فرماندار شمیرانات خبر داد:

حضور حدود 8900 نفر از اتباع در شهرستان شمیرانات/بهره‌برداری از 30 پروژه در دهه فجر

فرماندار شهرستان شمیرانات با اشاره به بهره برداری از 30 پروژه با اعتبار 103 میلیارد و 826 میلیون تومان در ایام الله دهه فجر در سطح شهرستان‌های شمیرانات، گفت: حدود 8900 نفر از اتباع خارجی در سطح شهرستان شمیرانات حضور دارند.

به گزارش ایسنا، مجتبی ذاکریان در نشست خبری امروز چهارشنبه در تشریح پروژه‌های ویژه ایام الله دهه فجر که در سطح شهرستان شمیرانات به بهره برداری می‌رسد، گفت: اجرای طرح‌های هادی روستاهای راحت آباد ایرا، جنگل کاری شامل غرس 35 هزار اصله نهال در زمینی به مساحت 130 هکتار در ایام الله دهه فجر به بهره برداری می‌رسد. هم‌چنین مجتمع گردشگری دهکده سلامت و مجتمع گردشگری مهر از دیگر پروژه‌هایی است که در این ایام به بهره برداری خواهد رسید.

وی افزود: افتتاح پنج پروژه در ایام الله دهه فجر، اشتغالزایی 180 نفر را در سطح شهرستان شمیرانات محقق کرده است. پروژه احداث پل خروجی شهر لواسان به مساحت 1000 متر مربع، پروژه ادامه و تکمیل ساختمان فرهنگی تفریحی شهرداری لواسان به مساحت 4570 متر مربع و تکمیل دیوار آجری پادگان لشگرک و همچنین پروژه احداث مهمان پذیر دهیاری آهار در این ایام کلنگ زنی خواهد شد.

وی تاکید کرد: به صورت کلی در طول دهه فجر انقلاب اسلامی 30 پروژه با اعتبار 103 میلیارد و 826 میلیون و 400 هزار تومان افتتاح و چهار پروژه با اعتبار 45 میلیارد و 250 میلیون تومان کلنگ زنی خواهد شد. در این ایام اقدامات دیگری همچون نواختن زنگ انقلاب، غبار روبی و گلباران مزار مطهر شهدا، اجتماع دانش آموزان در حسینیه جماران و دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران به همراه برپایی میز خدمت در ایام الله دهه فجر انجام خواهد شد.

فرماندار شهرستان شمیرانات در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص دغدغه‌های ترافیکی شهروندان شهرستان شمیرانات به تعامل با پلیس راهور در خصوص حل این معضل اشاره کرد و افزود: گره‌های ترافیکی منطقه با همکاری و تعامل پلیس راهور و همچنین پای کار آمدن شهرداری‌ها با اجرای طرح‌های مختلف حل و فصل خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بسته شدن راه‌های ارتباطی برخی روستاهای شهرستان شمیرانات در بارش برف اخیر، گفت: متاسفانه در بارش‌های اخیر شرمنده شهروندان شمیرانات شدیم. فارغ از ضعف‌های موجود در خصوص تجهیزات و همچنین برخی ضعف‌ها در نظارت‌ها جمع بندی ما این بود که اداره راهداری در بارش اخیر ضعیف عمل کرد. در سطح شهرستان شمیرانات هر ساله شرایط بارندگی وجود دارد و در دوره‌های گذشته بارش‌های سنگین‌تری را شاهد بودیم اما امکانات موجود درخور شهرستان شمیرانات نبوده و راهداری بر خلاف سیل اخیر که عملکرد قابل قبولی داشت در برف اخیر عملکرد ضعیفی را نشان داد به شکلی که در میزان ادوات و تجهیزات و همچنین سرپا نگهداشتن این تجهیزات و از سوی دیگر به لحاظ مدیریتی مشکلات بسیاری را شاهد بودیم که پیگیری‌های این موضوع نیز در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در بارش برف اخیر، حدود 30 بهمن در سطح شهرستان شمیرانات رخ داده است، افزود: برخی مسیرهای روستایی در این بارش مسدود شد و امکانات نیز دیر به محل رسید اما گروه‌های مردمی به کمک آمدند و صحنه‌های کم نظیر و قابل تقدیری توسط مردم رقم خورد اما ما به دلیل عملکرد راهداری نتوانستیم خوب در بارش اخیر عمل کنیم. البته ظرف 24 ساعت پس از بارش با ورود سایر دستگاه‌ها و کمک به راهداری مشکلات مرتفع شد.

