زنانی که با خودباوری به موفقیت رسیدند

طی ۴۴ سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، بر خلاف دوران منحط رژیم شاهنشاهی که زن ایرانی را همچون زن غربی، جلوه و مظهر هیجانات جنسی قرار داده بود، تلاش شده تا حد امکان از استعداد فکری و توانمندی عظیم زن برای تعالی او و جامعه استفاده شود و این امر در درجه اول در جهت تحکیم بنیان خانواده به عنوان اصل اساسی تعالی جامعه مدنظر قرار گرفته است، یعنی بعد از انقلاب اسلامی، زن مسلمان ایرانی جایگاه اصلی خود را نخست در نهاد خانواده و سپس در عرصه اجتماع بازیافت.

از اینرو در نظام جمهوری اسلامی مسأله جنسیت در خدمت تعالی انسان به کار گرفته شد، نه در خدمت انحطاط بشر و زوال اخلاقی، آن‌گونه که در دنیای غرب مرسوم است. رشد اخلاقی، شخصیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان در نظام جمهوری اسلامی به خوبی روشن است. دشمنان با دستگاه‌های تبلیغاتی و هجمه‌هایشان علیه کشورمان در تلاش‌ هستند به بهانه‌های واهی موضوع پایمال شدن حق زنان را دستاویز قرار دهند و با وقاحت و بی‌شرمی تمام، سعی در تخریب جایگاه متعالی زن در جامعه ایرانی-اسلامی دارند اما خوشبختانه ارتقاء حقوق و کرامت انسانی زنان و توانمندسازی آنها از جمله پیش شرط‌های لازم برای توسعه جامعه اسلامی- ایرانی در تمامی دستگاه‌ها و قوانین مربوطه قید و ذکر شده است بنابراین هجمه‌ها و تبلیغات غربی نتوانسته جایگاه زنان را در نظام جمهوری اسلامی ایران تقلیل دهد و روزبه‌روز زنان در جامعه‌ ایرانی در زمینه‌های مختلف علمی، سیاسی، مدیریت‌های اجتماعی و فرهنگی درخشیده‌اند.

به همین منظور خبرگزاری ایسنا بر آن شد تا نقش و جایگاه زنان پس از انقلاب را با مؤلفه معرفی زنان موفق و نمونه مورد بررسی قرار دهد. 

با درنظر گرفتن استحکام خانواده باید نقش زنان پررنگ‌تر شود

رئیس کانون زنان بازرگان استان همدان گفت: قدرت ریسک پذیری در بانوان کمتر از آقایان است و باید از این ساحل امن فاصله بگیریم، زنان نمادی از هنر آفرینش هستند و دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کرده‌اند، بانوان نیمی از جمعیت فعال جامعه هستند و روی تربیت نیم دیگر جامعه نیز تأثیر مستقیم می‌گذارند. 

دکتر خاطره خانلرزاده با حضور در نشست «نقش و جایگاه زنان پس از انقلاب با مؤلفه معرفی زنان موفق و نمونه» که در دفتر ایسنا برگزار شد، اظهار کرد: فضای فرهنگی جامعه باید تغییر کند و زنان را از فضای محافظه کاری بیرون بکشد و با ایجاد خودباوری در این قشر اصلاح ساختار و بسترسازی ایجاد شود. 

وی با اشاره به اینکه زنان در نهادهای تصمیم سازی جامعه نقشی ندارند، تصریح کرد: باید به جای اینکه انرژی را صرف ایده پردازی کنیم، برای اصلاح ساختار بجنگیم و این باور را در زنان ایجاد کنیم که نتوانستن امکان ندارد و برای رسیدن به هدف تلاش زیادی داشته باشیم. 

خانلرزاده با بیان اینکه علم باید مولد ثروت باشد، مطرح کرد: آینده وامدار مغز است و تفکر درست همیشه راهگشاست، در اصلاح ساختار فرهنگی و با درنظر گرفتن استحکام خانواده باید نقش زنان تعریف و پررنگ‌تر شود و نقش‌های مکمل را با برنامه‌ریزی درست به سرانجام برساند. 

