به گزارش ایسنا، ماموستا دکتر عبدالسلام کریمی، امروز(۱۸ بهمن) در گردهمایی روحانیون شیعه و اهل سنت کرمانشاه که با موضوع جهاد تبیین و دستاوردهای انقلاب اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه جشنهای دهه فجر دو بعد ظاهری و باطنی دارند، گفت: اگرچه برگزاری آیینهای دهه فجر در ظاهر برگزاری جشن و سرور است، اما این جشنها در باطن همان اهداف مقدس سال ۱۳۵۷ را دنبال کرده و در پی انتقال اهداف و آرمانهای انقلاب به نسل جدید هستند.
وی با بیان اینکه امام (ره) با پیروزی انقلاب اسلامی برای نخستین بار دو شعار جمهوریت و اسلامیت را در کنار هم قرار داد، گفت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این اعتقاد در دنیا وجود داشت که یا باید به مردم پرداخت یا اسلام را پیاده کرد، اما امام(ره) با پیروزی انقلاب اسلامی برای نخستین بار به همگان نشان داد که اسلام تشکیل حکومت و ایجاد عدالت اجتماعی زیر سایه حکومت اسلامی را جزو اهداف بنیادین خود می داند.
کریمی جمهوریت و اسلامیت را از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: باید این دستاوردهای مهم نظام را حفظ کنیم.
هیچ قومی نباید نادیده گرفته شود
کریمی سپس هدف از درج عنوان جمهوری در نامگذاری کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را دخیل دانستن همه مردم در پیروزی انقلاب عنوان کرد و با اشاره به نقش تاثیرگذار اقشار مختلف مردم از زن و مرد گرفته تا اقوام مختلف شامل کرد و ترک و بلوچ و فارس و ... در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: همه مردم در کنار هم پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زده و در رخدادهای مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از جنگ تحمیلی گرفته تا شرکت در انتخابات و دیگر عرصه های سرنوشت ساز حضور پررنگ داشتهاند، لذا در خدمتگزاری به مردم هم هیچ قومی نباید نادیده گرفته شود.
وی تاکید کرد: اگر جمهوریت نظام حفظ شود و اقشار مختلف مردم در کنار یکدیگر قرار داشته باشند، با همپوشانی نقاط قوت و ضعف یکدیگر می توانیم ایرانی مقتدر بسازیم.
در اسلام شهروند درجه یک و دو معنا ندارد
کریمی با بیان اینکه در تفکر اسلامی شهروند درجه یک و دو معنا ندارد، گفت: اسلام همه انسانها را در تراز یکدیگر میداند و بین آنها خطی قائل نشده، لذا هرنوع خط کشی قوم و مذهبی، دشمنان اسلام و انقلاب را به طمع انداخته و فتنه گران را به توطئه چینی علیه نظام امیدوار خواهد کرد.
وی در ادامه هدف از درج واژه اسلامی در نامگذاری کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را دخیل دانستن همه مسلمانان فارغ از هر نوع تقسیم بندی بین شیعه و سنی دانست و افزود: همه ما در کنار هم برای پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی پای کار بودهایم و شیعه و سنی در کنار هم برای اسلام و انقلاب خون دادهاند.
وحدت، استراتژی نظام است
کریمی با بیان اینکه تفرقه افکنی بین شیعه و سنی ریشه در استیصال دشمنان برای ضربه زدن به نظام دارد، گفت: مسلمانان در سایه اتحاد میتوانند اقتدار خود را حفظ کنند، لذا باید اختلافات جزئی را کنار گذاشته و با تکیه بر اشتراکات خود که بیش از ۹۰ درصد است، در راه تعالی بیشتر ایران اسلامی بکوشیم.
وی در ادامه اختلافات بین مذاهب را به اختلافات بین دو دست تشبیه کرد و افزود: همانطور که انگشتان دست برای پیش بردن کار دست با هم همراه میشوند، مسلمانان باید اختلافات مذهبی را کنار گذاشته و با هم برای پیش بردن کار دین متحد باشند.
وی با بیان اینکه وحدت استراتژی نظام است، نه یک تاکتیک، گفت: هم اکنون بیش از وحدت نظری به وحدت عملی احتیاج داریم تا دشمن نتواند با شعارهای واهی و دروغین خود مردم را در مقابل اسلام و نظام قرار بدهد.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در ادامه با بیان اینکه علمای شیعه و سنی باید بذرهای اختلاف را بخشکانند، گفت: علما فقط برای تذکر دادن به مردم نیامدهاند، آنها باید مسئولین را هم در نظر داشته باشند و به آنها هم تذکر بدهند، چون لغزش مدیران و مسئولان گاه قابل جبران نیست.