فرماندار شهرستان شمیرانات در خصوص برداشته شدن محدودیت حریم 150 متر رودخانه‌ها در سطح شهرستان شمیرانات گفت: تنها راه برون رفت از این محدودیت 150 متر اجرای فاضلاب است که می‌تواند موجب برداشته شدن این محدودیت باشد و بسیاری از مشکلات اهالی حل و فصل خواهد شد. تعهد بر زمین مانده وزارت نیرو که باید تا پایان سال 1395 شبکه فاضلاب را اجرا می‌کرد مشکلات بسیاری را در سطح شهرستان ایجاد کرده است. البته شبکه فاضلاب در شهرهای لواسان و اوشان فشم به خوبی پیش رفته ولی در مناطق روستایی پیشرفت شبکه فاضلاب تقریبا صفر است.

وی ادامه داد: با کلنگ زنی نخستین تصفیه خانه لواسانات در هفته دولت این امکان فراهم می‌شود که تعداد زیادی از روستاهای لواسانات بزرگ و بخشی از روستاهای لواسان کوچک به این تصفیه خانه متصل شوند. پیش بینی می‌کنیم با احداث دو یا سه تصفیه خانه دیگر موضوع شبکه فاضلاب در سطح شهرستان حل و فصل شود. البته در کنار پیگیری‌ها برای ساخت تصفیه خانه‌ها و تکمیل شبکه فاضلاب با توجه به اینکه 18 ماه تا دو سال زمان می‌برد طرح جایگزینی برای جمع آوری فاضلاب با استفاده از مخازن و هم‌چنین بهره گیری از فناوری‌های نوین در دستور کار ما قرار گرفته که موافقت‌های شفاهی کسب شده و باید برای اجرای آن در روستاها اقدامات لازم را آغاز کنیم.

فرماندار شهرستان شمیرانات در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای حکم هتل آریانا و تخریب سه طبقه اضافه آن گفت: پس از صدور حکم در کمیسیون ماده 99 و تایید آن در دیوان مالک مدعی شد که اجرای حکم دیوان به فرمانداری سپرده شده و به مالک ارتباطی ندارد. با استدلال‌های ما نهایتا مالک پذیرفت که این تخریب را باید انجام دهد اما اعلام کرد پول لازم برای انجام عملیات تخریب را ندارم. نهایتا با ورود شورای حفظ بیت‌المال تخریب بخشی از سازه آغاز شد و استعلام جدید از نظام مهندسی گرفته شده که اگر امکان تخریب وجود داشته باشد مالک باید این کار را انجام دهد و اگر برابر تشخیص نظام مهندسی امکان تخریب با توجه به شرایط سازه وجود نداشته باشد باید در رای تجدیدنظر شود. البته حق هر گونه بهره‌برداری تا زمان اجرای حکم از این ساختمان ممنوع شده است.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست خبری محسن مبارکی معاون سیاسی، انتظامی فرمانداری شهرستان شمیرانات در خصوص تعداد اتباع حاضر در سطح شهرستان، گفت: در مورد اتباع جلسه‌ای در بخشداری لواسانات با حضور مدیرکل اتباع استانداری تهران برگزار شد. قطعا تعداد اتباع حاضر در هر دو بخش لواسانات و رودبار قصران کمتر از 10 هزار نفر است. این در حالیست که در شش ماهه دوم سال عدد قابل توجهی از اتباع رد مرز شدند. البته ساز و کار و شیوه ساماندهی اتباع وزارت کشور دستورالعملی دارد که بر اساس آن اتباعی که با مجوز وارد کشور می‌شوند با توجه به شرایط کشور افغانستان نباید رد مرز شوند.

