برگزاری رویداد «مشق مادر» که با هماهنگی حوزه هنری قزوین در ۳۰ استان کشور در روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) صورت گرفته بود، شب گذشته ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ با حضور رئیس حوزه هنری کشور، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد و استاندار قزوین با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری کشور، در این برنامه اظهار کرد: رویداد مشق مادر علاوه بر اینکه فرصتی برای عرض ارادت به حضرت زهرا(س) بود ظرفیت خوشنویسی را نیز نمایان کرد.
وی افزود: تا به امروز کمتر برنامههایی را به صورت جمعی برای به نمایش گذاشتن هنر خوشنویسی در سراسر کشور داشتیم اما این رویداد فرصتی بود که ظرفیتهای هنر خوشنویسی به نمایش گذاشته شود.
رئیس حوزه هنری کشور تصریح کرد: رویداد مشق مادر فرصتی بود که بانوان هنرمند در حوزه خوشنویس از سراسر کشور گرد هم بیایند و خوشنویسان کار بلد با یکدیگر آشنا شوند و از این طریق زیبایی هنر خوشنویسی به دست بانوان خوشنویس برای همه مردم ایران به نمایش در بیاید و برای آیندگان به یادگار گذاشته شود.
دادمان خاطرنشان کرد: با حضور بانوان هنرمند جهان اسلام و با فرصت دادن به هنرآموزان شاخه و گرایش هنری خوشنویسی قطعاً این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و امید است همواره در مسیر اهلبیت(ع) قدم برداریم، قلم بزنیم و سخن بگوییم.
هنر ابزاری برای بیان دغدغهها است
در ادامه این برنامه عاطفه خادمی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد کشور اظهار کرد: ساحت و عرصه هنر علیالخصوص خوشنویسی در بین تمام ظرفیتهای هنری کمترین تغییر و تحولات را دچار شده و اصالت تاریخی خودش را حفظ کرده که این ظرفیت قابل توجه و اعتنا است و نیاز به احیا دارد.
وی افزود: هنر ابزاری برای بیان دغدغهها است که در این رویداد نیز از هنر خوشنویسی به عنوان ابزاری برای خلق اررش و معنا استفاده شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد کشور بیان کرد: این جشنواره به واسطه بانوان رقم خورده و این موضوع بسیار ارزشمند است چراکه از معانی گفتمان الگوی سوم زن مسلمان درمییابیم که با فعال کردن ظرفیت بانوان در حوزههای مختلف میتوانیم تحقق آرمان را رقم بزنیم.
این مسئول عنوان کرد: زن ایرانی مسلمان منبع ایجاد آرامش است و این آرامش بخشی از درون خانواده آغاز میشود و در اجتماع تداوم پیدا میکند و کشور ما در این برهه تاریخی مرهون ایجاد آرامشی است که تک تک بانوان کشور ایجاد کردهاند اما در توجه به ظرفیتهای بانوان گاهاً غفلت میشود که امیدوارم با نگاه ویژهتری این مسئله دنبال شود.
قزوین در عرصه هنر حرف برای گفتن دارد
در ادامه محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین نیز اظهار کرد: دلیل برگزاری این جشنواره در قزوین، پیشینه خوشنویسان این دیار است و تمامی خوشنویسان میتوانند قزوین را به عنوان شهر دوم خود تلقی کنند چراکه این استان در حوزه خوشنویسی قدمتی دیرینه دارد.
وی افزود: برگزاری این جشنواره به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) توسط زنان هنرمند ایران زمین در ایامی صورت گرفت که دشمنان ایران موضوع اخلال در هویت زن مسلمان را از اهداف خود قرار دادهاند تا دست به تخریب افکار بانوان بزنند.
استاندار قزوین بیان کرد: کشور ما مهد زنان متعهدی است که آرمانهای بزرگ بشری، اخلاقی و دینی را با همه ظرفیتهایی که در وجودشان است دنبال میکنند تا به اهداف خود برسند، اینجا دیار زن، زندگی و آزادی زنان است و آنچه دشمن درباره این حوزه بیان میکند مبتنی بر اطلاعات غلط و کینهتوزی است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی همواره مطالبهگر حقوق زنان، معترض به بیتوجهی به زن است اما دنیای غرب قصد دارد که با اطلاعات غلط موضوعات در این حوزه را وارونه نشان دهد.
این مسئول عنوان کرد: در حوزه جهاد تبیین به وظایف خود به خوبی عمل نکردیم اما دشمنان در این عرصه رویکرد درستی داشتهاند، اما استکبار باید بداند که دیدگاه و نگاه انسانهایی که فکرشان متکی بر فطرت و حیای انسانی است متفاوت با افکار دشمن است و این افراد رویکرد غرب را نخواهند پذیرفت.
استاندار در پایان خاطرنشان کرد: قزوین با وجود هنرمندان بسیار در حوزه هنر حرفهای زیادی برای گفتن دارد و امیدواریم که در روزهای پیش رو توجه بیشتری به فرهنگ و هنر این دیار شود.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم، از برگزیدگان جشنواره ملی بداههنویسی «مشق مادر» تجلیل شد. ۵۴۴ اثر در ۲ بخش نستعلیق و شکسته نستعلیق به دبیرخانه این جشنواره رسیده بود که پس از داوری، ۱۷ اثر برگزیده و ۱۰۳ اثر نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
انتهای پیام