کریمی اشاره ای هم به اغتشاشات اخیر کشور داشت و گفت: اگر وحدت عملی نداشته باشیم فتنه گران با تهییج جامعه و جوانان آنها را به خیابانها کشانده و مطالبات کوچک آنها را بزرگ جلوه داده و از نقاط ضعف ما برای ضربه زدن به اسلام و انقلاب سوءاستفاده خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بزرگترین معروف در شرایط کنونی ایجاد اعتماد و دلگرمی در مردم است، گفت: مسئولین به ویژه در استان های مرزی باید دست دختران و پسرانمان را بگیرند تا دیگران فریبشان ندهند، چون دشمنان با سوء استفاده از اختلاف سلیقه بین مسلمانان در پی تبدیل فرصتهای نظام به تهدید و فرصت سازی برای خود هستند.
علم و تعقل اسلام را پیش میبرد، نه شمشیر
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در ادامه جهاد تبیین را در شرایط کنونی وظیفه همه دانست و گفت: اسلام دین تبیین و تحقیق است و اولین آیه وحی شده بر رسول مکرم اسلام(ص) ایشان را دعوت به خواندن کرده است، لذا مبنای دین اسلام علم و تعقل است و باید با همین سلاح در جهت تعالی آن بکوشیم.
وی با بیان اینکه دین اسلام دین تبیین، تحقیق و بصیرت است، گفت: باید در سایه بصیرت و روشنگری در برابر فتنههای دشمنان ایستادگی کنیم، نه افراط و تفریط که هر دو در دین اسلام محکوم است و جامعه را در معرض سقوط قرار میدهد.
وی با بیان اینکه علم و تعقل اسلام را پیش می برد، نه شمشیر، گفت: دین اسلام دین شمشیر نیست و هرگز مگر برای دفاع از کیان اسلامی و نوامیس آن در برابر ظالمین دست به شمشیر بردن را جایز نمیداند.
کریمی در ادامه تبلیغ را بعد از تبیین ضروری برشمرد و گفت: بعد از جهاد تبیین باید تبلیغ کرده و در راه تبلیغ دین از هیچ چیز جز خدا نترسیم.
کرامتی که اسلام برای زنان قائل شده در هیچ مکتب دیگری دیده نمی شود
به گزارش ایسنا، کریمی در ادامه با اشاره به جایگاه زن در دین مبین اسلام، گفت: هیچ دین و آیینی در دنیا به اندازه اسلام به زنان بها نداده و کرامتی که اسلام برای زنان قائل شده در هیچ مکتب دیگری دیده نمی شود. اسلام زن و مرد را برابر دانسته و با وجود تفاوتهای جسمی برای آنها تفاوت روحی قائل نیست.
کریمی با تاکید بر اینکه باید دیدگاه اسلام در مورد زن در جامعه تبیین شود، گفت: وجود احکام متفاوت برای زنان و مردان به دلیل تفاوتهای جسمی آنها بوده و اسلام برای زن کرامت قائل است و چه کرامتی بالاتر از اینکه از دیدگاه اسلام تمام انبیاء الهی پرورش یافته دست زنان هستند و اولین کسی که به پیامبر اکرم(ص) ایمان آورد حضرت خدیجه(س) بود و پیامبر اکرم(ص) برای نخستین بار در جامعه جاهلیت بر دستان دخترش بوسه زد.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار زنان در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی گفت: آیا اگر زنان نبودند انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به رهبری امام(ره) پیروز میشد؟
وی در ادامه با انتقاد از اینکه از بانوان در جای خود استفاده نمی شود، گفت: چه اشکالی دارد در بین مسئولین تراز اول از بانوان استفاده شود. به عنوان مثال استانداران حداقل یکی از معاونین خود را از بین بانوان توانمند انتخاب کرده و از این طریق ضمن استفاده از ظرفیت بانوان، نگذاریم دشمنان با سوء استفاده از این امور برای ضربه زدن به اسلام و انقلاب توطئه چینی کنند.
کریمی با تاکید بر اینکه هم اکنون میزان حضور زنان در اجتماع قابل مقایسه با دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست، گفت: هم اکنون ۳۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور زن بوده و آمار قبولی دختران ما در کنکور سراسری گاها از پسرانمان جلو میافتد. مشکلی که داریم این است که تبلیغاتمان ضعیف است و اینها را به گوش مردم نمیرسانیم.
وی ادامه داد: زمانی که زنان اروپایی ۲۰۰ سال پیش بعد از ازدواج نام خانوادگیشان را به نام همسرانشان تغییر میدادند و زنان اصلا حق رای نداشتند، اسلام برای زنان حق رای قائل بود و پیامبر مکرم اسلام(ص) بر دستان دخترش بوسه میزد و همسرش حضرت خدیجه(س) را تکریم میکرد.
انتهای پیام