این مدرس دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه استفاده از وقت بسیار مهم است و باید عادت کنیم تعادل در درونمان باشد، بیان کرد: زنان می‌توانند با مدیریت زمان در هر جایی بهترین نسخه خود باشند و تنها باید به خودباوری برسند. 

وی در ادامه با بیان اینکه کانون زنان بازرگان استان همدان به عنوان شعبه استانی در سال ۹۵ تشکیل شد و تاکنون سه دوره انتخاب هیأت مدیره انجام شده است، گفت: در این دوره‌ها بنده به عنوان رئیس کانون انتخاب شدم و در این سال‌ها تمام توان خود را گذاشتم که شناسنامه کاری از زنان استان گردآوری کنم. 

باید به ایجاد خودباوری و فرهنگ ایده‌پردازی برسیم

خانلرزاده اضافه کرد: در کانون زنان بازرگان، هدف توانمندسازی بانوان و بهبود فضای کسب و کار است و طی این سال‌ها متوجه شدیم ظرفیت زیادی در استان به ویژه در حوزه صنایع دستی وجود دارد و تنها باید به ایجاد خودباوری و فرهنگ ایده پردازی برسیم. 

نایب رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری اتاق بازرگانی استان همدان مطرح کرد: استارتاپ در حوزه زنان یا آغاز نمی‌شود یا در آغاز با شکست مواجه می‌شود، علاوه بر این پس از ایده‌یابی باید به دنبال بازارفروش و بازاریابی نیز باشیم چراکه این دو مکمل یکدیگرند و باید آنها را کنار هم قرار دهیم. 

وی با بیان اینکه باید استارتاپ‌ها را احیاء کنیم و به سمت پشتیبانی از ایده‌ها برویم، افزود: پیش از تأسیس کانون، زنان به لحاظ بافت فرهنگی تجربه حضور در نمایشگاه‌های خارج از کشور را نداشتند و کانون متولی نمایشگاه خارج از کشور شد و حضور موفقی نیز در این عرصه داشتیم همچنین به عنوان تجربه از همدان در اکسپو(نمایشگاه جهانی) حضور داشتیم.  

اتاق فکری با حضور همه متولیان امور بانوان در استان تأسیس شود

خانلرزاده در ادامه با بیان اینکه پیشنهاد دادیم اتاق فکری با حضور همه متولیان امور بانوان در استان تأسیس شود، اظهار کرد: همچنین پیشنهاد راه‌اندازی مراکز رشد دانشگاهی و مهارتی و تعریف کسب و کارهای مهارت بنیان و حمایت از آنها نیز مطرح شده است، علاوه بر این پس از جمع‌آوری بانک اطلاعاتی از قسمت‌های مختلف، با شرکت شهرک‌های صنعتی یک کارگروه تشکیل دادیم که حدود ۱۴۰ نفر از زنان عضو آن هستند. 

وی با اشاره به اینکه حوزه‌های پارک‌ علم و فناوری، زنان بازرگان و زنان فعال در حوزه صنایع دستی عضو این بانک اطلاعاتی هستند، افزود: به عنوان نمونه در حال حاضر خوشه پوشاک را آغاز کردیم و روی پوشاک روستای کردآباد کار می‌شود، این روستا با وجود اینکه کارهای شاخصی در حوزه پوشاک انجام می‌دهد اما برند ندارد و همین باعث می‌شود ارزش‌افزوده کارشان نصیب افراد دیگر شود.

مؤسس و مدیرعامل آزمایشگاه کنترل کیفی و تحقیقاتی شیمی تجزیه راد در ادامه مطرح کرد: هر یک از ما در این مسائل سهمی داریم و تنها نباید مطالبه‌گری کنیم بنابراین تا زمانی که از خودمان انتظار حرکت نداشته باشیم، اتفاقی نمی‌افتد و همه چیز را در ابتدا باید از خود آغاز کنیم. 

