علیرضا سالاریان امروز (پنجشنبه، ۲۰ بهمنماه) در نشستی با خبرنگاران، درباره فعالیتهای نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، اظهار کرد: در نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان اغلب فعالیت سیاسی کمتر است و تقریبا فعالیت سیاسی که درباره سیاستهای خارجه باشد، نداریم. در حوزه سیاسی بیشتر درباره هیئتهایی که به استان سفر میکنند با استانداری یا دستگاههای ذیربط هماهنگ میکنیم و یا مباحث امنیتی که در رابطه با اتباع خارجی که در استان دچار مشکل شدند یا مشکل ایجاد کردند را دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای این نمایندگی، افزود: بخش دیگر فعالیتهای نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، فعالیتهای اقتصادی است و در دستور کار و برنامه سال تعریف شده که در جهت توسعه روابط خارجی استان کمک کنیم تا ظرفیتهای استان اصفهان را از طریق سفارتها به دیگر کشورها منتقل کنیم. همچنین اگر شرکتی تمایل به همکاری داشته باشد از طریق نمایندگی ما انجام خواهد شد.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، با اعلام اینکه استان اصفهان در بسیاری از زمینهها مانند طلا، سیمان، صنایع دستی، محصولات گلخانهای، لبنیات، مصالح ساختمانی ، فولاد رتبه اول تولید و صادرات را دارد، گفت: البته زمانی که محصولی صادر میشود پروتکل داریم که نیاز کشور پذیرنده را تامین کنیم و البته گاهی برخی کشورها پروتکل سختگیرانه دارند که سعی میکنیم با پیگیریها مشکلات را رفع کنیم.
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۱۰ نمایشگاه بینالمللی برگزار شد که کشورهای خارجی هم حضور داشتند. قطعا برگزاری نمایشگاههای بین المللی مانند نمایشگاههای گردشگری، فرش، سنگ و مصالح ساختمانی در استان اصفهان مزیتهایی از جمله افزایش صادرات را به همراه خواهند داشت.
سالاریان برگزاری نمایشگاههای بینالمللی را یک راه ارتباطی با کشورهای دیگر دانست و گفت: هر ساله نمایشگاه بینالمللی گردشگردی در شهر تهران در بهمنماه برگزار میشود، اگر بتوانیم همزمان با این نمایشگاه کشورهای هدف را دعوت کنیم تا به ایران بیایند و همزمان از نمایشگاه و اصفهان بازدید کنند، قطعا به اقتصاد، گردشگردی و روابط بینالمللی استان کمک خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان در حوزه گردشگردی و صنایع دستی در سال گذشته فعالیتهای متعددی انجام داده، توضیح داد: یکی از مهمترین اقدامات جذب گردشگر بود که متاسفانه در دوران کرونا بزرگترین ضربه به گردشگردان وارد شد. در راستا جذب مجدد گردشگر به استان رسانهها باید کمک کنند تا بسترسازی و فرهنگسازی شود. البته اگر قوانین سختگیرانه داشته باشیم، توریستهای کشورهای دیگر نقاطی را انتخاب میکنند که شرایط آرامی داشته باشد.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، اضافه کرد: البته کارگروه توسعه گردشگردی استان در استانداری تشکیل شده که بهصورت جدی فعالیت میکنند و امید است در این جهت اقدامات خوبی برای استان اجرایی شود. به نقل از مسئولان تا قبل از دوران کرونا سالیانه حدود ۵۰۰ هزار گردشگر به اصفهان می آمدند، اما اکنون این تعداد توریست دیگر در استان دیده نمیشوند.
وی یک بخش مهم دیپلماسی عمومی را رسانه دانست و گفت: متاسفانه نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان در چند سال اخیر هیچ همکاری با رسانهها به ویژه صدا و سیما نداشته است. مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نمایشگاه سه بعدی "شُکوه ۴۴" به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی را در فضای مجازی در معرض بازدید عموم قرار داده است، این سکوی جدید با آدرس fair.mfa.ir در فضای وب، اندروید و آی او اس قابل دسترسی است. "شُکوه ۴۴ " با نمایی ۳۶۰ درجه از ورودی ساختمان وزارت امور خارجه بازدیدکنندگان را وارد محوطه نمایشگاهی میکند.
