به گزارش ایسنا، مهدی الیاسی در نشست کشت و صنعتهای بزرگ با محوریت بهرهوری و تبیین نظام مالی که در محل ساختمان معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری برگزار شد، با اشاره به سابقه تدوین قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات در سال ۱۳۸۹، افزود: از آن زمان تاکنون شرکتهای دانشبنیان نه تنها رشد چشمگیری داشتهاند، بلکه گردش مالی زیادی را نیز تجربه کردهاند.
وی ادامه داد: با رشد این شرکتها نیاز بود تا قوانین جدیدی بر اساس شرایط موجود تدوین شود و قانون جهش تولید دانشبنیان نسخه تکامل یافته قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان است و این قانون میتواند اتکا به توان داخلی و شرکتهای دانشبنیان را بیش از گذشته افزایش دهد و قادر خواهیم بود اثرات این شرکتها را در اقتصاد دانشبنیان شاهد باشیم.
الیاسی با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان توان تشکیل یک زنجیره تولید را ندارند، ادامه داد: مشارکت در سرمایهگذاری و انجام تحقیق و توسعه در بنگاههای بزرگ ذیل قانون جهش تولید دانشبنیان اجرایی شده و میشود و این امر میتواند تولیدات دانشبنیان را به بازار برساند.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به حمایتهای ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان، گفت: براساس قانون جهش تولید دانشبنیان ضمانتنامههایی که صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها ارائه میدهد مانند سند بانکی عمل میکنند، ضمن آنکه معاونت علمی در راستای تجاریسازی محصولات به شرکتهای دانش بنیان کمک میکند.
در این نشست همچنین علیرضا خاکدامن، سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات، چالشها، انتقادات و پیشنهادات شرکتها و فناوران فعال در حوزه کشت و صنعت و امنیت غذایی، گفت: معاونت علمی برای حل این مشکلات قصد دارد از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در مجموعههای دانشبنیان، استفاده و چالشها را با راهکارهای فناورانه و دانشبنیان حل کند.
وی افزود: معاونت علمی در دوره جدید قصد دارد یک دولت کوچک ایجاد کند تا همراستا، همقدم و همفکر با دولت، برای رفع برخی مشکلات گام بردارد. چون ما معتقدیم که دولت به دلیل حجم بالای کارها و مشکلات موجود نمیتواند برای رفع برخی چالشهای حوزه علم و فناوری ورود و چارهسازی کند؛ اما اگر معاونت علمی بتواند با پر کردن خلاهای موجود و کمک گرفتن از شرکتهای دانشبنیان این کار را انجام دهد، قطعا اتفاقات خوبی در کشور خواهد افتاد.
خاکدامن ادامه داد: کلان مسائلی در کشور وجود دارند که میتوان با راهحلهای دانشبنیانی آنها را پاسخ داد. این اتفاق در همه عرصههای فناورانه قابل تسری و عملیاتی شدن است و از دستاوردهای آن هم دولت منتفع خواهد شد، هم شرکتهای دانشبنیان و فناوران توانمند کشور.
سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با ذکر مثالی این نقشه راهبردی را اینگونه توضیح داد که مثلا یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی ایجاد ۱۰۰ هزار هکتار گلخانه است که معاونت علمی میتواند با ورود به این موضوع، به ایجاد شهرک گلخانهای الگویی با استفاده از توان دانشبنیانها اقدام کند. در این مسیر هم از مجموعههای دانشبنیان بخواهد که نیاز موجود را به هر شکلی که میدانند به پاسخهای فناورانه متصل کنند.
خاکدامن با اشاره به اینکه تامین منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به زودی محقق خواهد شد، گفت: با کمک این تبصره که درخصوص اجازه شرکتها و سازمانهای توسعه تابعه برخی وزارتخانهها برای کمک به سرمایهگذاری در برنامههای تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، حمایت از ساخت داخل و طرحهای توسعهای توسط بخشهای خصوصی و تعاونی است، قطعا این اقدامات شتاب خواهد گرفت.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات معاونت علمی حمایت از قراردادهای خرید تضمینی شرکتها است که میتواند در توسعه بازار فناورانه کشور مؤثر باشد.
انتهای پیام