دکتر مسعود گنجی در افتتاحیه هفتاد و یکمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور که امروز (۱۲ بهمنماه) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان، دارای ماموریتهایی است که اولین و مهمترین آن کمک به دانشجویان مستعد کمبضاعت است که در قالب وامهای دانشجویی و کمک بلاعوض انجام میشود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اگر به خوابگاهی از سوی صندوق رفاه کمک میشود برای کمک به دانشجویان مستعد کم بضاعت است؛ با وجود اینکه محدودیت منابع داریم تا آنجا که توانستهایم کاری کردهایم که شرمنده دانشجویانی نشویم که دانشگاهها معرفی میکنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم گفت: براساس قانون، صندوق رفاه به صورت مستقیم حق ساخت خوابگاه را ندارد اما برای تسریع ساخت خوابگاهها کمک خواهد کرد یا اینکه اگر وامی گرفته شده در آنجا نیز میتواند برای بازپرداخت سود وام صندوق کمک کند اما متاسفانه این موضوع در قانون بودجه امسال دیده نشده است با این حال در این خصوص تلاش میکنیم تا اگر دانشگاهی قصد ساخت خوابگاه داشته و وام گرفته است، بتواند برای بازپرداخت سود از صندوق کمک بگیرد.
گنجی عنوان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱، این چند مورد وجود داشت؛ در تبصره سه، ۲ میلیارد یورو فاینانس وجود داشت اما متاسفانه هیچ دانشگاهی نتوانست از آن استفاده کند و صندوق رفاه نیز نتوانست برای این مساله کاری کند در حالی که حتما باید توسط دانشگاهها پیگیری میشد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم گفت: در بند د تبصره ۷ نیز ۲ هزار میلیارد اوراق مالی آورده شده بود که یک هزار میلیارد آن زنده شد اما به صورت نقدی است. بند الف تبصره ۹ قانون بودجه نیز یارانه و تسهیلات بانکی در نظر گرفته است و تا ۲۵ میلیارد برای دانشگاههایی که تقاضا دادهاند و شرایط لازم را داشتهاند موافقت شد و امسال شش دانشگاه از آن استفاده کردند. در قانون چنین پتانسیلهایی وجود دارد و احتمالا برای بودجه سال آینده نیز وجود خواهند داشت.
گنجی عنوان کرد: از نظر سازمان برنامه و بودجه، ۱۶ درصد بودجه مربوط به تغذیه میشود یعنی ۱۶ درصد از بودجه کل دانشگاه در اختیار معاونت دانشجویی قرار داده میشود. نمیتوان گفت بودجه کم است و اگر نمیتوان حقوق را داد، برای این مساله دیگر باید با سازمان برنامه و بودجه رایزنی کرد نه اینکه اول حقوق و مزایا را پرداخت کنید و آنچه که ماند در این بخش پرداخت شود. اگر ۱۶ درصد بودجه در اختیار برای معاونت دانشجویی کنار گذاشته شود، در این حوزه دیگر نباید مشکل داشته باشند اما متاسفانه در عمل این گونه نیست.
وی در خصوص پرداخت وامهای دانشجویی نیز گفت: بند ب تبصره ۱۷ در مورد کمک به اجرای قانون جوانی جمعیت است؛ ۳۰۰ میلیارد تومان به زودی در اختیار دانشگاهها قرار خواهد گرفت تا خوابگاهسازی کنند و ما نیز ۸۰۰ میلیارد تومان برای وام ودیعه مسکن برای دانشجویان قرار خواهیم داد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویی با اشاره به انتظارات صندوق رفاه دانشجویی از دانشگاهها عنوان کرد: با بیش از ۱۲۰ دانشگاه قرار بستهایم اما متاسفانه تعدادی از آنها به قرارداد عمل نکردهاند.
وی افزود: به تعهدات برای ارتقای خوابگاهها و آشپزخانهها عمل کنید. از معاونتها خواهیم خواست که اعلام کنند کدام خوابگاهها در تابستان نیاز به تعمیر و تجهیز دارند و هر دانشگاه میتواند حداکثر دو خوابگاه یا سلف سرویس معرفی کند. تا اول مهر دانشگاههایی که به تعهدات عمل کردهاند، اعتبار را دریافت میکنند.
گنجی در مورد تسهیلات دانشجویی عنوان کرد: در نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به میزان ۳۲۷ میلیارد تومان به بیش از ۹۳ هزار دانشجو و در نیمسال دوم ۲۹۰ میلیارد تومان برای ۹۰ هزار نفر پرداخت شد. در نیمسال اول ۱۴۰۲-۱۴۰۱، با وجود همه مشکلات مالی که در امور رفاهی داشتیم ۵۴۳ میلیارد تومان به بیش از ۱۲۲ هزار دانشجو وام پرداخت شده است. اعتبار در این خصوص در یک ترم نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است؛ در صورتی که درآمد اختصاصی ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است اما با تدابیر اندیشیده شده وام را دو برابر کردیم.
انتهای پیام