بناهای تاریخی که زلزله در ترکیه و سوریه ویران کرد

زلزله‌های ویرانگر روز دوشنبه ترکیه و سوریه به مکان‌های تاریخی مهمی از جمله شهر باستانی حلب در شمال غربی سوریه آسیب وارد کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان ان، شهر باستانی حلب که از سال ۱۹۸۶ میلادی جزو میراث جهانی یونسکو محسوب شده است، پیش از وقوع زلزله‌های اخیر، از سال ۲۰۱۳ به دلیل جنگ‌های داخلی به همراه پنج مکان دیگر در سوریه در فهرست میراث در خطر یونسکو قرار گرفته بود و پس از وقوع زلزله نیز از آسیب‌های آن در امان نماند.

یونسکو روز سه‌شنبه اعلام کرد که از میراث تاریخی آسیب‌دیده سوریه و ترکیه حمایت می‌کند و با خانواده قربانیان این فاجعه ابراز همدردی کرد.

یونسکو به طور ویژه درباره وضعیت شهر باستانی حلب ابراز نگرانی کرد. این نهاد فرهنگی سازمان ملل در جریان یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «خسارت جدی به ارگ (حلب) وارد شده است. برج غربی دیوار قدیمی شهر ویران شده است.»‌

اداره کل آثار باستانی و موزه‌های سوریه(DGAM) روز دوشنبه با انتشار پیامی در فیسبوک اعلام کرد که ارگ قرن سیزدهمی حلب دچار خسارت شده و بخش‌هایی از آسیاب عثمانی در داخل ارگ حلب فروریخته است، در حالی که بخش‌هایی از دیوارهای دفاعی شمال شرقی این ارگ تاریخی نیز ترک خورده و سقوط کرده است. همچنین بخش‌هایی از گنبد مناره مسجد ایوبیان در داخل ارگ حلب نیز سقوط کرد و ورودی این بنای تاریخی از جمله ورودی برج دفاعی نیز در جریان زلزله آسیب دیده است.»‌

به گفته (DGAM) آثار تاریخی موزه ملی حلب در جریان زمین‌لرزه روز دوشنبه آسیب دیده است.

به گفته یونسکو، در ترکیه چندین ساختمان در قلعه دیاربکر و باغ‌های هوسال ویران شده‌اند. یونسکو همچنین اعلام کرد که بررسی‌های اولیه درباره آسیب‌های وارده به میراث‌های تاریخی را آغاز خواهد کرد.

علاوه بر این مکان‌های فرهنگی بسیاری که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار ندارند نیز بر اثر زلزله آسیب دیده‌اند. پیش‌تر خبرگزاری آناتولی اعلام کرده بود که بخش‌هایی از جنوب، شرق و جنوب شرقی قلعه تاریخی «غازیان تپ»، نابود شد و ویرانه‌های آن در جاده فرو ریخت.

همچنین بخش‌هایی از گنبد و دیوار شرقی «مسجد شیروانی» که در نزدیکی این قلعه واقع شده است و در قرن هفدهم میلادی ساخته شده بود نیز فروریخته است.

در سوریه، (DGAM) همچنین اعلام کرد که صدماتی به ساختمان‌ها و مساجد تاریخی «حما»‌ وارد شده است که از جمله آن‌ها به ترک‌های ایجاد شده در قلعه «شمیمیس» می‌توان اشاره کرد. 

همچنین قلعه المرقب که یک ارگ باستانی در نزدیکی «بانیاس»‌ واقع در شمال غربی سوریه است نیز دچار خساراتی شده است.

کارشناسان همچنان درحال بررسی میزان آسیب‌های وارده به مکان‌های تاریخی و ساختمان‌ها و مناطق اطراف آن‌ها هستند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401111914723
  • خبرنگار : 71631