مریم کوشکی امروز یازدهم بهمن ماه با اشاره به هفته ملی مبارزه با سرطان اظهار کرد: پویش ملی مبارزه با سرطان از هشتم تا پانزدهم بهمن با هدف تلاش برای حفظ جان انسانها از میلیونها مرگ و میر قابل پیشگیری به واسطه بروز انواع سرطان اجرا میشود.
وی با بیان اینکه شعار این پویش «فاصلهها را کم کنیم» نامگذاری شده و این امر فرصتی است تا با اجرای برنامههای آموزشی، ترویجی و غربالگری در سطوح بهداشتی بتوانیم گام موثری در راستای کنترل این بیماری برداریم، تصریح کرد: سالانه ۱۶ میلیون مرگ زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر زیر ۷۰ سال در جهان داریم که ۲۷ درصد آن ناشی از سرطان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۹، پنج مورد از شایعترین سرطانها در بین مردان شامل پروستات، روده بزرگ، مثانه، ریه و معده و در بین زنان، سرطانهای پستان، روده بزرگ، رحم، دهانه رحم و لوسمی هستند.
کوشکی بیان کرد: مهمترین و شایع ترین سرطانها در ایران، سرطان پوست، پستان (در زنان)، پروستات (در مردان) و روده بزرگ در هر دو جنس هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین دلایل افزایش بروز سرطان در ایران و جهان، افزایش امید به زندگی و تعداد سالمندان است و تحولات اقتصادی و صنعتی شدن جوامع نیز باعث تغییراتی در شیوه زندگی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه بیش از ۴۰ درصد مرگ های ناشی از سرطان با تغییر سبک زندگی و اجتناب از عوامل خطر اصلی قابل پیشگیری هستند، خاطرنشان کرد: عوامل خطرساز قابل پیشگیری از سرطان شامل مصرف سیگار، افزایش وزن و چاقی، رژیم غذایی نادرست شامل مصرف زیاد نمک و گوشت قرمز و چربی و مصرف کم میوه و سبزی ها و کمتحرکی هستند.
کوشکی با بیان اینکه دودهای داخل منزل ناشی از احتراق ناقص سوختهای جامد، اشعههای مضر و غیر یونیزان خورشید (uv)، آلودگی هوا نیز از دیگر عوامل خطرساز قابل پیشگیری از سرطان هستند، گفت: با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به سرطان، برنامهریزی به منظور کنترل سرطان با محورهای پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان صحیح و مراقبتهای تسکینی ضروری هستند.
انتهای پیام