محمد وحیدی، نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه اعتبارات تملک دارایی خراسان شمالی در سال ۱۴۰۲ افزایش مییابد، اظهار کرد: اعتبارات هزینهای استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۵ درصد افزایش یافت که پیش بینی دولت برای این برنامه در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ افزایش ۴۰ درصدی خواهد بود.
وی با بیان اینکه اعتبارات تملک دارایی و سرمایهای استان بر اساس شاخصها توزیع میشود، گفت: این شاخصها ۱۱۲ سرفصل دارد که اعتبارات براساس این سرفصلها توزیع میشود و نسبت استانها و عملکرد ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در این سرفصلها مشخص خواهد شد.
نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در اعتبارات حوزه تملک دارایی، خراسان شمالی در سال ۱۴۰۱ رتبه هجدهم را داشته که این عدد برای سال ۱۴۰۲ به رتبه ۱۷ ارتقا یافته است.
عضو فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی افزود: در سهم بودجههای ملی از پروژههای مصوب کمیسیون ماده ۲۱ و یا پروژههای سفرهای دولت باید استفاده کرد تا اعتبارات جدید تزریق شود. در این خصوص خراسان شمالی در جایگاه ۲۷ و ۲۸ است.
وی با بیان اینکه ۳ مرحله تصویب، ابلاغ و تخصیص مراحل اعتباری به حساب می آید، تصریح کرد: تصویب قانونی، کلانی، استانی و سپس ابلاغ به دستگاههای اجرایی و در مرحله آخر تخصیص اعتبارات جزو مراحل اعتباری است.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: مجموع اعتبارات پروژههای عمرانی استان در سال۱۴۰۱، حدود ۲۲ درصد تخصیص دارد البته یک مرحله تخصیص وارد استان شده ولی به دلیل اینکه بین دستگاهها توزیع نشده ما درصد توزیع استانی برای آن نداریم.
وحیدی ادامه داد: این عدد تا پایان سال در حال جابهجایی و افزایش و برای پروژههای مختلف نیز متفاوت است؛ به طور مثال پروژههای سفر دولت در اولویت قرار دارد و پروژههایی که دستگاهها معرفی میکنند اگر اولویت آن در استان تصویب نشود درصد تخصیص آن پایین خواهد بود.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی پشتیبان دولت به شمار میرود، افزود: صندوق توسعه ملی مجموعهای است که فروش درآمدهای سالانه نفت به میزان ۴۰ درصد در آن ذخیره میشود تا برای پروژههای خاص و حساس کشور هزینه شود.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در پایان سال جاری وضعیت کشور در حوزه توزیع اعتبارات پروژههای تملک و دارایی مطلوب است و این مطلوب بودن در خراسان شمالی بستگی به عملکرد مدیران استان دارد.
وی بیان کرد: با فعال شدن کمیتههای برنامه ریزی در سطح شهرستانهای استان، عملکرد میزان جذب اعتبارات افزایش خواهد یافت.
نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس به پروژههای سفر رئیس جمهور به استان اشاره کرد و گفت: با همافزایی بیشتر بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دستگاههای اجرایی و پیگیری جلسات مستمر در تهران، سهم استان در پروژهها را افزایش خواهیم داد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح ساختار بودجه کشور نیز گفت: توزیع عادلانه اعتبارات در استانها انجام خواهد شد تا استانهای کمتر برخوردار نیز سهم عادلانهای دریافت کنند به طوری که برای خراسان شمالی اعتبارات بیشتری را برای حوزه تأمین آب شرب و انتقال پساب اخذ کردهایم که به عنوان اولویت اساسی مطرح است.
نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نبود نردبان آتش نشانی نگرانی بسیاری برای مردم استان ایجاد کرده بود که برای این موضوع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار گرفتیم و خریداری شد و در حال حاضر در گمرک است و به زودی به شهرداری بجنورد تحویل داده میشود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش می کنیم در سال آینده ردیفهایی برای ماشین آلات شهرداری و حتی نردبان بلند مرتبه آتش نشانی برای سایر شهرستانها اختصاص دهیم.
انتهای پیام