
موحدیان گفت: برای تکمیل مجموعه، مطالعاتی انجام دادم و منابعی که درباره نهضت امام خمینی بود ازجمله کتاب دوجلدی معروف نهضت امام خمینی نوشته حمید روحانی، سخنرانیهای امام و سایر منابع متنی و تصویری را مرور کرده و بر اساس اولویت، فرازها و نقاط مهم و برجسته انقلاب را در کارهای گرافیکی تصویر کردم.
این گرافیست با بیان اینکه هنر و گرافیک پیش از انقلاب چه در بخش دانشگاهی و چه در بخش میدانی به گستردگی امروز نبود، گفت: دبیرستان یا هنرستانی که واجد رشته گرافیک باشد وجود نداشت و رشته گرافیک فقط در دانشگاه تهران تدریس میشد و محدود به تبلیغات تجاری بود، درحالیکه بعد از انقلاب هنر گرافیک به علت نیاز روزمره مردم و دستگاهها و همچنین تبلیغاتی و فرهنگی بودن این هنر، رشد و گسترش زیادی پیدا کرد و پوسترها و تصاویر تبلیغی و فرهنگی مختلف از صحنههای انقلاب، تصویر امام و دفاع مقدس باعث رشد این رشته و گسترش آموزش آن در دانشگاهها و هنرستانها شد، لذا حضور امروز هنرمندان و گرافیستهای فعال و قوی امروز، حاصل شرایطی است که انقلاب اسلامی برای رشد و گسترش رشتههای مختلف هنری ایجاد کرد.
به گزارش ایسنا، علاقهمندان میتوانند تا ۱۷ اسفندماه، همهروزه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ برای بازدید از نمایشگاه «سیاه، سفید، قرمز» به عمارت تاریخی سعدی اصفهان مراجعه کنند.
انتهای پیام