مدیرعامل باشگاه تراکتور:

فوتبال ایران نتیجه‌گرایانه است/ آکادمی‌ها در پرورش بازیکن ضعیف عمل کرده‌اند

مدیرعامل باشگاه تراکتور با بیان اینکه فوتبال کشورمان نتیجه‌گرایانه است، نیاز به افزایش سهمیه جذب بازیکن خارجی برای تیم‌های لیگ‌برتری را نبود بازیکنان جوان و باکیفیت داخلی قلم‌داد کرد.

هوشنگ نصیرزاده، پنجشنبه ۲۰ بهمن‌ماه در گفت‌وگو با برنامه مجله فوتبال، شبکه خبر اظهار کرد: به‌عقیده من فوتبال و به‌طور ناخودآگاه بازیکنان غربی مهارت بیشتری نسبت به بازیکنان دیگر قاره ها دارند، همچنین ما دو سال گذشته در بازدیدی که از باشگاه آث‌میلان انجام دادیم و با پرس‌وجو از مسئولان مربوطه، متوجه شدیم که باید چهار بازیکن ایتالیایی داشته باشند و بقیه بازیکنانمان می‌توانند خارجی باشند، اما برعکس این اتفاق در فوتبال کشورمان در حال رخ دادن است.

وی افزود: مالک باشگاه در رابطه با ورزش و اقتصاد مطالعات بسیاری دارد و زنوزی در این باره به من گفت که در کشورهای اقتصادی جهان، ۳ درصد نرخ رشد بیکاری را برای کارگران نگه می‌دارند و این به این علت است که قیمت کارگران بالا نرود، اکنون در فوتبال کشورمان قیمت برخی از بازیکنان ایرانی معادل یک میلیون دلار است، این درحالی است که این بازیکنان اگر قصد به ادامه فوتبال در خارج از کشور را داشته باشند با کاهش قیمت شدید مواجه می‌شوند، درحالی که بیش از ۲۰۰ هزار دلار به این بازیکنان داده نخواهد شد.

وی متذکر شد: با توجه به اینکه اکثر آکادمی های فوتبال کشورمان در امر استعدادیابی عملکرد قابل‌قبولی نداشته‌اند در نتیجه بازیکن باکیفیت و جوانی در بازار وجود ندارد، در لیگ‌برتر شاهد انتقال چندین بازیکن بالای ۳۵ سال در فصل نقل‌وانتقالات بودیم و این در شرایطی است که فیفا این دسته از بازیکنان را به‌عنوان پیشکسوت می‌شناسد.

نصیرزاده ادامه داد: برزیل با صادرات بازیکن توانسته بخشی از تولید ناخالص ملی خودش را جبران کند اما متاسفانه ما در پروش و افزایش تعداد بازیکن جوان با مشکل روبه‌رو هستیم.

وی اذعان کرد: "فوتبال گل بنفشه نیست که خیلی زود رشد کند"، بلکه فوتبال برای ظاهر کردن تاثیراتش به یک پروسه بلند مدت نیازمند است، بنده قبول دارم که باید با استعدادیابی و پرورش این استعدادها تعداد بازیکن جوان افزایش یابد، اما چون نتیجه‌گرایی یکی از مسائلی است که در باشگاه های کشورمان وجود دارد و در سطح جهان یک باشگاه را با تیم اصلی‌اش مورد سنجش قرار می‌دهند، چرا که مردم باشگاه را با تیم اصلی می‌شناسند و همین موضوع توجه کردن به تیم های پایه را کاهش داده است.

نصیر زاده با حمایت از درخواست افزایش سهمیه خرید بازیکن خارجی برای تیم های لیگ‌برتری، خاطر نشان کرد: برای مثال باشگاهی در ایران برای خرید بازیکن ۵۲۰ میلیارد خرج کرده است، ولی مسئول آکادمی همان باشگاه با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، این نشانگر این است که خیلی از باشگاه‌ها به مسائل آکادمی و فوتبال پایه کمتر توجه می‌کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401112116192
  • خبرنگار : 50589