به گزارش ایسنا، احمدرضا فیروزی در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی امیرکبیر که روز دوشنبه ۱۷ بهمن در کرج برگزار شد، گفت: سال ۱۳۹۳ پیشنهاد برگزاری این جشنواره توسط همکاران جهاد دانشگاهی البرز مطرح شد که خوشبختانه مورد استقبال مسئولان استان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بین اتاق بازرگانی البرز، بنیاد نخبگان و جهاد دانشگاهی استان همکاری خوبی در فرایند برگزاری این جشنواره در طول سه سال گذشته صورت گرفته، توضیح داد: امروز در نقطهای قرار داریم که با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوان به مطالب زیادی در مورد پایان نامههای تقاضا محور دست یافت ولی شش سال پیش این مساله شناخته شده نبود.
به دنبال توسعه گفتمان پایان نامههای تقاضا محور هستیم
وی با اشاره به اینکه گفتمان پایان نامههای کارفرما محور گامی در مسیر پیوند صنعت و دانشگاه است، گفت: هرچند هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم ولی با تلاش و برنامهریزی میتوانیم این فاصله را کمتر کنیم.
این مسئول با اشاره به سهم پایاننامهها و رسالههای تقاضا محور ثبت شده در ایرانداک طی سالهای ۹۵ تا ۹۹ افزود: در سال ۹۵ میزان رسالهها و پایاننامههای تقاضامحور ۰.۳۴ درصد بود و به نیم درصد هم نمیرسید که این آمار در سال ۹۹ به ۱.۸ رسیده است که وضعیت رضایتبخشی ندارد.
وی ادامه داد: سهم پیشنهادههای تقاضامحور ثبتشده نیز از ۰.۲۷ درصد در سال ۹۵، به ۰.۵۹ درصد در سال ۹۹ رسیده است و در سال ۱۴۰۰ نیز نسبتها تقریبا در همین سطح است.
ایران رتبه ۱۵ تولید علم در دنیا را دارد
فیروزی با اشاره به رتبه بالای تولید علم در ایران ادامه داد: کشور ما در این حوزه در رتبه ۱۵ جهان ایستاده و این نشان دهنده آن است که ما در تولید مقاله و علم جایگاه خوبی داریم.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه تولید تکنولوژی هم رتبه ۶۰ جهان را دارد، توضیح داد: خلاء اصلی در این حوزه به بحث ارتباط بین صنعت و دانشگاه مرتبط است به طوریکه شاخص ایران در حوزه بلوغ تجاری از بین ۱۳۲ کشور، ۱۱۵ است که با توجه به ظرفیتهای موجود اصلا جایگاه مناسبی نیست.
رییس جهاد دانشگاهی البرز ابراز کرد: هرچند در بحث نوآوری و تولید علم تلاشهای خوبی صورت گرفته ولی زمانی میتوان به توسعه جامع دست یافت که این دستاوردها به نوعی تجاریسازی شوند و امیدواریم این جشنواره بتواند این گفتمان را در کشور ایجاد کند.
بخش صنعت تشنه ارتباط با دانشگاه است
وی افزود: برای تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه باید نیاز واقعی بخش صنعت شناخته شود چون این بخش واقعا تشنه این است که دانشگاه را در کنار خود را داشته باشد.
وی ابراز کرد: ناگفته نماند دانشگاه هم از بخش تولید و صنعت بی نیاز نیست چون آن دوران گذشته که اعتبارات دولتی برای دستیابی به اهداف این مراکز کافی بود ولی امروز به جایی رسیدهایم که دانشگاهها برای ادامه حیات نیاز دارند که منابع مالی خود را از طریق بخش صنعت و تولید تقویت کنند.
فیروزی ادامه داد: قطعا اگر دانشگاهها بتوانند از حمایت این بخش برخوردار شوند میتوانند به بخش عمده ای از اهداف خود دست پیدا کنند.
وی افزود: اگر دانشگاهها به سمتی بروند که از صنایع دعوت کنند و در مورد نحوه همکاری با یکدیگر هم اندیشی کنند، اتفاقات خوبی در کشور میافتد.
رییس جهاد دانشگاهی البرز گفت: اگر به دنبال آن هستیم که جامعه ما در حوزه مباحث اقتصادی توسعه پیدا کند باید به سمتی پیش برویم که بخشی از پایاننامهها تقاضامحور باشند تا بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند و از نگاه علمی صرف فاصله بگیرند.
بخش خصوصی پیشگام در تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه است
وی با بیان اینکه بدون شک بخش خصوصی در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه میتواند موفقتر از بخش دولتی باشد، توضیح داد: باید بپذیریم در این حوزه دغدغهمندیای که در بخش خصوصی وجود دارد، به نسبت بخش دولتی متفاوت است.
این مسئول با تاکید بر اینکه نگاه هزینه فایده ای که در بخش خصوصی وجود دارد در بخش دولتی کمتر است، توضیح داد: بدیهی است میتوان با تقویت ارتباط بخش خصوصی با دانشگاهها و مراکز علمی، پایاننامههای دانشجویی را در راستای نیاز تولید و صنعت بکار گرفت.
وی ابراز کرد: در بخش پایان نامه های کارفرما محور نیز بهتر است بیش از آن که به بخش دولتی متکی باشیم، به بخش خصوصی و صنایع نگاه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته هم بخش خصوصی عملا گرداننده این فضاها از جمله پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد است.
رییس جهاد دانشگاهی البرز باید در مورد جشنواره ملی امیرکبیر نگاهی جامع و کلان ایجاد شود، گفت: اگر بتوانیم از طریق این پایان نامه ها به سمت رفع مشکلات جامعه پیش برویم، شاهد تغییرات زیادی در وجوه مختلف اقتصادی، فرهنگی و ... خواهیم شد.
فیروزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه فرایند برگزاری این جشنواره به دلیل برخی مسائل دو ماه دیرتر از سالهای گذشته آغاز شد، گفت: علی رغم اینکه زمان فراخوان هم یک ماه بود، تناسب طرحها و پایان نامه های ارسالی به هم نریخت و خوشبختانه ۲۳۸ اثر به جشنواره ارسال شد.
وی افزود: پس از داوری آثار در مجموع ۱۹ نفر در مقطع دکتری و ارشد به عنوان برگزیده این جشنواره انتخاب شدند.
انتهای پیام