سالاریان اضافه کرد: گفتنی است، دانشگاههای اصفهان و شهرداری اصفهان (در دوره مدیریت قبلی) در راستا فعالیتهای دیپلماسی، اقدامات چشمگیری انجام دادند و ماهم توانستیم براساس اقدامات آنها، فعالیت های خودمان را گسترش دهیم. همچنین باشگاه فولاد مبارکه سپاهان بین باشگاههای ورزشی استان با نمایندگی ما تعامل خوبی داشتند و در مهمترین اقدامات تیمهای خارجی را به اصفهان دعوت کردند که این کار به دیپلماسی ورزشی کمک میکند. گاهی همه درها قفل میشود، اما ورزش ارتباطها را برقرار میکند.
وی با بیان اینکه کشور ما از نظر گردشگردی غنی است و میتوانند به عنوان یکی از مقاصد گردشگردی انتخاب شود، افزود: اما باید موانع پولی نقل و انتقالات، ارائه خدمات و انتقال حمل و نقلی برداشته شود. در ۹ ماه اخیر حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات از استان و ۶۴۸ میلیون دلار واردات به استان داشتیم که البته ممکن است ممکن آمار برخی در بنادر ثبت شوند و سپس به استان بیایند. همچنین امسال صادرات حدود ۱۴ درصد افزایش داشته، که خوشبختانه از نظر صادراتی وضعیت خوبی داریم.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، خاطرنشان کرد: بخش کنسولی نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان مانند یک وزارتخانه کوچک است که کلیه امور در اصفهان را انجام میدهد و اغلب شهروندان استان اصفهان و استان چهارمحال بختیاری برای حل مشکلات خود به اینجا میآیند. البته برخی شهروندان شهرستانهای اطراف ممکن است برای حل مشکلات خود شهرهای اطراف بروند، اما بخش مهم نمایندگی ما حوزه کنسولی است.
وی ادامه داد: البته یک دفتر هم در فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان داریم که در هفته ۲۵ پرواز خارجی دارد و عمده سفرها به عتبات است. امسال ۵۰۴ عدد صدور رواید برای گردشگران داریم که از سفارتها موفق به اخذ ویزا نشده بودند و در فرودگاه موفق به اخذ ویزا شدند. همچنین به دلیل تحریم و کرونا تعداد صدور روادید کاهش پیدا کرده، چرا که همین آمار در سال ۹۷ حدود ۳هزار و ۴۰۰ روادید بوده است.
سالاریان با بیان اینکه برخی کشورها لغو روادید دارند که در این صورت پیگیری مسائل و مشکلات اتباع ایرانی و اتباع خارجی افزایش پیدا میکند، توضیح داد: کشورهای ترکیه، عراق، سوریه و چین(بهصورت یک طرفه) لغو روادید دارند که به زودی روسیه هم اصافه خواهد شد. در ۹ ماه اخیر سفرهای دیپلماتهای خارجی به استان ۱۶ مورد، هیئتهای خارجی ۲۷ مورد و هیئتهای استانی به خارج از کشور ۷ مورد بوده است.
وی اضافه کرد: گاهی برای شرایط اظطراری همچنون اکنون برای کمک به زلزله زدگان ترکیه پاسپورت شبانه صادر میشود، همچنین گاهی متولیان برای بازگشت به کشور واصفهان نیاز به هماهنگی دارند که این امور انجام خواهد شد.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، با اشاره همکاری و استفاده از طرفیت های شهرداری، گفت: در این دوره مدیریت شهرداری ما از بودجه بینالملل شهرداری هیچ استفاده نکردهایم، اما در دوره قبلی کارها را گسترش میدادیم. در دوره قبلی ۶۰ درصد کارهای ما با شهرداری بود، اما الان همکاری نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان با شهرداری به صفر رسیده است. در کشورهای اروپایی همه شهر در اختیار شهرداری است، اما در اصفهان نیست.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به سفرهای استاندار یا معاونان شهرداری به کشورهای خارجه، گفت: اگر استاندار، شهردار یا مدیران شهری به کشورهای دیگر سفر میکنند، برای الگو برداری میروند، البته اگر هم با پول بیتالمال بروند مشکلی ندارد و نباید تنگنظر بود. قطعا در سفرهای کاری گردشگری هم وجود خواهد داشت.
سالاریان در پایان اظهار کرد: سالن اجلاسی که در استان ساخته شده را باید به بهترین شکل در کشور استفاده کنیم، اما متاسفانه مدیران تهران پذیرا این مسئله نیستند. در کشورهای دیگر از جمله ترکیه همه اجلاسها در استانبول برگزار میشود نه شهر آنکارا پایتخت کشور ترکیه. بنابراین ماهم باید از این سالن استفاده کنیم. همچنین قطار سریع با مشارکت کشور چین قرار بوده که در سریعترین زمان انجام شود، باید فشار آورد تا وعدههای دستگاهها انجام شود.
انتهای پیام