به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، شاید لازم نباشد مدت زیادی منتظر بمانید تا ببینید مایکروسافت و OpenAI، شرکت توسعه دهنده ربات مشهور این روزها(ChatGPT) چگونه روابط خود را عمیقتر میکنند.
مایکروسافت برنامههای خود را برای برگزاری یک رویداد در روز جاری اعلام کرده و دعوتنامههای این رویداد هفته گذشته ارسال شده است.
این رویداد در دفتر مرکزی مایکروسافت در ردموند در ساعت ۱۳:۰۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۱:۳۰ به وقت ایران) برگزار میشود.
مایکروسافت در مورد این رویداد، تنها گفته است که ساتیا نادلا(Satya Nadella) جزئیاتی را در مورد برخی از پروژههای هیجانانگیز به اشتراک میگذارد، اما انتظار میرود که ادغام ChatGPT با موتور جستجوی Bing و سایر کاربردهای فناوری هوش مصنوعی محاورهای را نیز بیان کند.
مایکروسافت در حال حاضر با یک برنامه طراحی گرافیکی هوش مصنوعی موسوم به DALL-E، یک ابزار برنامه نویسی زبان طبیعی به نام ChatGPT و یک سرویس موسوم به Teams Premium برای ارائه ترجمهها و فصلبندیها توسط هوش مصنوعی، سرمایهگذاری زیادی روی اکوسیستم شرکت توسعه هوش مصنوعی OpenAI انجام داده است.
ChatGPT به خدمات ابری Azure نیز راه مییابد و مایکروسافت به تازگی یک تولید کننده متن مبتنی بر GPT را منتشر کرده است که با ادبیات تخصصی پزشکی آموزش دیده است.
با این حال، ادغام آن با موتور جستجوی Bing ممکن است برجستهترین همکاری OpenAI با مایکروسافت باشد. شایعات حاکی از آن است که موتور جستجوی مایکروسافت از ChatGPT برای پاسخگویی به سوالات به سبک مکالمه استفاده خواهد کرد و کاربران میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را به جای فهرستی از نتایج جستجو در چندین صفحه، به طور مستقیم در لحظه دریافت کنند.
مایکروسافت برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در OpenAI سرمایهگذاری کرد و در سال ۲۰۲۱ مجدداً از این استارتاپ حمایت کرد. ماه گذشته، این شرکت متعهد به یک معامله چند میلیارد دلاری شد که به طور غیررسمی تصور میشود ارزش آن ۱۰ میلیارد دلار در طول چندین سال باشد.
این خبر مدت کوتاهی پس از آن منتشر شد که گوگل اولین جزئیات را در مورد ربات هوش مصنوعی مخصوص خود به نام Bard ارائه کرد که سرویسی به سبک ChatGPT است. در حالی که گوگل در نهایت قصد دارد Bard را به شکل عمومی عرضه کند، با ارائه یک نسخه محدود به تعداد انگشت شماری از کاربران قابل اعتماد قبل از افزایش مقیاس شروع به کار کرده است.
این شرکت میخواهد مطمئن شود که Bard استانداردهای بالایی را در کیفیت، ایمنی و ساختار رعایت میکند تا از برخی از مشکلات اخلاقی و واقعی که در محصول OpenAI دیده میشود، جلوگیری کند.
گوگل و مایکروسافت هر دو تحت فشار هستند. در حالی که گوگل در ابتدا تمایلی به انتشار ربات هوش مصنوعی مبتنی بر متن و توضیحات خود برای عموم نداشت، گزارشها حاکی از آن بود که این شرکت پس از اینکه ChatGPT را تهدیدی برای تجارت خود دانست، نظر خود را تغییر داده است.
در عین حال، مایکروسافت مدتهاست که برای رقابت در حوزه جستجو با گوگل تلاش میکند و در هر دو حوزه ابری و بهرهوری با رقابتهای شدیدی مواجه است. فناوری OpenAI از نظر تئوری به مایکروسافت مزیتی میدهد که گوگل و سایرین ممکن است تا مدتی به آن نرسند.
