مرتضی شرفالدین شیرازی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: چون تاکنون سرمایهگذاری قابل توجهی در این شهرستان تازه تأسیس نشده به همین دلیل تمامی بخشها به خصوص گردشگری و صنایع تبدیلی به شدت مستعد سرمایهگذاری هستند.
وی ادامه داد: اگرچه تنها یک واحد صنعتی کارخانه خوراک دام در کوهسرخ فعالیت دارد، اما در واقع مزیت ما در منطقه صنعت نیست و دامپروری، معدن، کشاورزی، گردشگری و صنایعدستی جزء مهمترین مزیتها است.
فرماندار کوهسرخ تأکید کرد: به رغم اینکه صنایع تبدیلی کشاورزی در منطقه باید رونق جدی بگیرد اما مزیت ما حتی در حوزه صنایع تبدیلی هم صنعتی کردن آن نیست بلکه صنایع تبدیلی ارگانیک خانگی مزیت منطقه است.
محصولات ارگانیک کوهسرخ در کشور شناخته شده است
وی افزود: هرچند قرار نیست با برندهای مشهوری مانند رب در کشور رقابت کنیم اما رب و خیارشور خانگی ارگانیک کوهسرخ بسیار در کشور شناخته شده است و مشتری خاص خود را دارد.
شیرازی فرآوری و جلوگیری از خام فروشی را جزء اولویتهای شهرستان کوهسرخ دانست و تصریح کرد: تلاش میکنیم تا مدل بومی شده خود شهرستان را در فراوری محصولات ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه محصولات بومی و ارگانیک شهرستان مشتری بیشتری در کشور دارد تا اینکه بخواهیم به بخش صنعت ورود کنیم، گفت: هرچند در مسیر تردد خودروها نیستیم اما به دلیل آب و هوا و طبیعت بکر منطقه، لبنیات و محصولات دامی سنتی و نان با کیفیت و سنتی و به خصوص بوم گردیها مقصد گردشگری هستیم.
فرماندار کوهسرخ اظهار کرد: تا قبل از شیوع ویروس کرونا و اتفاقات اخیر بسیاری از گردشگران خارجی برای استفاده از طبیعت بکر منطقه به مقصد کوهسرخ وارد کشور میشدند.
وی تأکید کرد: اگر برای پیشرفت منطقه به اقلیم، بوم، جغرافیا و فرهنگ منطقه توجه شود پیشرفت و آبادانی منطقه سرعت میگیرد و میتوان برای شهرستان یک مزیت جدی ایجاد نمود.
نماینده عالی دولت در کوهسرخ در ادامه به وضعیت بیکاری منطقه اشاره کرد و افزود: چون تمامی جمعیت کوهسرخ در بخش کشاورزی و یا دامداری فعالیت دارند در حوزه اشتغال به جرأت میتوان گفت که بیکاری مطلق در منطقه نداریم.
وی عنوان کرد: بیکاری منطقه اغلب فصلی است به طوری که تا آبانماه که برداشت محصول است همه مشغول کار و در سه ماه آخر سال نوعاً بیکار هستند.
شناسنامه اشتغال شهرستان و روستاها تهیه شده است
شیرازی گفت: با وجود اینکه کشاورزان، دامداران و صنایعدستی شهرستان تولیدکنندگان بسیار خوبی هستند اما به لحاظ اقتصادی بهرهوری پائین است و این با مسائل فرهنگی و آداب و رسوم منطقه ارتباط دارد.
وی اذعان کرد: اگرچه اغلب بانوان منطقه قالیباف هستند اما چون دو گره میبافند خیلی مزیت ندارد، ولی اگر چهار گره ببافند درآمد ماهیانهشان از ۲ میلیون به ۶ میلیون افزایش خواهد یافت، یا نرم برداشت در زعفران در هر هکتار ۶ تا ۷ کیلوگرم اعلام شده اما این نرم در شهرستان کوهسرخ ۳ کیلوگرم است.
