گزارش بازار این هفته ایسنا به بررسی قیمت کالاهای اساسی در بازار قزوین پرداخته و نوسانات قیمت این کالاها را مورد ارزیابی قرار میدهد.
این هفته قیمت هر کیلو مرغ کشتار روز در بازار قزوین ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان بود. همچنین قیمت هر کیلو سینه مرغ ۸۵ هزار تومان و هر کیلو ران مرغ ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان است.
جمعآوری مرغ مازاد از واحدهای تولیدی
حبیبالله اسداللهنژاد، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از جمعآوری مرغ مازاد از مرغداریها جهت جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت مرغ و جبران ضرر مرغداران خبر داد.
وی بیان کرد: حدود ۲ ماه است با کاهش قیمت مرغ، مرغداران در حال ضرردهی هستند، با جمعآوری مرغ مازاد از واحدهای مرغداری قیمت مرغ سیر صعودی به خود میگیرد. در حال حاضر قیمت تمام شده برای تولید هر کیلو مرغ ۴۴ هزار تومان است، در حالی که قیمت خرید مرغ زنده از مرغداریها ۳۸ هزار تومان است. باید مرغهای زنده با شتاب بیشتری از مرغداریها جمعآوری شوند تا قیمت خرید مرغ زنده به ۴۴ هزار تومان برسد.
گوشت گرم وارداتی وارد بازار شد
قیمت گوشت گوسفندی در هفتههای اخیر در بازار قزوین بهشدت در سیر صعودی بوده است، قیمت گوشت در قزوین حتی از قیمت این کالا در پایتخت هم گرانتر است. اکنون قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی بدون چربی در بازار قزوین به حدود ۴۰۰ هزار تومان رسیده و همین امر باعث کسادی بازار قصابها شده است.
قیمت انواع مختلف گوشت در بازار قزوین مطابق نرخ مصوب به این شرح است: گوشت گوساله بیچربی ۲۷۵ هزار تومان، گوشت گوساله با چربی ۲۵۹ هزار تومان، قلوهگاه گوساله ۱۵۰ هزار تومان، گوشت گوسفندی بیچربی ۳۸۰ هزار تومان، گوشت گوسفندی با چربی ۳۶۰ هزار تومان، گوشت گوسفندی مخلوط ۲۸۰ هزار تومان. البته قیمت گوشت گوسفندی مخلوط در بازار قزوین ۳۳۰ تا ۳۴۰ هزار تومان است و با نرخ مصوب همخوانی ندارد.
مسئولین برای کنترل قیمت گوشت گوسفندی تصمیم به عرضه گوشت منجمد و گوشت گرم وارداتی به بازار گرفتهاند و این تصمیم در برخی استانها بهطور کامل و در برخی استانها ناقص اجرا شده است. اما باید بررسی کرد علت افزایش بیرویه قیمت گوشت گوسفندی چه بوده است؟
در حالی که معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت گوشت گوسفندی را در هفتههای اخیر، عدم عرضه دام سبک به بازار و وجود دلالها در حوزه گوشت عنوان کرده، اما بهنظر میرسد یکی از اصلیترین علتهای این افزایش قیمت، افزایش صددرصدی قیمت نهادههای دامی است. عرضه گوشت گرم وارداتی و گوشت منجمد در بازار ممکن است بهطور موقت باعث کنترل قیمت گوشت شود، اما تأثیر آن مقطعی بوده و نمیتوان بهعنوان راهحل بلندمدت روی آن حساب باز کرد. لازم است دولت حمایتهای خود را از دامداران آغاز کند، در غیر این صورت در ماههای آینده، زخم گرانی گوشت مجدداً سر باز میکند و بازار را دچار التهاب خواهد کرد.
اکنون قیمت هر کیلو از انواع گوشت منجمد دولتی در قزوین به این شرح است: ران گوساله و گوسفندی ۱۵۵ هزار تومان، سردست و گردن گوساله ۱۵۰ هزار تومان، راسته ۱۶۰ هزار تومان. همچنین قیمت هر کیلو گوشت گرم وارداتی نیز ۱۸۰ هزار تومان است که توسط فروشگاههای زنجیرهای و مباشرین توزیع میشود.
گرانی انواع ماهی در قزوین
طی هفتههای اخیر قیمت انواع ماهی در بازار قزوین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. گران شدن ماهی باعث میشود این کالای مفید، نسبت به گذشته از سبد غذایی تعداد بیشتری از خانوادهها حذف شود.
قیمت انواع ماهی در بازار قزوین را طی هفتههای گذشته با یکدیگر مرور میکنیم: سفید ۹۵ تا ۱۰۵ هزار تومان، قزلآلا و سالمون ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، شیر نیزهای ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان، حلوا ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان، تن و بیکت ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان، آزاد ۴۰ تا ۵۵ هزار تومان، قباد ۲۸ تا ۳۵ هزار تومان.
