قاسم کریمزاده امروز درحاشیه افتتاح یک مزرعه پرورش ماهی خاویاری در شهرستان آمل در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با اضافه شدن سرمایه گذاران جدید به حوزه شیلات مازندران، علاوه بر افزایش حدود ۶۵ هزارتنی به ظرفیت تولید سالانه استان، برای بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ نفر نیز فرصت جدید اشتغالزایی فراهم خواهد شد.
وی، ارزش سرمایه گذاریهای درحال انجام در مازندران را حدود ۷ هزار و۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
مدیرکل شیلات مازندران همچنین به افتتاح سی وهفتمین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری استان در روستای آهنگرکلا از توابع بخش دابودشت شهرستان آمل اشاره کرد وگفت: این مزرعه با ظرفیت تولید سالانه حدود ۶ تن خاویار با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد ریالی بهره برداری شد.
کریمزاده افزود: در حال حاضر ۳۷ مزرعه پرورش ماهی خاویاری با ظرفیت تولید سالانه حدود ۲ هزار تن در مازندران است که ظرفیت مزارع و تولید ایجاد شده در استان حدود ۴ دهه گذشته که فقط یک مزرعه بوده حدود ۳۶ مزرعه بیشتر شده است.
خاویار مازندران درسبد بازار روسیه وکشورهای منطقه
مدیرکل شیلات مازندران از تمایل بالای مردم کشورهای روسیه وهمسایه ایران به خاویار مازندران علاقمندی زیادی نشان میدهند، گفت: سالانه حدود ۱۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و یک ونیم تن خاویار به کشورهای دنیا از جمله روسیه و همسایههای منطقه ایران صادر میشود.
کریمزاده، سهم صادرات محصولات شیلاتی مازندران را سالانه حدود ۷ هزار تن اعلام کرد و گفت: این روند در سالهای اخیر با افزایش فرآوری محصولات شیلاتی و جلوگیری از خام فروشی افزایش یافته است.
تولید بالا، سرانه پایین مصرف ماهی
مدیرکل شیلات مازندران در بخش دیگری به ظرفیتهای ایجاد شده تولید آبزپروری در استان اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در ۳ هزار و ۷۰۰ واحد آبزی پروری مازندران سالانه حدود ۷ هزار و ۶۵۰ نفر مشغول به تولید و فعالیت هستند.
کریمزاده، با بیان اینکه درحال حاضر ظرفیت آبزی پروری در مازندران به حدود ۸۵ هزار تن و با احتساب صید از دریا به حدود ۱۰۴ هزار تن درسال برآورد میشود، تصریح کرد: ارزش چرخه اقتصادی آبزی پروری و صید ماهی از دریا در مازندران به حدود ۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه با وجود حجم بالای تولید آبزی و صید ماهی در مازندران سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۲ کیلوگرم و در نوار ساحلی مازندران حدود ۱۵ کیلوگرم است، تصریح کرد: این درحالی است که سرانه مصرف ماهی در برخی کشورها بیشتر از ۲۲ کیلوگرم است.
وی اضافه کرد: مصرف ماهی به تنها تامین کننده حدود ۲۰ درصد پروتئین مورد نیاز بدن انسان است که در راستای مصرف غذای سالم انتظارهست که خانوادهها در مصرف هفتگی این فرآورده را مورد استفاده قرار دهند.
انتهای پیام