محمدصالح جوکار در گفت وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار بودجه سالانه، بیان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیری که با صنعت گران و کار آفرینان داشتند در حوزه ساختار بودجه نکاتی را مطرح کردند که هم برای مجلس و هم برای دولت قابل تامل است. ساختار بودجه فعلا غلط است. متاسفانه هنوز این ساختار غلط تغییری پیدا نکرده است. برخی از افراد از درون مجلس یا دولت در گزارش های خود اعلام می کنند که ساختار بودجه تغییر یافته است در حالی که اینگونه نیست.
در پیچ و خم ساختار غلط بودجه واقعی بسته نمی شود
وی اظهار کرد: تا زمانی که این ساختار تغییر نکند مشکلات پابرجاست. همه دلشان می خواهد که ساختار بودجه را تغییر دهند اما این کار را انجام نمی دهند. در پیچ و خم این ساختار غلط بودجه واقعی بسته نمی شود. کسری بودجه نیز به همین علت است. هر استانی باید بودجه مستقل خود را داشته باشد. دست وزارتخانه ها از بودجه استان ها باید کوتاه شود. وزارتخانه های ما باید سبک شده و عمده کار به خود استان ها سپرده شود.
باید بخش خصوصی را فعال کنیم
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عملیات اجرایی پروژه ها و طرح ها باید به جامعه سپرده شود، اما امروز اینگونه نیست و بخشی از بودجه هدر می رود. از سوی دیگر هزینه برخی از دستگاه های دولتی بالا است و پروژهها را گران اجرا می کنند. از طرف دیگر بهره وری نیز بسیار پایین است. این دو مولفه برای لایحه بودجه بسیار آزار دهنده است. ما تا جایی که می توانیم باید بخش خصوصی را فعال کرده و کار را به مردم واگذار کنیم. دولت باید نقش نظارت و راهبری را بر عهده داشته باشد.
تصدی گری دولت در پروژههای عمرانی خطرناک است
وی در ادامه تاکید کرد: تصدی گری دولت در این حوزه بسیار خطرناک بوده و می تواند عواقب بدی به دنبال داشته باشد. اگر بخواهیم واقعا بودجه را بدون کسری عملیاتی کنیم بایستی ساختار بودجه تغییر پیدا کرده و دست هایی که در طول سال بودجه را تغییر می دهند، قطع کنیم. باید اجازه داد تا بودجه به دست صاحبان اصلی خود برسد.
انتهای پیام