حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین صغیرا در گفتوگو با ایسنا درخصوص سیره رفتاری، اخلاقی و عملی امام علی(ع)، اظهار کرد: ایشان یک نمونه کامل از انسانیت هستند که خداوند متعال او را برای هدایت بشر آفرید و تمام حقایق علمی، معنوی و... عالم را نیز در وجود این حضرت قرار داد بنابراین هر انسانی که در این دنیا زندگی میکند و وجدان بیدار دارد اعم از مسلمان و غیرمسلمان و یا شیعه و غیر شیعه میتواند امیرالمومنین(ع) را به عنوان الگو و پیشوای خود قرار دهد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: تنها حکومتی که پس از پیامبر اکرم(ص) زیر سایه اهل بیت عصمت و طهارت شکل گرفت حکومت حضرت علی(ع) بود که مدت کوتاهی نیز داشت و تنها پنج سال به طول انجامید، همین موضوع تشکیل حکومت توسط امام علی(ع) یکی از مهمترین بعدهای زیست اجتماعی ایشان به شمار میآید.
وی ادامه داد: اگر به فرمایشات حضرت امیرالمومنین(ع) دقت کنیم درمییابیم بخش اعظمی از سفارشات ایشان درخصوص زندگی اجتماعی بوده و در این فرمایشات حضرت اصول زندگی اجتماعی را برای انسانها اعم از حکمرانان، مسئولان، رهبران جامعه و... مشخص کرده است بنابراین تمامی افراد جامعه برای داشتن یک زندگی اجتماعی صحیح باید توجه ویژهای به سخنان و سفارشات امام علی(ع) داشته باشند.
صغیرا عنوان کرد: پیامبر اکرم(ص) در خطبه غدیر درمیان ۱۲۰ هزار جمعیت آن زمان که تعداد کمی نیست فرمود "هرکس که من مولای او هستم علی مولای او است" و این یعنی تمامی فضایل، علوم، معارف و تمامی مواردی که مربوط به پیامبر اکرم(ص) بود در حضرت علی(ع) نیز وجود دارد درواقع میتوان گفت برای هدایت جامعه یک الگوی به تمام معنا نیاز است و این الگو توسط پیامبر اسلام برای تمامی انسانها معرفی شده است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید "مردم به تنهایی نمیتوانند الگو و یا رهبر جامعه خود را مشخص کنند" و این موضوع به این علت است که در جامعه افراد گوناگون با افکار متفاوت بسیاری وجود دارد و رهبری آن به فردی نیازمند است که به تمامی افکار و نظرات عالم باشد و سیطره علمی داشته باشد و به همین علت نیز امام علی(ع) توسط پیامبر اکرم در مقاوم ولایت معرفی شد و همین موضوع نیز بیانگر بعد اجتماعی زندگی امیرالمومنین(ع) است.
وی تصریح کرد: در فرمایشات حضرت زهرا(س) نیز آمده است که "علی همانند کعبه است" منظور از این سخن این است که مردم باید به سوی حضرت علی(ع) حرکت کنند، در زیارت جامعه کبیره نیز بیان شده است که "تمام خصوصیات عالم، معارف و... به حضرت علی(ع) ختم میشود" و این یکی از ویژگیهای بسیار مهم امام علی(ع) محسوب میشود.
صغیرا با اشاره به حکومت امیرالمونین(ع) و ویژگیهای منحصر بفرد آن، یادآور شد: این حضرت زمانی که قصد دارد مالک اشتر را به ولایت مصر منصوب کند نامهای برای او مینویسد و مسائل بسیار مهم و کلیدی را درخصوص مدیریت جامعه بیان میکند برای مثال تاکید بسیاری به مالک دارد تا پس از حاکم شدن از نظرات و مشورت سایرین بهرهمند شود اما مواظب باشد این مشورت موجب سردرگمی وی نشود بلکه با استفاده از نظرات مردم و با توکل بر خدا نظر خود را اعلام میکند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: در سفارش امام علی(ع) به مالک اشتر ویژگیهای یک حکومت مردم سالار مشخص میشود یعنی پس از دریافت نظرات مردم لازم است نظر حاکم شرع اعمال شود البته این حاکم نیز دارای ویژگیهایی است و منظور هر حاکمی نیست و درحقیقت باید تمامی مردم در قضیه اجتماع دخالت داشته باشند و نظرات تمامی آحاد جامعه دریافت شود.
وی افزود: خوشبختانه در ایران نظامی بر پایه حکومت اسلامی شکل گرفته است و در راس آن نیز حاکم ولی فقیه قرار دارد و چنین حکومتی که تصمیم دارد در مسیر حکومت علوی حرکت کند نیازمند تدبر بیشتر در فرمایشات حضرت علی(ع) است و یکی از سفارشات ایشان به مسئولان نظام اسلامی نیز همین دریافت نظرات مردم است البته این موضوع بارها نیز توسط امام خمینی(ره) همچنین مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.
صغیرا ادامه داد: اگر ما قصد داریم در بعد اجتماعی به فرمایشات و سفارشات امام علی(ع) عمل کنیم در ابتدا باید با مردم بودن را سرلوحه کار قرار دهیم یعنی مسئولان نباید جدا از مردم و در خانههای فاخر یا میزکارهای خارج از عرف قرار بگیرند، خوشبختانه در دولت فعلی شاهد هستیم مسئولان از مردم سرکشی میکنند و از نزدیک پای درد و دل آنها مینشینند و این با مردم بودن یک خصوصیت علوی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به روایتی از امام علی(ع)، عنوان کرد: در هنگام تقسیم بیتالمال میان مردم امام علی(ع) دو رکعت نماز خوانده و خطاب به اموال موجود در بیتالمال میفرمودند "بروید و غیر از من را فریب دهید" منظور حضرت از این حرف این است که من فریب شما را نمیخورم و پس از آن امیرالمومنین(ع) بیتالمال را بین تمامی اقشار جامعه به صورت مساوی تقسیم میکردند بنابراین توجه به مرحله الهی کارها نیز بسیار مهم است یعنی اگر انسان پیش از انجام هرکاری رضایت خداوند را در نظر بگیرد نباید در فکر کسب منفعت خود باشد.
انتهای پیام