به گزارش ایسنا، سیدفرزاد افضلی در نشست خبری امروز (۱۸ بهمن)، با اشاره به ظرفیتهای کرمانشاه در زمینه تولید انواع آبزیان، اظهار کرد: هم اکنون ۴۶۰ واحد شیلاتی شامل ۳۸۰ واحد ماهیان سردآبی و ۸۰ واحد ماهیان گرمابی در استان داریم.
افضلی ریجاب شهرستان دالاهو با داشتن ۱۷۱ مزرعه پرورش ماهیان سردآبی را یکی از قطبهای پرورش ماهی استان دانست و افزود: با وجود زلزله بزرگ سال ۱۳۹۶ و خشکسالی سال ۱۳۹۹، تولیدات این منطقه قابل توجه است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه پاوه را نیز از قطبهای آبزی پروری کرمانشاه برشمرد که هم در بخش پرورش ماهی در قفس در سد داریان و هم در اراضی پایاب سد ظرفیت پرورش ماهی دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته میزان تولیدات شیلاتی استان بیش از ۲۱ هزار تن و از ابتدای امسال تاکنون نیز در همین حدود بوده، ابراز امیدواری کرد تا پایان سال تولیدات بیشتری را نسبت به سال گذشته رقم بزنیم.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه هفتم توسعه باید تولیدات آبزیان استان را به ۳۵ هزار تن برسانیم، تحقق این هدف را در درجه اول نیازمند تامین منابع مالی و اعتبارات و در مرحله بعد همراهی سایر بخشها دانست.
افضلی از ماهی به عنوان یکی از منابع غذایی سالم یاد کرد که در کنار فراهم کردن امنیت غذایی به سلامتی بدن و کاهش بییماریهای قبلی و عروقی کمک کرده و سرشار از امگا ۳ است و گفت: از همین رو برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان تلاش کردیم که خوشبختانه اکنون در کرمانشاه به ۱۰.۵ کیلوگرم در سال رسیده است.
وی از ظرفیت خوبی که در زمینه تولید ماهیان زینتی در استان وجود دارد هم یاد کرد و گفت: در حال حاضر سالانه حدود پنج میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان تولید میشود.
پیگیری برای پرورش ماهی در قفس در سدهای داریان، شرفشاه و زمکان
به گزارش ایسنا، افضلی سپس از پروژههای شیلاتی مهم کرمانشاه یاد کرد و افزود: یکی از مهمترین طرحهای شیلاتی که از سال ۱۳۹۴ با جدیت در استان دنبال شد پروژه پرورش ماهی در قفس با همکاری آب منطقهای، آب نیرو، محیط زیست، دامپزشکی و ... بود که اکنون به خوبی پیش میرود و سال گذشته میزان تولیدات این بخش ۱۲۰۰ تن بود.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون پرورش ماهی در قفس در سدهای پیوند بیستون پارس قصرشیرین، تنگ حمام، زاگرس گیلانغرب و جامیشان سنقر اجرایی میشود، افزود: برای اجرای این طرح در سدهای شرفشاه سومار، داریان و زمکان نیز مطالعات امکان سنجی صورت گرفته و همه پارامترهای فیزیکی، شیمیایی، نوع گونههای قابل پرورش و ... نیز ارزیابی شده که نشان میدهد در این سدها امکان پرورش ماهی هم در قفس و هم به شیوه صید و صیادی وجود دارد.
افضلی ابراز امیدواری کرد با همراهی بخشهای مختلف به زودی شاهد اجرای پروژههای پرورش ماهی در این سدها باشیم که هم به ایجاد اشتغال و هم به افزایش تولیدات شیلاتی استان کمک خواهد کرد.
فاز دوم پرورش ماهی شهدای قصرشیرین هنوز لنگ آب است
وی یکی دیگر از طرحهای مهم را اجرای فاز دوم مجتمع پرورش ماهی شهدای قصرشیرین دانست و اظهار کرد: در شرایطی که فاز اول این مجتمع با تولید سالانه شش هزار تن ماهی گرمابی از سالها پیش فعال است، در صورت احداث فاز دوم آن نیز ظرفیت قابل توجهی به تولید آبزیان استان اضافه میشود.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه فاز دوم این پروژه نیز با داشتن حدود ۵۰ مزرعه میتواند ۲۲۰۰ تن ماهی گرمابی تولید و برای ۲۲۰ نفر اشتغالزایی داشته باشد، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد زیرساختهای این مجتمع فراهم شده که اگر بخواهیم اعتبار آن را به نرخ امروز حساب کنیم، بیش از هزار میلیارد تومان است.
افضلی مشکل اصلی این طرح را تامین آب به میزان دو مترمکعب در ثانیه اعلام و خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهور نیز اجرایی شدن این طرح را پیگیری کردیم و امیدواریم در سال آینده در اولویت کارها قرار گیرد.
وی یکی دیگر از پروژههای آبزی پروری مهمی که در استان دنبال میشود را پرورش ماهی در اراضی پایاب سد داریان عنوان کرد که بلحاظ شرایط ایدهآل منطقه پروژهای موفق خواهد بود و افزود: مطالعات این طرح در حال اتمام است و در صورت بهرهبرداری و ایجاد شش سایت در آن، تولیدات این مجموعه ۲۵۰۰ تن در سال خواهد بود و برای ۲۵۰ نفر هم اشتغالزایی به همراه دارد.
کارخانه خوراک آبزیان ۶۰ درصد نیاز استان را تامین میکند
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه اشارهای هم به طرح کارخانه تولید خوراک آبزیان استان با ظرفیت ۲۰ هزار تن داشت که قرار بود در دهه فجر امسال افتتاح شود، اما برخی بخشهای این کارخانه هنوز تکمیل نشده است.
افضلی از پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی این واحد خبر داد که کمک بسزایی به تامین خوراک آبزیان استان خواهد کرد و افزود: هم اکنون نیاز استان به خوراک آبزیان ۴۰ تا ۴۵ هزار تن است که کمتر از ۱۰ هزار تن آن داخل استان تولید شده و مابقی وارد میشود.
وی معتقد است، راهاندازی این کارخانه ۶۰ درصد مشکل تامین خوراک آبزیان کرمانشاه را حل خواهد کرد.
سکوی صادراتی؛ راهی برای ورود آبزیان کرمانشاه به عراق
پروژه مهم دیگری که مدیرکل شیلات استان به آن اشاره کرد راهاندازی سکوی صادراتی آبزیان استان در یکی از مرزهای خسروی یا پرویزخان بود که مصوب هم شده، اما نیازمند تامین اعتبار است.
افضلی اعتبار برآورد شده برای اجرای این پروژه را به نرخ امروز قابل توجه دانست و تاکید کرد: راه اندازی سکوی صادراتی کمک بسزایی به صادرات آبزیان کرمانشاه خواهد کرد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه از سابقه صادرات آبزیان کرمانشاه به عراق در سالهای گذشته هم یاد کرد و ادامه داد: زمانی ۶۰ درصد تولیدات گرمابی ما وارد بخش مرکزی و ۵۰ درصد تولیدات سردآبی به سمت اقلیم کردستان عراق میرفت.
وی همچنین در پایان از اعتبارات خوبی که در سفر رئیس جمهور برای پروژههای شیلاتی استان در نظر گرفته شده یاد کرد که رقم آن نزدیک ۱۷۰ میلیارد تومان است و تلاش میشود در اولویت تخصیص باشد.
انتهای پیام