به گزارش ایسنا، علیرضا مهاجر در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت دهه فجر برگزار شد در پاسخ به این سوال که چرا قیمت پیاز افزایشی شده است؟ گفت: یکی از مشکلاتی که در تولید محصولات کشاورزی داریم بحث صادرات است. طبق قانون مجاز به جلوگیری از صادرات نیستیم و باید اجازه دهیم صادرات انجام شود. وقتی قیمت ارز افزایش مییابد محصولات کشاورزی با قیمت بالایی صادر میشود و قیمت داخلی نیز دچار نوسان میشود. سالهایی نیز داشتیم که صادرات انجام نشد و محصولات روی دست کشاورز ماند.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که صادرات را برنامه محور کنیم تا هر تاجر یا شرکتی که میخواهد محصولی را به هرکجای دنیا صادر کند از قبل برنامهریزی داشته باشد و به صورت کشاورزی قراردادی محصولات برای آنها تولید و بر اساس تولید صادرات انجام شود.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: در قانون صادرات و واردات چنانچه کمبودی داشته باشیم قانون به دولت اجازه داده است که واردات انجام شود که در حال حاضر مقداری پیاز وارد کشور شده است.
در ادامه حسین اصغری - مدیرکل دفتر امور سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی - نیز در این خصوص، گفت: مقداری پیاز وارد کشور شده و در حال حاضر در بندر جاسک است و پس از بررسی سلامت و کیفیت آن وارد کشور خواهد شد.
وی افزود: در شهریور، مهر، آبان پیاز زیادی صادر شد که البته ارز آوری خوبی برای کشور داشت.
اصغری تصریح کرد: باید قبول کرد که کشاورزی مبتنی بر اقلیم است. وقتی بارندگی رخ میدهد برداشت و ارسال محصولات با تاخیر مواجه میشود. خوشبختانه با بهبود شرایط اقلیمی اوضاع بازار بهتر خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور سبزی و صیفی وزارت جهاد تصریح کرد: روزانه برداشت ما در جنوب کرمان به حدود ۳۰۰۰ تن میرسد و برداشت پیاز هرمزگان و سیستان نیز شروع شده است و قطعا برداشت روزانه ۴۵۰۰ تن پیاز نیاز کشور را پاسخ خواهد داد.
انتهای پیام