به گزارش ایسنا، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، تنها پایگاه علمی رایگان کشور است که سالهاست به پژوهشگران و عموم مردم به صورت رایگان خدمات ارائه میدهد.
این مرکز با بیش از سیصد هزار بازدید در روز، یکی از پرمخاطبترین پایگاههای علمی کشور است. بیش از یکمیلیون و هشتصد هزار جستجو در پایگاه SID در سال ۲۰۲۲ توسط کاربران انجام شد.
بنابراین، دادههای ثبتشده براساس جستجوی پژوهشگران در پایگاه SID، یکی از مهمترین دادهها محسوب میشود. تحلیل دادههای مرکز اطلاعات علمی میتواند به پژوهشگران برای درک مسائل مهم و مورد توجه مردم و پژوهشگران علمی کمک کند.
مهمترین موضوعات جستجو شده توسط کاربران در سال ۲۰۲۲ در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
بر این اساس، سکستراپی، روانشناسی، کرونا، افسردگی، توبرکلوز، فلوروگلیسینول، اضطراب، استرس، اقدام پژوهی و آموزش مجازی به ترتیب مهمترین موضوعاتی هستند که در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) توسط کاربران جستجو شدهاند.
موضوعاتی که بیشترین جستجو را در پایگاه مرکز اطلاعات علمی داشتند، نشان میدهد که روانشناسی و موضوعات مرتبط با آن، از مهمترین دغدغههای مخاطبان مرکز اطلاعات علمی در سال ۲۰۲۲ بوده است.
بیماری کرونا نیز یکی از موضوعات پژوهشگران در سال ۲۰۲۲ بوده است. توبرکلوز یا بیماری سل و فلوروگلیسینول که ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C۶H۳(OH)۳، بهصورت جامد بیرنگ است و در سنتز مواد دارویی و مواد منفجره استفاده میشود، نیز از موضوعاتی است که برای پژوهشگران جذاب بوده است. همچنین، اقدام پژوهی و آموزش مجازی جزء موضوعاتی هستند که به نظر میرسد یکی از دغدغههای معلمان بوده و بیشتر در مورد آن جستجو شده است.
هوش مصنوعی، تحلیل محتوا و مدیریت دانش، مهمترین موضوعات جستجو شده مخاطبان مرکز اطلاعات علمی در رشته کامپیوتر، اوتیسم، هوش هیجانی، اختلال یادگیری خواندن، اختلال یادگیری و اسکیزوفرنی مهمترین موضوعات جستجو شده مخاطبان مرکز اطلاعات علمی در مورد بیماریهای روانشناختی هستند.
سرطان، دیابت و فشار خون نیز از مهمترین بیماریهای جستجو شده مخاطبان مرکز اطلاعات علمی هستند. سالمندان و کودکان دو گروه سنی هستند که بیشترین جستجو در مورد آنها انجام شده است.
علیرغم اینکه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، جزء پایگاههای مستقل است و موتور جستجوی سایر پایگاههای علمی نیست، اغلب مخاطبان مرکز اطلاعات علمی از آن برای جستجو در دیگر پایگاههای علمی کردند؛ برای مثال برای دسترسی به پایگاه وب او ساینس (WOS) یا ISI نیاز به داشتن اشتراک است و مخاطبان مرکز اطلاعات علمی به اشتباه نام این پایگاه را در باکس جستجوی مرکز اطلاعات علمی وارد کردند.
علاوه بر این، ISI، PubMed و گوگل اسکالر مهمترین پایگاههای علمی بینالمللی و همچنین، نورمگز، مگ ایران و ISC مهمترین پایگاههای علمی داخلی هستند که کاربران مرکز اطلاعات علمی بیشترین جستجو را در مورد آنها داشتهاند.
در بین دانشگاههای ایران، بیشترین توجه مخاطبان مرکز اطلاعات علمی به مدارک علمی دانشگاه تهران بوده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، با وجود آنکه تمام مدارک علمی نمایهشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی رایگان است و اگر مدرک علمی به صورت متن کامل وجود داشته باشد، در اختیار مخاطب قرار گرفته است، مخاطبان مرکز اطلاعات علمی به اشتباه کلمههای مقاله فارسی، کلمههای رایگان و مقالههای علمی-پژوهشی را در باکس جستجو مرکز اطلاعات علمی وارد کردهاند.
انتهای پیام