خانلرزاده با بیان اینکه همدان از نظر جذب سرمایه‌گذاری رتبه چهارم کشور و از لحاظ عملکرد رتبه ۲۸ کشوری را دارد، گفت: این آمار بسیار تأسف بار است و مانع اصلی این اتفاق نیز طولانی بودن بروکراسی اداری در همدان است که سرمایه‌گذاران را فراری می‌دهد.

امروز نقش زنان در جامعه یک ضرورت است

وی درباره نقش و جایگاه زنان پس از انقلاب اسلامی بیان کرد: اگر چه هنوز همه چیز آرمانی نیست اما فضای مناسبی ایجاد شده و زمان رقابت اقتصادی است بنابراین نیاز به مشارکت همه آحاد جامعه است و امروز نقش زنان در جامعه‌ یک ضرورت به شمار می‌رود. 

خانلرزاده با اشاره به اینکه ما به عنوان زن اگر بتوانیم یک خانواده را به درستی هدایت کنیم، در جامعه هم می‌توانیم نقش مؤثری داشته باشیم، افزود: نقش زنان در خانواده انکارناپذیر است و پس از پیروزی انقلاب نیز در کنار این مسئولیت، نقش‌های خوبی برای زنان در جامعه ایجاد شده است، امروز زنان اعتماد به نفس پیدا کردند و به فضایی که مردان تعیین کننده بودند، وارد شده‌اند. 

رئیس کانون زنان بازرگان استان همدان با بیان اینکه چون قانونگذار از جنس زن نبوده، در این حوزه نقص وجود دارد، تصریح کرد: جامعه باید از زنان نقش حمایتی داشته باشد که زنان کارآفرین، فرسوده و خسته نشوند و توان ادامه دادن داشته باشند، از طرفی هنوز زن‌ها در نهادهای تصمیم سازی نقشی ندارند. 

متأسفانه به اتاق فکر ایمان نداریم

یک نویسنده همدانی نیز با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به اینکه در دوران کودکی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم و کتاب‌های مناسب سنم را می‌خواندم، گفت: برای پرورش تخیلم در دوران کودکی مرهون پدرم هستم، او و مادرم به پرورش ما بسیار اهمیت می‌دادند و این موضوع تأثیر زیادی در مسیر زندگی‌ام گذاشت. 

مونا اسکندری با بیان اینکه داستان‌نویسی از کودکی در ذهنم بود و همیشه بهترین زنگ مدرسه زنگ انشاء بود، تصریح کرد: بعدها داستان نویسی برایم جدی شد و عضو کتابخانه آزادی شدم و در جشنواره‌های مختلف نیز شرکت می‌کردم، بعدها که دانشجو شدم نوشتن برایم جدی‌تر شد و تاکنون نیز در ۴۰ جشنواره و در رشته‌های مختلف رتبه کسب کرده‌ام.

وی با اشاره به اینکه بعدها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان استخدام شدم اما وقتی می‌خواستم مادر شوم استعفاء دادم و حرفه داستان نویسی را ادامه دادم، اضافه کرد: در دوره‌های مختلف در نشریات مختلفی مطلب می‌دادم و هم اکنون نیز عضو هیأت تحریریه نشریات معتبری هستم.  

اسکندری ادامه داد: سپس برای نریشن یک فیلم مستند که درباره ۱۱ شهیدی بود که به همدان آمدند، دعوت به کار شدم، کتاب‌های «پنجره نزدیک سقف»، «اشک جمعه»، «عشق هرگز نمی‌میرد» و «بهشت کبوتر مقدس» از جمله آثارم است. 