ربات ChatGPT
ChatGPT که در نوامبر سال گذشته(۲۰۲۲) راهاندازی شد، تبدیل به یک دستیار کلیدی برای عموم مردم شده است تا سؤالاتی را از آن بپرسند که میخواهند پاسخهای دقیق و جزئی از آنها بگیرند. ChatGPT به جای ارائه پاسخ به یک نتیجهی جستجو که مثلا در موتور جستجوی گوگل در دهها صفحه پدیدار میشود، به سؤالها به سبک مکالمهای پاسخ میدهد که کاربرپسند، به آسانی در دسترس و قابل درک است.
ربات ChatGPT یک ربات مخصوص گفتگو یا چت است که بر روی خانواده مدلهای زبان بزرگ ساخته شده و با تکنیکهای یادگیری نظارت شده و تقویتی به خوبی تنظیم شده است.
این ربات در دسامبر ۲۰۲۲ با نظرات مثبتی مواجه شد و به عنوان مثال «نیویورک تایمز» آن را «بهترین ربات چت هوش مصنوعی که تا به حال برای عموم معرفی شده» نامید و گاردین نیز گفته است که میتواند متنی با جزئیات چشمگیر و مانند انسان تولید کند.
ChatGPT آخرین مورد از یک مجموعه هوش مصنوعی است که شرکت سازنده از آن به عنوان GPTs یاد میکند و مخفف عبارت «مبدل از پیش آموزش دیده مولد»(Generative Pre-Trained Transformer) است.
یکی از ویژگیهای کلیدی ChatGPT توانایی آن در ایجاد پاسخهای متنی انسانمانند به درخواستها است. این باعث میشود که برای طیف گستردهای از برنامهها مانند ایجاد رباتهای چت برای ارائه خدمات به مشتری، ایجاد پاسخ به سؤالات در انجمنهای آنلاین یا حتی ایجاد محتوای شخصیسازیشده برای پستهای رسانههای اجتماعی مفید باشد.
این ربات میتواند برای کارهای پردازش زبان طبیعی مانند تولید متن و ترجمه زبان استفاده شود و با مدل GPT-۳.۵ آموزش دیده است که یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین مدلهای زبان موجود در حال حاضر است.
ChatGPT از زمان راهاندازی آن در نوامبر سال گذشته به یک موفقیت فوقالعاده تبدیل شده است. این برنامه هوش مصنوعی که اساساً یک ربات گفتگوگر پیشرفته است، میتواند به بزرگترین و کوچکترین سؤالات زندگی پاسخ دهد و مقالات دانشگاهی، داستانهای تخیلی و حتی نامههای درخواست شغل را تهیه کند.
این هوش مصنوعی این کار را با استفاده از آنچه از مقدار حیرت آوری از متون موجود در اینترنت به دست میآورد، با راهنمایی دقیق متخصصان انسانی انجام میدهد. میلیونها نفر در هفتههای اخیر سؤالاتی از ChatGPT پرسیدهاند و این ربات تمام تلاش خود را برای پاسخ دادن به کار میگیرد، مگر اینکه بداند نمیتواند. پاسخهای آن با اعتماد به نفس بالا و روان ارائه میشوند، حتی اگر گاهی اوقات به طرز شگفتانگیزی اشتباه باشند.
این بدان معناست که اگرچه ChatGPT میتواند فیزیک کوانتومی را توضیح دهد یا شعری را بنا به تقاضای فرد بنویسد، اما به گفته کارشناسان، تسخیر کامل دنیا توسط هوش مصنوعی قریبالوقوع نیست.
گفتنی است که ربات ChatGPT در حال حاضر از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه فراتر رفته است و به سریعترین برنامه در حال رشد تاریخ تبدیل شده و حتی از دوران ظهور اینستاگرام نیز پیشی گرفته است.
به نظر میرسد این نوع رباتهای مبتنی بر مدلهای زبانی طبیعی که گفتگوگر و نویسنده هستند، در آینده نزدیک، تفاوتهای فناورانه مهمی را رقم خواهند زد و ما را با پنجرهای جدید از فناوری مواجه میکنند.
انتهای پیام