وی افزود: رصد، پایش و نظارت بر روی اتباع در سطح شهرستان توسط دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود و تا کنون گزارشی از کار سازمان یافته و تشکیلاتی از سوی اتباع نداشته‌ایم. در حال حاضر طرح جمع‌آوری اتباع هر ماه در حال اجراست و اتباع مجرد غیر مجاز رد مرز می‌شوند ولی در هر دوره جمع‌آوری کمتر از 20 درصد اتباع دارای این شرایط هستند و رد مرز می‌شوند.

وی تاکید کرد: تعداد اتباع در سطح شهرستان در حدود 8900 نفر است، همچنین در حال ایجاد زیرساخت‌هایی هستیم که در نانوایی‌ها و فروشگاه‌ها اگر از اتباع غیر مجاز استفاده شود با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، وی در خصوص انتقال فرمانداری شمیرانات به یکی از دو بخش لواسان و یا رودبار قصران نیز گفت: در دوره استانداری آقای منصوری انتقال ساختمان فرمانداری ابلاغ شده بود و با توجه به پیگیری‌های انجام شده گزینه‌هایی را تقریبا نهایی کرده بودیم اما در جلسه شورای اداری استان تهران که با حضور استاندار جدید انجام شد عنوان شد که ساختمان فرمانداری به شهر لواسان منتقل شود. در مکاتبه بعدی در این خصوص با توجه به اینکه معتقدیم انتقال فرمانداری از تجریش به لواسان تبعات سیاسی و اجتماعی دارد و با توجه به ظرفیت‌هایی که در شهر محدوده تجریش وابسته به فرمانداری وجود دارد این انتقال هویت شهر تجریش را زیر سوال می‌برد و مردم نیز مخالف این موضوع هستند. لذا پیشنهاد ما این است که بخش لواسانات و رودبار شهران به شهرستان مستقلی تبدیل شود و شهرستان شمیرانات نیز با تغییرات سرزمینی در جای خود باقی بماند. این موضوع نخستین بار در پاسخ به دفتر سیاسی استانداری در قالب پیشنهادی به صورت مکتوب ارائه شد و در حال حاضر نیز منتظر پاسخ استانداری تهران هستیم.

به گزارش ایسنا، غدیر بلالی معاون برنامه ریزی، اداری و مالی شهرستان شمیرانات نیز در این جلسه در خصوص اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها برای نان،‌ گفت: جلسه‌ای طی روزهای گذشته به همراه اتحادیه‌های 16 شهرستان استان تهران و معاونین برنامه ریزی فرمانداری‌ها و معتمدین نانوایی‌ها برگزار شد که در آن جلسه عنوان شد درصد یارانه‌ای که مقرر بود به صورت 15 درصدی به نانوایی‌ها داده شود با مساعدت انجام شده به 30 درصد افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر مقرر شد تا سال آینده افرادی که به نانوایی‌ها مراجعه می‌کنند اگر کارت نداشتند با آنها مماشات صورت بگیرد و پول نقد تا سال آینده از روند خرید نان حذف نشود اما بی تردید با اجرای کامل این طرح جلوی بسیاری از موارد همچون آرد فروشی که بعضا دیده می‌شود گرفته خواهد شد.

وی تاکید کرد: بی تردید نانوایی‌ها در هر شهرستان رصد خواهند شد و میزان تراکنش و کارکرد آنها پایش می‌شود و میزان آردی که به آنها تعلق می‌گیرد بر اساس این ملاک انجام می‌شود اما فعلا برای افزایش قیمت نان هیچ پیش بینی وجود ندارد. در مورد اتباع و کارگاه‌هایی که بعضا برای کارگران خود باید نان تهیه کنند نیز مقرر شد تا پایان سال پیشنهادات اخذ شده و نهایتا در خصوص این موضوعات تصمیم گیری نهایی اتخاذ شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۰:۵۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1401111915382
  • خبرنگار : 71505