مازیار علیپور، با بیان اینکه شاخص برخورداری آب آشامیدنی شهری در گیلان قبل از انقلاب ۵۸ درصد و روستایی ۱۰ درصد بود، اظهار کرد: در حال حاضر این شاخص در شهرها ۹۹.۹۷ درصد و در روستاها ۸۳.۵ درصد است که شامل مناطق صعب العبور نیز می شود.
وی تصفیه فاضلاب های صنعتی را بر عهده شهرک های صنعتی دانست و افزود: شرکت آب و فاضلاب استان ساماندهی و تصفیه بهداشتی فاضلاب های خانگی و اداری و تجاری و سایر کاربری ها را بر عهده دارد و هم اکنون در ۱۱ شهر فاز اجرایی احداث تصفیه خانه فاضلاب را آغاز کردیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان در گفت وگوی خبری باران، با اشاره به سرریز فاضلاب شهرهای رشت و انزلی و صومعه سرا به تالاب انزلی، تصریح کرد: فقط برای ساماندهی فاضلاب این سه شهر ۵۷۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
علیپور، با اشاره به به پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۵۰ درصدی تصفیه خانه های هشت شهر دیگر، اضافه کرد: در مجموع نیازمند اعتبار ۲۲ هزار میلیارد تومانی جهت ساماندهی فاضلاب های این ۱۱ شهر هستیم.
وی از انجام مطالعات اجرای تصفیه خانه فاضلاب در روستاهای آلوده کننده تالاب انزلی خبر داد و متذکر شد: از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور و تملک دارایی های سرمایه ای و تسهیلات بانکی، ساماندهی و تصفیه فاضلاب را در همه شهرهای گیلان برنامه ریزی کردیم؛ البته تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و لاهیجان از محل تهاتر نفت با قرارگاه خاتم دنبال می شود و مقرر شده تا پنج سال مسئله فاضلاب گیلان را حل کنیم.
مدیرعامل آبفای گیلان با بیان اینکه هم اکنون تصفیه خانه فخب رشت در شبانه روز ۲۷ هزار مترمکعب فاضلاب را تصفیه می کند، گفت: پساب های این تصفیه خانه تحویل شرکت آب منطقه ای استان جهت بهره برداری در کشاورزی می شود و امکان استفاده از شهرک های صنعتی نیز وجود دارد.
وی با اشاره به تصفیه ۲۰ هزار مترمکعبی فاضلاب انزلی در شبانه روز، عنوان کرد: لاهیجان سومین شهر دارای تصفیه خانه است و لذا نیازمند برنامه ریزی و خط انتقال برای بهره برداری از پساب ها در واحدهای صنعتی هستیم.
علیپور، با بیان اینکه در دهه فجر امسال ۴۱ پروژه آب و فاضلاب با اعتبار ۱۵۵ میلیارد تومانی به بهره برداری خواهد رسید، خاطرنشان کرد: بزرگترین پروژه ها آبرسانی از سنگر به کوچصفهان، رینگ آبرسانی لنگرود و تصفیه خانه فاضلاب نخودچر رشت است.
مدیرعامل آبفای گیلان ساماندهی فاضلاب رشت را نیازمند اعتبار ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دانست و اضافه کرد: طرح خط انتقال آب رشت خمام انزلی یکی از پروژه های اصلی استان است؛ همچنین انتقال آب از جانبازان رشت به کوچصفهان را در دست اجرا داریم.
وی از آغاز جهاد آبرسانی به ۷۱۱ روستای گیلان با ۱۸۲۷ میلیارد تومان اعتبار طی ۳۰ ماه خبر داد و بیان کرد: ۸۵ روستای فاقد آب شرب آبدار و ۶۲۶ روستای دارای تنش آبی از تنش خارج می شوند.
علیپور، با تاکید بر لزوم ساماندهی فاضلاب بالادست تالاب انزلی، تاکید کرد: تصفیه خانه فاضلاب زندان لاکان رشت راه اندازی شده و تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر رشت ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ کلیه خطوط انتقال و جمع آوری تصفیه خانه فخب رشت نیز به اتمام رسیده و به زودی از ۵۱۵۰ انشعاب فاضلاب، کلیه انشعابات شهر را در بر می گیرد.
وی از برنامه ریزی تصفیه فاضلاب ۶۵ هزار مترمکعبی در شبانه روز برای تصفیه خانه فخب خبر داد و اضافه کرد: در غرب انزلی تصفیه خانه فاضلاب داریم و در حال احداث تصفیه خانه فاضلاب در شرق انزلی با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی هستیم که در شبانه روز ۱۲ هزار مترمکعب فاضلاب را تصفیه می کند.
مدیرعامل آبفای گیلان، با اشاره به پیشرفت ۳۷ درصدی تصفیه خانه فاضلاب صومعه سرا و ۲۳ درصدی فومن، یادآور شد: در رشت نیازمند اعتبار ۵۰۰۰ میلیارد تومانی، در انزلی نیازمند ۴۰۰۰ میلیارد تومانی و در صومعه سرا نیازمند اعتبار ۶۷۵ میلیارد تومانی هستیم و قطعا با تحقق این پروژه ها تالاب انزلی را از فاضلاب نجات خواهیم داد.
انتهای پیام