فرماندار کوهسرخ با بیان اینکه برای رفع این گونه مشکلات طرح خانه به خانه را آغاز و در گام اول شناسنامه اشتغال شهرستان و روستاها را استخراج و تهیه نمودهایم، گفت: بر اساس این طرح مشخص میشود که هر روستا پتانسیل انجام چه کاری را دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با مراجعه خانه به خانه نیازهای هر روستا با توجه به ظرفیتها و توانمندیهایی که دارند مدل اشتغالشان شکل میگیرد، بعد از این مرحله برای افزایش بهرهوری به سمت اقدامات ترویجی میرویم.
به دنبال ایجاد شغل پایدار هستیم
شیرازی با اشاره به اینکه در شهرستان کوهسرخ به دنبال ایجاد شغل پایدار هستیم، افزود: هیچگاه نخواستیم به خانوارها کمک هزینه پرداخت کنیم بلکه تلاش شده برای امرار و معاششان ایجاد درآمد کنیم.
وی در ادامه به اقداماتی که تاکنون در حوزه برندسازی محصولات منطقه صورت گرفته اشاره کرد و گفت: چون تاکنون کمتر اقدام شاخص و محسوسی برای برندسازی محصولات منطقه صورت گرفته به همین دلیل بسیاری از محصولات کوهسرخ مانند نان سنتی و قالی و... به نام سایر شهرها عرضه میشود.
فرماندار کوهسرخ عنوان کرد: برای رفع این معضل با مجموعههایی وارد مذاکره شدیم و اعلام شده محصول ارگانیک درجه یک به قیمت تمام شده را میدهیم به شرط اینکه در برندسازی محصولات و حذف واسطهها به ما کمک کنند.
وی گفت: در این خصوص توافقی با سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری مشهد داشتهایم که بر اساس آن برای عرضه چند محصول غرفههایی در دو بازار این شهر در اختیار گذاشته شده است.
شیرازی همچنین افزود: با سازمان فرهنگی شهرداری تهران هم برای برگزاری جشنوارههای موردی محصولات کشاورزی و برخی تولیدات مختص کوهسرخ وارد مذاکره شدهایم و توفیقاتی نیز به دست آوردهایم.
بخشهای مستعد سرمایهگذاری
وی در خصوص بخشهایی که میتوانند برای آن در شهرستان سرمایهگذاری کنند، خاطرنشان کرد: برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری ظرفیتهای بسیار خوبی در شهرستان کوهسرخ داریم.
فرماندار کوهسرخ همچنین افزود: صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و حوزه فرآوریهای مرتبط با معدن بسیار مستعد سرمایهگذاری هستند، دنبال این هستیم که سطح زیر کشت آنغوزه که مهمترین رویشگاه آن در کشور، کوهسرخ است را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: شهرستان کوهسرخ باوجود اینکه در حوزه کسب و کار دارای ظرفیتهای ویژهای است اما متأسفانه به دلیل بیتوجهیهایی که طی سالیان گذشته به آن شده به شدت مستعد سرمایهگذاری در تمامی حوزهها است.
شیرازی اذعان کرد: نبود کوره آجرپزی در شهرستان موجب افزایش بسیار هزینه ساخت و ساز شده است و یا در بخش کشاورزی زیرساخت اولیه مانند سردخانه در کوهسرخ نداریم که اگر در این بخشها سرمایهگذاری صورت گیرد قطعاً به سرعت شاهد برگشت سرمایه و سود بالای آن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه به واسطه بکر بودن منطقه هرگونه خدماتی که ارائه دهیم صرفه اقتصادی دارد، اظهار کرد: اولویت نخست روستاها ایجاد اشتغال است و در این راستا باید از ظرفیتهای روستا و سرمایهگذاران استفاده کرد.
فرماندار کوهسرخ بیان کرد: آنچه میتواند به ما کمک کند رفتن به سمت و سوی اشتغال خرد و کارگاههای کوچک در روستاها که ظرفیتهای خوبی دارند، است که اگر به این موضوع توجه کنیم و حمایت شود بخش قابل توجهی از مشکلات منطقه برطرف میشود.
انتهای پیام