به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در جریان این سفر که قرار است تا ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) ادامه داشته باشد، اندرو هسیا، معاون رئیس حزب اپوزیسیون "کومینتانگ" با سانگ تائو، رئیس دفتر امور تایوان شورای دولتی چین دیدار خواهد کرد.
انتظار میرود دو طرف درباره روابط دوجانبه، مسائل مربوط به شرایط زندگی اتباع تایوانی در چین و ازسرگیری احتمالی پروازهای مستقیم بر فراز تنگه تایوان گفتوگو کنند.
اندرو هسیا همچنین نشستی با جامعه تجاری تایوان در چین برگزار خواهد کرد. انتظار میرود هسیا از شهرهای پکن، نانجینگ، شانگهای، ووهان و چونگکینگ دیدن کند.
این سفر در ادامه سفر ۱۷ روزه اوت سال گذشته خواهد بود.
سفر ۹ روزه اندرو هسیا در حالی انجام می شود که چین حملات خود را به حزب حاکم دموکرات پیشرو به دلیل امتناع این حزب از به رسمیت شناختن تایوان به عنوان بخشی از چین آغاز کرده است.
ژو فنگلیان، سخنگوی دفتر امور تایوان کابینه چین، حزب دموکراتیک خلق چین را متهم کرد که "بر اساس منافع سیاسی خودخواهانه" در تلاش برای استقلال رسمی جزیره با حمایت خارجی عمل می کند.
تنش ها بین چین و تایوان به دنبال جریانی از بازدید نمایندگان پارلمان خارجی و سایرین از این جزیره، از جمله سفر احتمالی کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، افزایش یافته است. در ماه اوت، چین در واکنش به دیدار نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان وقت، که بلندپایهترین مقام آمریکایی بود که در ۲۵ سال گذشته از تایوان بازدید کرده بود، موشکهایی شلیک کرد و بازیهای جنگی تهدیدآمیز را در اطراف تایوان برگزار کرد.
ژو با اشاره به تهدید چین مبنی بر استفاده از زور برای بازپس گیری قلمرو چین، گفت: این اقدامات "به منافع و رفاه هموطنان تایوانی آسیب میرساند، امنیت آنها را به خطر می اندازد و به تدریج تایوان را به مرحله خطرناکی سوق می دهد."
دو طرف در بحبوحه جنگ داخلی در سال ۱۹۴۹ از هم جدا شدند و تایوان هرگز توسط حزب کمونیست حاکم چین اداره نشده است. علیرغم روابط نزدیک اقتصادی خود، چین از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور تسای اینگ ون در سال ۲۰۱۶ به دلیل امتناع وی از به رسمیت شناختن مفهوم "چین واحد" که در توافق قبلی با میانجیگری ناسیونالیست ها و کمونیست های سرزمین اصلی تجسم یافته بود، از هرگونه تماس با دولت تایوان خودداری کرد.
در مقابل، ژو گفت چین از سفر هسیا استقبال می کند و گفت که پکن مایل به تقویت مبادلات با ملی گرایان، تحکیم و تقویت اعتماد متقابل، و تعمیق مبادلات و همکاری در زمینه های مختلف بر اساس پایه سیاسی مشترک پایبندی به اجماع سال ۹۲ و مخالفت با استقلال تایوان است.
اکثریت قریب به اتفاق جمعیت ۲۳ میلیونی تایوان از وضعیت موجود استقلال واقعی حمایت می کنند و تسای می گوید که نیازی به بیانیه رسمی نیست که احتمالاً باعث واکنش نظامی چین شود.
جلسات هسیا با جامعه تجاری بر بازگرداندن ارتباطات هوایی و دریایی بین طرف هایی که در طول همه گیری کووید-۱۹ به حالت تعلیق درآمده بودند، متمرکز خواهد بود. خبرگزاری مرکزی رسمی تایوان گزارش داد که حزب حاکم از این سفر انتقاد کرد و روز دوشنبه گفت که این سفر منجر به "گمانزنی غیرضروری" در سطح بینالمللی خواهد شد. هسیا نباید منافع تایوان را قربانی کند در حالی که "عجله برای نشان دادن وفاداری به چین دارد".
انتهای پیام