این نویسنده حوزه دفاع مقدس در ادامه با بیان اینکه متأسفانه ما به اتاق فکر ایمان نداریم، مطرح کرد: روزمرگی برای جامعه ما آسیب جدی است و برای آغاز هر کاری به اتاق فکر نیاز است؛ به عنوان مثال در حال حاضر برای پوشش درمانی هیچ تعریفی نداریم و برای نخستین بار همدان می‌تواند طراح لباس بیمار در کشور شود. متأسفانه هر یک از ما یک سیاره هستیم و نمی‌دانیم چطور باید با هم ارتباط بگیریم.

وی درباره علت گرایشش به حوزه دفاع مقدس بیان کرد: جنگ رابطه تنگاتنگی با خانواده ما و دنیای کودکی من داشت، دفاع مقدس برایم ارزشمند بود و در تاریخ شفاهی می‌دیدم همه کشورها به جنگ به عنوان علم پژوهشی نگاه می‌کنند بنابراین تصمیم گرفتم خاطرات آن روزها را ثبت کنم و لازم دانستم به ثبت خاطرات بپردازم تا خوراکی برای هنرمندان در عرصه‌های مختلف شود.

بانک ایده‌ها باید در همه حوزه‌ها ایجاد شود

اسکندری با اشاره به اینکه فعالیت فرهنگی‌ام زیاد است و منعی برای خود قائل نیستم، اظهار کرد: بانک ایده‌ها باید در همه حوزه‌ها ایجاد شود، از طرفی پس از انقلاب اسلامی ورود به عرصه‌ای که آقایان قوانینش را برقرار کردند، سخت بوده اما این اتفاق رقم خورده است و هر جا که زنان کمرنگ دیده شدند، ریزبینی‌ها دیده نشده اما پس از انقلاب حضور خانم‌ها در مقاطع مختلف رشد خوبی داشته است و اگرچه هنوز هم نگاه سنتی به خانم‌ها وجود دارد اما بسیار خوش‌بین هستیم که اتفاقات بهتری رقم بخورد. 

حضور بانوان در جامعه نباید به بنیان اصلی خانواده ضربه بزند

در ادامه یکی دیگر از بانوان نمونه همدانی در معرفی خود گفت: کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار  کامپیوتر هستم، برنامه‌ نویس، مخترع، دارای ۱۷ مدرک مربیگری، حافظ پنج جزء قرآن کریم، فعال فضای مجازی  و مادر پنج فرزند هستم، قبل از ازدواج در دانشگاه و فنی‌وحرفه‌ای تدریس می‌کردم، سال ۸۸ و بعد از ازدواج از کار بیرون از منزل چشم‌پوشی کرده و خانه‌دار شدم و در کنار خانه‌داری فعالیت اجتماعی را ادامه دادم، در حال حاضر در آستان قدس رضوی و در بحث جمعیت و فرزندآوری و همچنین در بحث فضای مجازی فعالیت دارم.

سمیرا طاهری با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که در آستانه روز مادر امسال در حضور بانوان مبنی اینکه امروز خانم‌ها در مسائل و پست‌های کلیدی کمترین سهم را دارند، افزود: بانوان را باید در پست‌های بزرگتر و جایگاه‌های اجتماعی مهمتر با توجه به ظرفیت و توان آنها قرار دهیم اما طوری نباشد که به بنیان اصلی خانواده ضربه نخورد و مشکلی ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه در فاصله‌ای که بچه‌ها به دنیا می‌آمدند برنامه‌نویسی را تقویت و پنج جزء قرآن را حفظ کردم و دو کتاب در حوزه کامپیوتر نوشتم، مطرح کرد: در سال ۹۸ طرح «شکوه مادری» که اکنون به عنوان «شمین رضوی» تغییر پیدا کرد، برگزار شد، در این طرح مادارنی که بالای سه فرزند و زیر ۴۰ سال سن داشتند، می‌توانستند شرکت کنند و رزومه های خود را ارسال می کردند که من هم شرکت کردم، از همدان ۲۵۰ نفر شرکت کردند که در این بین، بنده به عنوان مادر نمونه انتخاب شدم و از طرف آستان قدس و تولیت، لوح تقدیر دریافت کردم و با هدایایی مادی و معنوی مورد تقدیر قرار گرفتم و پس از آن در حوزه خانواده و فرزندپروری و جمعیت با این مجموعه مقدس فعالیت می‌کنم.