اکنون قیمت انواع ماهی در بازار قزوین به این شرح است: سفید ۱۰۰ تا ۱۱۵ هزار تومان، قزلآلا ۱۱۱ تا ۱۲۵ هزار تومان، سالمون ۱۲۰ تا ۱۴۲ هزار تومان، شیر نیزهای ۹۴ تا ۱۱۷ هزار تومان، حلوا ۷۳ تا ۸۵ هزار تومان، تن ۷۳ هزار تومان، بیکت ۶۲ تا ۶۸ هزار تومان، آزاد ۴۸ تا ۶۵ هزار تومان، قباد ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان.
حبوبات هم گران شد
طی روزهای گذشته حبوبات هم از گرانیها جا نماندند و تا حدودی دچار افزایش قیمت شدند.
قیمت انواع حبوبات در بازار قزوین به این شرح است: لوبیا چیتی ۶۵ تا ۷۸ هزار تومان، لوبیا کشاورزی ۷۵ تا ۷۸ هزار تومان، عدس ۴۸ تا ۶۵ هزار تومان، نخود ۵۰ تا ۶۵ هزار تومان، لوبیا سفید ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان، لوبیا چشمبلبلی و لوبیا قرمز ۴۵ تا ۵۵ هزار تومان، ماش و لپه ۴۴ تا ۵۰ هزار تومان.
قیمت برنج در ثبات نسبی است
پس از آنکه قیمت برنج هندی در هفتههای گذشته افزایش یافت، دیگر قیمت برنج تغییری نکرده و تاکنون در ثبات بوده است.
قیمت انواع برنج در قزوین به این شرح است: حسن سرا ۱۳۵ هزار تومان، زرد دم ۱۱۳ هزار تومان، هاشمی ۱۰۰ هزار تومان، طارم و فجر ۷۵ هزار تومان، شیرودی ۶۲ تا ۷۵ هزار تومان، عنبربو ۶۳ تا ۷۰ هزار تومان، خوشپخت ۳۶ تا ۵۳ هزار تومان، شمشیری ۵۲ هزار تومان، هندی ۳۸ هزار تومان.
قیمت انواع میوه در قزوین
قیمت انواع میوه در بازار قزوین به این شرح است: موز ۵۰ تا ۶۷ هزار تومان، انار و به ۲۵ تا ۴۵ هزار تومان، کیوی ۱۵ تا ۳۷ هزار تومان، سیب و لیموشیرین ۱۵ تا ۳۵ هزار تومان، گلابی و خیار ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، نارنگی ۱۰ تا ۲۷ هزار تومان، پرتقال ۸ تا ۲۵ هزار تومان.
افزایش تعرفه صادرات پیاز و کنترل بازار داخل
ایران با تولید سالیانه سه میلیون تن پیاز، در جایگاه هفتم تولید این محصول در دنیا قرار دارد. با این حال، در روزهای اخیر قیمت پیاز در بازار قزوین به ۴۰ هزار تومان رسیده و مردم از این موضوع گلایهمند هستند که چرا باید قیمت یک کالای تولید داخل که نیاز روزانه مردم است، شاهد چنین افزایشی باشد. بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی، دلیل افزایش قیمت پیاز در روزهای اخیر صادرات این محصول و تغییر فصل بارندگی در جنوب کشور بوده است. در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود ۱۵۷ هزار تن پیاز به کشورهای عراق و پاکستان صادر شده است و در سال گذشته در مجموع صادرات این محصول ۴۱۰ هزار تن بوده است.
شاهپور علاییمقدم، معاون وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص اظهار کرد: تعرفه صادراتی پیاز ۱۸۰ درصد ارزش پایه صادراتی شده است. قبلاً پیاز با تعرفه ۱۰۰ درصدی صادر میشد، اما چون تفاوت قیمت داخل و خارج از کشور زیاد بود و این تعرفه عدد ناچیزی در صادرات محسوب میشد، تعرفه صادرات این محصول افزایش یافت و به ۱۸۰ درصد ارزش پایه صادراتی رسید. امیدواریم با این تعرفه ۱۸۰ درصدی بازار پیاز تنظیم شود.
قیمت انواع صیفی و سبزی در بازار قزوین به این شرح است: پیاز ۲۵ تا ۴۰ هزار تومان، سیبزمینی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، گوجهفرنگی ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان، چغندر ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان، شلغم ۸ تا ۱۰ هزار تومان، هویج ۸ هزار تومان، بادمجان ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، کدو ۱۵ تا ۲۲ هزار تومان، نارنج ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان، فلفلدلمه ۳۵ هزار تومان، ترب ۱۰ هزار تومان، سیر ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان، لیموترش سنگی ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان، قارچ ۶۰ هزار تومان، لوبیاسبز ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان، برگکلم ۶ تا ۷ هزار تومان، گلکلم ۱۳ هزار تومان، کاهو ۱۶ تا ۱۸ هزار تومان، کلمبروکلی ۱۶ هزار تومان، کرفس ۱۲ هزار تومان.
به گزارش ایسنا، با توجه به قرار گرفتن به ایام منتهی به نوروز و نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، لازم است بر بازار کالاهای اساسی نظارت و کنترل بیشتری صورت گیرد تا در این ایام بازار دچار کمبود کالاهای اساسی یا افزایش قیمت بیرویه کالاها نشود و مردم بیش از پیش در فشار اقتصادی قرار نگیرند.
انتهای پیام