حجتالاسلام ابراهیم کلانتری چهارشنبه ١٢ بهمن در نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور با موضوع «واکاوی اغتشاشات ۱۴۰۱، علل، عوامل و راهکارهای مقابله» که همزمان با نخستین روز از دهه مبارک فجر در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد، بیان کرد: این نشست به دلیل حاکمیت بیماری کرونا با دو سال وقفه مواجه شد و نهایتا امسال به میزبانی حرم مطهر شاهچراغ(ع) به صورت حضوری در دستور کار قرار گرفت.
او ادامه داد: معمولا این نشست سالی حداقل یک بار به ویژه در ایامالله دهه فجر برگزار میشود. سال گذشته هم ١٥ جلسه مجازی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اجرایی شد.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) اضافه کرد: این گردهمایی در قالب نشست اجرایی شده نه همایش، چرا که معتقدیم همایش به شکل اجباری برگزار میشود و معمولا نتیجه چندانی هم حاصل نمیشود.
کلانتری همچنین هدف از برگزاری این نشست را تبادل تجارب آموزشی و پژوهشی در حوزه انقلاب اسلامی، ارائه راهکار ارتقاء و تاثیر گذاری دروش معارف انقلاب در دانشگاهها، تجزیه و تجلیل ماهیت، علل و راهکارها مقابله با اغتشاشات پاییز امسال و نهایتا هم اندیشی اساتید کشور در چگونگی نقش آفرینی موثر در جهاد تبیین ذکر کرد.
او خاطرنشان کرد: به برکت پیروزی انقلاب، عرصه وسیعی در دنیا ایجاد و نشستهای علمی و پژوهشی گوناگون برگزار و کتابها و مقالات زیادی پیرامون انقلاب تدوین تالیف شد و تا امروز این مسیر تداوم یافته است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی با بیان اینکه شاید بتوان گفت که هیچ انقلابی در دنیا حتی انقلابهای بزرگ این همه ذهن های اندیشمندان را به خود جذب نکرده و این از افتخارات انقلاب اسلامی محسوب میشود، عنوان کرد: به تعبیر اندیشمندان علوم سیاسی، انقلاب اسلامی ایران، بزرگترین انقلاب مردمی جهان به شمار میرود.
کلانتری همچنین یکی از مهمترین و سخت ترین دروس دانشگاهی را درس انقلاب اسلامی عنوان و اضافه کرد: درس انقلاب اسلامی، در متن زندگی مردم وجود دارد، چون انقلاب یک چشمه جوشان و همیشه ساری و جاری است.
او ادامه داد: این انتظار بیشتر متوجه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و معاونت آموزشی است که راهکاری ارتقاء و تاثیر گذاری دروش معارف را بررسی و راهکارها را به اساتید تحویل دهند.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با اشاره به تجزیه و تجلیل ماهیت، علل و راهکارها مقابله با اغتشاشات پاییز امسال به عنوان یکی از اهداف برگزاری نشست متبوع، گفت: چنین هجمهای در تاریخ انقلاب بی سابقه بوده است؛ اگرچه با فتنههای متعددی طی این چهار دهه مواجه بودیم اما پیچیدگی هیچ کدام به فتنه امسال نرسید.
کلانتری این فتنه را به مثابه یک جنگ ترکیبی و هجمه طراحی شده به تمام معنا توصیف و خاطرنشان کرد: جبهه استکبار در مقابل انقلاب اسلامی تمام آبرو، حیثیت و امکانات خود را در این فتنه برای مقابله با انقلاب اسلامی به کار گرفت اما نهایتا واکنشی که در جامعه اسلامی به این فتنه عظیم ایجاد شد و بی اعتنایی به هجمههای رسانهای، نشان داد که انقلاب ریشه در اعماق دلها، ایمان و باورهای ملت مسلمان ما دارد.
او با تاکید بر اینکه باید یک کالبدشناسی جدی در این باره انجام شود و در ترم جدید دانشگاهپها مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: اگر قرار باشد توطئهها خنثی شود، راهکارش جهاد تبیین است؛ جهاد تبیین، راه درمان کشور و در واقع کلیدی است که اگر به درستی انجام شود سایر جهادها به نحو احسن دنبال میشوند.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی اضافه کرد: جهاد تبیین یک واحب عینی فوری است که از سوی مقام معظهر رهبری بر دوش تک تک ما گذاشته شده است.
کلانتری همچنین به چرایی برگزاری این نشست در شیراز و حرم مطهر احمد بن موسی(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: در جریان فتنه اخیر یکی از مراکزی که مورد هجمه دشمن قرار گرفت و تعدادی مظلومانه به شهادت رسیدند، این حرم مطهر بود.
او افزود: در جریان این حادثه تعدادی از هموطنان که قطعا انتخاب شدگان خداوند بودند به درجه رفیع شهادت نائل شدند.مقام معظم رهبری چندین بار از ابعاد مختلف در خصوص این حادثه مصیبت بار سخن گفتند و در همین راستا بسیاری از نشستهای کشوری در حرم مطهر برگزار شده است.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) در خاتمه ضمن ابراز امیدواری از خروجی مطلوب این نشست، اعلام کرد که این نشست به همت دانشگاه شیراز، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دانشکده معارف دانشگاه تهران، دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی تهران و صدا و سیمای فارس برگزار شده است.
انتهای پیام