اختراع صندلی ارگونومیک به منظور کاهش کمردرد و زانودرد

این مخترع همدانی خاطرنشان کرد: یک طرحم که اختراع صندلی ارگونومیک به منظور کاهش کمردرد و زانودرد است، ثبت شده و چند طرح نیز در انتظار ثبت دارم، در ثبت اختراع ما موارد زیادی داریم اما مشکل تنها ثبت اختراع نیست بلکه مشکلات تجاری سازی و سپس فروش آن محصول است، در واقع حلقه مفقوده ما در این حوزه شبکه‌های بازاریابی و فروش است که می توان با تشکیل تعاونی‌ها این حلقه های مفقود را به هم نزدیک کرد، از طرفی درست است که نوسانات ارز تأثیر زیادی بر اقتصاد دارد اما باید بپذیریم همه چیز به دلار و ارز مربوط نیست و مدیریت تأثیر زیادی دارد و گاه باید مطالبه کرد که البته ابتدا مطالبه‌گری درست را باید یاد بگیریم؛ منظور از مطالبه صرفاً انتقاد و نداشتن ایده و یا راه حل نیست بلکه مطالبه ای درست است که در کنار نقد به عملکرد، راه حل آن را هم پیشنهاد داد.

وی بیان کرد: بیشتر تمرکزم روی بچه‌ها است و با آنها در زمینه های مختلف کار می کنیم به طوریکه در زمینه قرآنی دو پسرم به ترتیب پنج و سه جزء از قرآن را حفظ هستند همچنین در زمینه های مختلف کامپیوتری از برنامه‌نویسی تا طراحی سایت به بچه ها آموزش می دهم به طوریکه هم در  طراحی سایت و هم در زمینه برنامه نویسی مهارت دارند. بیشترین تمرکزم بر روی این است که آنها را به عرصه  برنامه نویسی، گیم و بازی‌های کامپیوتری وارد کنم تا بتوانند از این طریق درآمدزایی داشته باشند. 

بعد از انقلاب زنان میدان‌های بزرگتری را فتح کردند

طاهری درباره نقش و جایگاه زنان پس از پیروزی انقلاب بیان کرد: بعد از انقلاب دید ابزاری به زنان از بین رفت و به مهارت‌های آنها پرداخته شد، تحصیلات نیز باعث شد آنها پیشرفت کنند و میدان‌های بزرگتری را فتح کردند بنابراین رویش‌های خوبی پس از انقلاب اتفاق افتاده است و برای نسل جدید با وجود امکانات و تکنولوژی های فراوان بیش از پیش راه پیشرفت هموارتر و سریع تر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه امروز باید جامعه را به سمتی ببریم که سازمان‌ها و ارگان‌ها شرایط حضور بانوان به ویژه مادران را در جامعه‌ تسهیل کنند، تصریح کرد: بانوان ما به عنوان نیمی از جامعه باید با توجه به توان و ظرفیت فکری و جسمی حق حضور در فعالیت های اجتماع را داشته باشند اما نکته ای که وجود دارد این است که ما بانوان مسلمان باید با تأسی از الگوی خود حضرت زهرا(س) ابتدا اولویت های خود را تعیین کنیم و براساس آن در راستای اعتلای خود و جامعه گام برداریم. اولویت امروز و تکلیفی که امروز بر عهده بانوان است، مسأله فرزندآوری و جوانی جمعیت است که حضرت آقا هم در این چند ساله در اکثر سخنرانی هایشان عنوان و در مورد جمعیت ابرازنگرانی کرده اند، پس امیدوارم همه عامل به این سخن رهبری باشیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401111611945
  • خبرنگار :