به گزارش ایسنا، به نقل از یورو نیوز، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا این وعده را در جریان سفر به کییف و دیدار با مقامات رسمی اوکراین از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری این کشور داد.
روز پنجشنبه هیئتی از اتحادیه اروپا وارد کییف شدند تا علاوه بر دیدار با همتایان اوکراینی خود، همکاریهای خود را تعمیق کنند.
فون در لاین در حالیکه کنار زلنسکی ایستاده بود، گفت: روسیه بهای سنگینی را به خاطر تحریمهای اعمالشده میپردازد. تحریمهای ما اقتصاد این کشور را فرسایش میدهد و آن را یک نسل به عقب پرتاب میکند. در ۲۴ فوریه ۲۰۲۳ درست در یک سالگی حمله روسیه به اوکراین، قصد داریم "دهمین بسته تحریمها" علیه مسکو را وضع کنیم. ما ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را مجبور میکنیم تا بهای این "جنگ بیرحمانه" را پرداخت کند.
وی جزئیاتی را درخصوص این بسته تحریمی و اینکه شامل چه مواردی خواهد بود، ارائه نداد.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی از اتحادیه اروپا خواست تا "فشار مالی" را علیه کرملین افزایش دهند.
وی گفت: به نظر ما، سرعت تحریمها در اروپا کمی کاهش یافته است و در این حال، مسکو سازگاری و مقاومت خود را در برابر تحریمها افزایش میدهد. ما خواستار افزایش تحریمها علیه روسیه هستیم.
روز گذشته اتحادیه اروپا اعلام کرد که برای کمک به اوکراین، یک بسته کمک مالی چند میلیارد دلاری را همراه با امکاناتی برای آموزش نیروهای نظامی اوکراینی و برقراری دهمین رشته تحریمهای مالی و اقتصادی علیه روسیه در نظر گرفته است.
از دیگر کمکهای اتحادیه به اوکراین، افزایش صادرات برق به این کشور است. حملات مداوم روسیه به شبکه برق اوکراین خسارات گستردهای به بار آورده و با وجود تلاش مهندسان اوکراینی برای ترمیم خرابیها، اکثر نقاط این کشور به خصوص مناطق شرقی با کمبود برق مواجه هستند.
از ماه اکتبر و آغاز فصل سرما در اوکراین، روسیه برای افزایش فشار بر غیرنظامیان و وادار کردن اوکراین به تسلیم همزمان با پیشروی نظامی نیروهای اوکراینی در جبهه جنگ، حمله به تاسیسات غیرنظامی و به خصوص شبکه برق را شدت بخشیده است.
در عین حال، با ادامه حملات، تجربه بیشتر اوکراین و امکانات دفاعی بهتری که غرب در اختیار آن کشور قرار داده کارآیی تهاجم روسیه به تاسیسات برق را به طرز قابل توجهی کاهش داده است.
به نقل از بی بی سی، در حالی که حملات روسیه به زیرساختهای غیرنظامی اوکراین به خصوص شبکه برق این کشور ادامه دارد، ولودیمیر زلنسکی، میزبان روسای شورای اتحادیه اروپا و کمیسیونهای اتحادیه است.
از زمان حمله روسیه به اوکراین، این کشور عضویت در اتحادیه اروپا را با جدیت دنبال میکند و زلنسکی در آستانه نشست امروز گفت امیدوار است گفتوگو برای پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا در سال جاری آغاز شود.
اوکراین رسما تمایل خود برای پیوستن به اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد. فرآیند عضویت کشورها در اتحادیه اروپا معمولا طولانی است اما در پی حمله روسیه به اوکراین، این روند به طرز چشمگیری سرعت گرفت.
پیش از این، مقامات اتحادیه با اشاره به شرایط عضویت در این اتحادیه، گفته بودند که روند رسیدگی به درخواست اوکراین و حرکت آن کشور به سوی انطباق با این شرایط زمانبر است و به سرعت انجام نمیگیرد.
در عین حال، اتحادیه اروپا امکان قرار دادن تسهیلات و امکانات ویژه در اختیار اوکراین را مطرح کرده که از جمله شامل دسترسی بهتر محصولات تولیدی آن کشور به بازارهای اتحادیه و برخورداری از کمکهای اقتصادی و مالی است.
ولادیمیر پوتین در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ حمله به اوکراین را با هدف "نازی زدایی" و جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو آغاز کرد؛ حملهای که روسیه خود آن را "عملیات ویژه نظامی" نامیده است و باعث شده که غرب واکنشهای مختلفی نسبت به این مساله نشان دهد و "شدیدترین تحریمها" را علیه روسیه اعمال کند. از طرفی، روسیه هم در "اقداماتی تلافیجویانه" تحریمها و ممنوعیتهایی را علیه ایالات متحده، کشورهای غربی و کشورهای اتحادیه اروپا اعمال کرده است.
انتهای پیام