به گزارش ایسنا، سعید بابایی در تبیین و تشریح اقدامات در طلیعه چهل و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی، گفت: از سال ۱۳۸۰ براساس گسترش الگوی شبهخانواده جهت افزایش کیفیت نگهداری و مراقبت کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست راه برای حضور موسسات خیریه در امر نگهداری این کودکان گشوده شد.
مدیرکل امور کودکان و نواجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۴۱۴ موسسه با بهزیستی در قالب راهاندازی ۵۹۴ مرکز و نگهداری ۸۵۰۰ کودک و نوجوان همکاری میکنند، افزود: این همکاری در حالی صورت میپذیرد که بخشی از حمایتها از بخش دولتی و بخشی دیگر با مشارکتهای مردمی تامین میشود.
به گفته وی بیشترین موسسات فعال در حوزه نگهداری از کودکان فاقدسرپرست موثر در استانهای تهران ۶۲ موسسه، خراسان رضوی ۶۱ موسسه، اصفهان ۲۹ موسسه، کرمان ۲۷ موسسه و فارس ۲۶ موسسه میباشند.
بابایی، ادامه داد: این نکته را نیز باید در نظر داشت که در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی به نگهداری کودکان در بستر خانواده تاکید فراوان شده است؛ لذا اولویت بهزیستی در گام اول بازپیوند کودکان به خانواده خود، در گام بعدی ورود او به خانواده جایگزین اقوام درجه اول و دوم مانند پدربزرگ و مادربزرگ یا عمه و عمو و خاله و دایی و در گام سوم ورود به فرزندخواندگی یا به صورت موقت و در نهایت اگر سه گام قبلی فراهم نبود ورود به مراکز نگهداری است.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی کشور، مدیرکل امور کودکان و نواجوانان سازمان بهزیستی کشور، در پایان یادآور شد: بر این اساس بهزیستی در برنامههای خود گسترش شیوههای خانوادهمحور را در برنامه دارد و درنظر دارد تا از مشارکت مردمی و موسسات فوق در مسیر حمایت از این کودکان در خانواده به جای نگهداری در مراکز، در سالهای آتی استفاده بیشتری ببرد.
انتهای پیام